Γυαλίζει το μακιγιάζ σου; 7 beauty tips για ένα λαμπερό ματ αποτέλεσμα

Ευαγγελία Αλπίδου
Γυαλίζει το μακιγιάζ σου; 7 beauty tips για ένα λαμπερό ματ αποτέλεσμα

Ακολούθησε τα βήματα για ένα μακιγιάζ που θα ακτινοβολεί λάμψη, υγεία και ένα ματ αποτέλεσμα από μακριά. 

Όλες λατρεύουμε το ματ μακιγιάζ… Παρόλο, που τους καλοκαιρινούς μήνες επιβάλλονται οι ανάλαφρες, φυσικές και λαμπερές υφές, όταν το μακιγιάζ γυαλίζει από τη λιπαρότητα το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο κολακευτικό. Η λιπαρότητα στην επιδερμίδα δημιουργείται από το σμήγμα, το οποίο βοηθά στην διατήρηση του δερματικού φραγμού και στην ενυδάτωση του δέρματος.

taniellejaimua_339505010_717535353434713_2781189220219691363_n.jpg

@taniellejaimua

Ωστόσο, η λιπαρότητα παγιδεύεται στο δέρμα και αναμειγνύεται με τον ιδρώτα, τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας το δέρμα να γυαλίζει ακόμη περισσότερο. Μην ανησυχείς όμως, υπάρχει λύση! Ακολουθώντας τα παρακάτω beauty tips θα καταφέρεις να πετύχεις ένα super λαμπερό ματ μακιγιάζ, χωρίς λιπαρότητα.

Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Μάσκα προσώπου κατά της λιπαρότητας

Για να απορροφήσεις την υπερβολική λιπαρότητα, χρησιμοποίησε στη skincare routine σου μάσκα προσώπου με άργιλο (2 φορές την εβδομάδα). Ο άργιλος βοηθάει στην αποτοξίνωση του δέρματος, ενυδατώνει, ενώ συμβάλει στη μείωση της υπερβολικής γυαλάδας της επιδερμίδας.

Χρησιμοποίησε μία ελαφριά ενυδατική κρέμα

Τα λιπαρά δέρματα θεωρούν, ότι πρέπει να αποφεύγουν τις ενυδατικές κρέμες. Κάτι τέτοιο όμως, δεν ισχύει! Η επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση! Οι ελαφριές ενυδατικές κρέμες ενυδατώνουν βαθιά χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα στο δέρμα.

taniellejaimua_354486781_967529221115873_2857363534843438429_n.jpg

@taniellejaimua

Μην καθαρίζεις υπερβολικά την επιδερμίδα

Ο υπερβολικός καθαρισμός και η υπερβολική απολέπιση μπορεί να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας, καθιστώντας το δέρμα ξηρό. Αντίθετα, ο καθαρισμός πρωί και βράδυ είναι απαραίτητος για την μείωση της λιπαρότητας. Αναλόγως, τον τύπο της επιδερμίδας σου, επίλεξε το κατάλληλο καθαριστικό, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες του δέρματός σου.

Χρησιμοποίησε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ

Παρόλο, που το σαλικυλικό οξύ συνιστάται σε δέρματα με τάση για ακμή, μπορεί επίσης, να κάνει θαύματα στις λιπαρές επιδερμίδες. Το σαλικυλικό οξύ βοηθάει στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας και των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος, ενώ καθαρίζει τους πόρους. Οπότε, είναι σημαντικό να ενσωματώσεις στη skincare routine σου, ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ. Επίσης, το σαλικυλικό οξύ θα σου προσφέρει μία καθαρή επιδερμίδα, χωρίς σπυράκια και μαύρα στίγματα.

taniellejaimua_350606171_569008598695174_4146880707943414304_n.jpg

@taniellejaimua

Εφάρμοσε primer πριν το μακιγιάζ

Τα primers διορθώνουν τους διεσταλμένους πόρους, το χρώμα και τις ρυτίδες της επιδερμίδας. Ενώ, δημιουργούν ένα ματ αποτέλεσμα το οποίο ενυδατώνει το δέρμα και επαναφέρει την λάμψη του. Επίσης, θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ σου και θα το κάνει να διαρκεί για ώρες.

«Κλείδωσε» το μακιγιάζ με μία ελαφριά πούδρα

Τους καλοκαιρινούς μήνες οι βαριές υφές και στρώσεις στο μακιγιάζ, είναι απαγορευτικές... Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει, ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία ελαφριά πούδρα με δείκτη προστασίας στις all day εμφανίσεις σου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις κάλυψη, προστασία και μία ματ αλλά συγχρόνως, λαμπερή επιδερμίδα.

Με τα παραπάνω beauty tips να είσαι σίγουρη, ότι το μακιγιάζ σου θα ακτινοβολεί από μακριά.

Τα «nectar nails» είναι η τοπ καλοκαιρινή τάση στο manicure