10 skincare products που θα χαρίσουν βαθιά ενυδάτωση στις ξηρές επιδερμίδες τις ημέρες του καύσωνα

Ευαγγελία Αλπίδου
10 skincare products που θα χαρίσουν βαθιά ενυδάτωση στις ξηρές επιδερμίδες τις ημέρες του καύσωνα

Οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα τους καλοκαιρινούς μήνες να ξεφλουδίζει.

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τις λιπαρές επιδερμίδες και τη skincare routine που πρέπει να ακολουθούν τους καλοκαιρινού μήνες... Για τις ξηρές επιδερμίδες όμως, τι έχουμε πει; Οι ξηρές επιδερμίδες βασανίζονται λίγο περισσότερο το καλοκαίρι. Ο λόγος; Οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζει.

Η ξηρή επιδερμίδα συχνά αντιδρά με ευαισθησία στις εξωτερικές επιδράσεις, για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση. Εκτός από το DNA που παίζει σημαντικό ρόλο για τον τύπο της επιδερμίδας, ο χρόνος είναι εξίσου υπεύθυνος για την ξηροδερμία. Όσο μεγαλώνουμε η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά και την υγρασία κι έτσι εμφανίζεται η ξηρότητα στο δέρμα.

8 micellar waters καθαρισμού ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες

kendalljenner_243166949_447567213308482_8141871681330798341_n.jpg

Χάρισε extra boost ενυδάτωσης στην επιδερμίδα

Αν λοιπόν, η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, το νεσεσέρ σου πρέπει τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι να αποτελείται με super ενυδατικά skincare products, που είναι αποκλειστικά για ξηρές επιδερμίδες. Οι μάσκες προσώπου, οι ενυδατικές κρέμες, τα serum, τα mist προσώπου και τα αντηλιακά είναι μερικά από τα beauty essentials που πρέπει να χρησιμοποιείς σε υψηλές αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες.

kalos-skincare-jyKa0Ynxvow-unsplash.jpg

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις στο ενδιάμεσο της μέρας σου ένα refresh στην επιδερμίδα του προσώπου σου, είτε με την αντηλιακή, είτε ένα ενυδατικό mist τα οποία θα προσφέρουν άμεση ενυδάτωση και υγρασία στο δέρμα.
Extra tip: Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, απέφυγε τις ματ υφές στο μακιγιάζ. Επίλεξε κρεμώδη και glossy υφές, οι οποίες θα σου χαρίσουν λάμψη και ένα γυαλιστερό φινίρισμα.

Μην ανησυχείς, δε θα σε αφήναμε έτσι! Το beauty department του Queen.gr έχει συγκεντρώσει στην παρακάτω gallery τα καλύτερα skincare products που υπάρχουν στην αγορά, ειδικά για ξηρές επιδερμίδες.

10 skincare προϊόντα για extra ενυδάτωση

8 setting sprays που θα κρατήσουν το μακιγιάζ σου σταθερό τις ημέρες του καύσωνα