7 αρώματα που μυρίζουν σαν τους καταπράσινους κήπους της Μεσογείου

Ευαγγελία Αλπίδου
7 αρώματα που μυρίζουν σαν τους καταπράσινους κήπους της Μεσογείου

Αυτά τα αρώματα θα ξυπνήσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια στο χωριό.

Όταν ήμουν μικρή κάθε φορά που πλησίαζε το καλοκαίρι, στο μυαλό μου ερχόταν το χωριό. Εκεί που περνούσα πάντα τα παιδικά μου χρόνια, μαζί με τα ξαδέρφια και τον αδερφό μου, παρέα με τη γιαγιά. Θυμάμαι, να παίζουμε κρυφτό και κυνηγητό στο περιβόλι της γιαγιάς, ανάμεσα στις πορτοκαλιές, στις λεμονιές και στις νεραντζιές, κι εκείνη να μας φωνάζει μην τυχόν, κάνουμε καμιά ζημιά.

pexels-cottonbro-studio-3737624-(1).jpg

Ένα μπουκάλι αρώματος γεμάτο αναμνήσεις από το Ελληνικό καλοκαίρι

Αυτές οι μυρωδιές από τα ζουμερά πορτοκάλια που κόβαμε κρυφά από τη γιαγιά και το γλυκό νεραντζάκι που έφτιαχνε και μοσχοβολούσε ο τόπος, είναι χαραγμένες βαθιά στο μυαλό μου και ξυπνούν κάθε καλοκαίρι... Θα ήθελα πολύ αυτές τις μυρωδιές και τις αναμνήσεις να τις είχα σε ένα μπουκαλάκι, το οποίο με ένα μόνο ψέκασμα θα με ταξίδευε πίσω στο χρόνο.

pexels-ron-lach-10536609.jpg

Με το πέρασμα των χρόνων, το βρήκα! Βρήκα αρώματα, τα οποία μυρίζουν σαν το περιβόλι της γιαγιάς μου και όχι μόνο… Αυτά τα αρώματα μυρίζουν σαν του καταπράσινους κήπους της Μεσογείου, που υπάρχουν από άκρη σε άκρη στην όμορφη χώρα μας. Αρώματα που μυρίζουν σαν τα άνθη της πορτοκαλιάς, έρχονται να γίνουν ένα με την επιδερμίδα και να της χαρίσουν μία ανεπανάληπτη φρεσκάδα και δροσιά.

Η απαλή μυρωδιά που αφήνουν, δίνει την εντύπωση, ότι πηγάζει από μέσα σου… Ενώ είναι σίγουρο, ότι θα σου ξυπνήσουν όλες τις αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια στο χωριό. Αν θέλεις φέτος το καλοκαίρι, να μυρίζεις σαν τον μεθυστικό Κήπο της Εδέμ, ρίξε μία ματιά στην παρακάτω gallery και επίλεξε το άρωμα, που θα σε συντροφεύσει φέτος το καλοκαίρι.

Shopping Time: