6 tips για να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο τώρα τον καύσωνα

Ευαγγελία Αλπίδου
6 tips για να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο τώρα τον καύσωνα

Το άρωμα είναι η ταυτότητά μας, αντανακλά την προσωπικότητά μας. Γι' αυτό πρέπει να αναδύεται συνεχώς σε κάθε σου βήμα.

Είσαι στο δρόμο και ξαφνικά σου λένε... «Πολύ ωραίο άρωμα. Ποιο είναι;» Μόλις έλαβες το πιο όμορφο κομπλιμέντο για να ξεκινήσει η μέρα σου ευχάριστα. Το άρωμα είναι η ταυτότητά μας, αντανακλά την προσωπικότητά μας. Εγώ για παράδειγμα αν φύγω το πρωί από το σπίτι χωρίς να βάλω το άρωμά μου, όλη τη μέρα νιώθω σαν να έχω ξεχάσει κάτι...

7 foundations με ελαφριά υφή για να φοράς από το πρωί έως το βράδυ στις διακοπές σου

nikki_makeup_347372006_1308531533205195_4581489383728337494_n.jpg

@nikki_makeup

Γι' αυτό έχω πάντα το άρωμά μου μέσα στο αμάξι, έτσι όπου πάω ψεκάζω τα μαλλιά, τους καρπούς και τα ρούχα μου και μέσα σε 1 λεπτό έχω χαρίσει στην εμφάνισή μου αυτή την extra πινελιά, η οποία με συντροφεύει παντού μέσα στη μέρα. Έχεις παρατηρήσει, ότι παρόλο που έχεις ψεκάσει με το άρωμα όλο το σώμα σου, μετά από λίγο δε μυρίζει πια; Τότε μάλλον κάτι κάνεις λάθος... Μην ανησυχείς όμως, βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο! Παρακάτω έχω συγκεντρώσει όλα τα tips που θα σε βοηθήσουν και θα παρατείνουν τη μυρωδιά του αρώματός σου για πολλές -πάρα πολλές- ώρες μέσα στην ημέρα. Είσαι έτοιμη;

1. Eau de Parfum vs Eau de Toilette

Τα Eau de Parfum είναι πιο δυνατά από τα Eau de Toilette. Για να καταλάβεις ακριβώς σε ποσοστά, στα Eau de Toilette η συμπυκνωμένη μορφή αρώματος κυμαίνεται από 8-12%, ενώ στα Eau de Parfum 12-25%. Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό του αρώματος σε σχέση με το αλκοόλ που διαθέτει το άρωμα, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει. Οπότε, είναι σημαντικό να επιλέγεις αρώματα τα οποία είναι Eau de Parfum.

pexels-mathilde-langevin-13347117.jpg

2. Επίλεξε πιο βαριές νότες

Έχεις παρατηρήσεις ότι τα καλοκαιρινά αρώματα δεν διαρκούν το ίδιο με τα χειμερινά; Κι όμως ισχύει! Τα ελαφρύτερα, δροσερά αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών δεν διαρκούν το ίδιο όπως οι βαριές νότες, από ξύλο, κεχριμπάρι κλπ. Τις ημέρες του καύσωνα τα δροσερά αρώματα θα εξατμιστούν πιο γρήγορα από τα ξυλώδη αρώματα. Γι' αυτό μπορείς να επιλέξεις ένα άρωμα με πιο ζεστές νότες.

3. Χρησιμοποίησε body lotion & shower gel με το άρωμα σου

Επίλεξε body lotion & shower gels με το άρωμά σου. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα σου θα αποπνέει με το άρωμά σου από την ώρα που θα βγεις από το ντους. Το άρωμα θα εισχωρήσει μέσα στο δέρμα σου και θα γίνει ένα με τη μυρωδιά της επιδερμίδας σου.

pexels-yaroslav-shuraev-5977758.jpg

4. Εστίασε στα σημεία των παλμών

Σίγουρα κάπου θα έχεις ακούσει, ότι είναι σημαντικό να ψεκάζεις το άρωμα σου στα σημεία των παλμών, (καρπούς, λαιμό) εκεί όπου υπάρχει θερμότητα. Έτσι με κάθε ρυθμικό χτύπο της καρδιάς, το άρωμά σου να αναδύεται συνεχώς μέσα στο χώρο.

pexels-alesia-kozik-7796497.jpg

5. Μην τρίβεις τους καρπούς

Εφόσον, ψεκάσεις τους καρπούς, είναι λάθος μετά να τους τρίψεις επιθετικά. Η θερμότητα η οποία δημιουργείται, μπορεί να επηρεάσει τη χημεία του αρώματος και να εξαφανίσει τις ασταθής νότες (της κορυφής) πιο γρήγορα.

6. Το trick με το βαμβάκι

Ένα tip που βοηθάει το άρωμα να διαρκεί ακόμη περισσότερο τις ημέρες του καύσωνα, είναι το trick με το βαμβάκι. Ψέκασε το άρωμα σου σε μπάλες από βαμβάκι και στη συνέχεια πέρασέ το πάνω από το δέρμα σου. Με αυτό τον τρόπο το άρωμα θα εξατμιστεί λιγότερο και θα απορροφηθεί καλύτερα και πιο γρήγορα μέσα στο δέρμα σου.

Pedicure queen! 5 safe επιλογές για να ταιριάξεις τα νύχια των ποδιών με όλα τα πέδιλά σου