Genius! Τips για να εφαρμόσεις το μακιγιάζ σου ώστε να μοιάζει σα να μην έχεις φορέσει τίποτα

Ευαγγελία Αλπίδου

3 tips από τους καλύτερους makeup astists θα σε κάνουν να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο βαφόσουν μέχρι τώρα...

Θυμάμαι τον εαυτό μου, στο 1ο έτος του πανεπιστημίου, να βάφομαι ατελείωτες ώρες μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου, εφαρμόζοντας τη μία στρώση foundation μετά την άλλη στην επιδερμίδα μου. Ο λόγος που το έκανα αυτό είναι αυτό που φαντάζεσαι... Αντιμετώπιζα -όπως και πολλές κοπέλες- προβλήματα ακμής. Βάζοντας άφθονο foundation και πούδρα στην επιδερμίδα μου, ένιωθα καλύτερα με τον εαυτό μου. -Όχι ότι ήταν σωστό, αλλά ο καθένας όπως νιώθει.

Το come back από τα '90s! 4 μακιγιάζ που θα ανανεώσουν τα looks σου

Το λάθος μακιγιάζ μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα

Στα 18 μου, δεν πίστευα ποτέ ότι θα απαλλαγώ από τα σπυράκια και ότι θα έχω την επιδερμίδα που έχω σήμερα. Όσο μεγαλώνω, χρησιμοποιώ όλο και λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ, αλλά και ο τρόπος εφαρμογής τους πάνω στην επιδερμίδα μου είναι πολύ διαφορετικός από εκείνον που συνήθιζα τότε. Από τότε, μάλιστα, που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον κόσμο της ομορφιάς, αγάπησα ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα μου, και προσπαθώ συνεχώς να ανακαλύπτω νέα tips που θα με φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο αψεγάδιαστο δέρμα. Το skincare είναι επομένως ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μου, και το μακιγιάζ όμως είναι πολύ σημαντικό για την εμφάνιση της επιδερμίδας... όπως άλλωστε θα φαντάζεσαι! Άλλωστε, όσο περιποιημένη επιδερμίδα κι αν έχουμε, αν το μακιγιάζ δεν είναι σωστό, τότε εύκολα μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

@patidubroff.jpg

@patidubroff

Ένα από τα πιο ωραία κοπλιμέντα που μπορούν να μας κάνουν, είναι για την επιδερμίδα μας και για το μακιγιάζ που έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τόσο καλά. Μέσα από τα catwalks, τα super models και τις celebrities βλέπουμε ότι οι τάσεις φέρνουν -για ακόμα μία φορά- στο προσκήνιο το no makeup trend. Φυσικά, δεν εννοούμε την απουσία του μακιγιάζ, αλλά τρόποι με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε το foundation... αόρατο. Less is more! Το less is more στο μακιγιάζ μπορεί να ακούγεται απλό, και είναι, όμως υπάρχουν μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να το κάνεις τέλεια και ποιος καλύτερος για ν αποκαλύψει αυτά τα μυστικά από τους κορυφαίουςmakeup artists του κόσμου.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα πολύτιμα Tips και τις συμβουλές τους ώστε να καταφέρεις εσύ, και εμείς μαζί, να εφαρμόσουμε το μακιγιάζ με τέτοιον τρόπο ώστε να μοιάζει σα να μην έχουμε φορέσει τίποτα. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Violette

375675332_973116697316838_5887726885783036247_n.jpg

@violette_fr

H Violette είναι πασίγνωστη makeup artist του εξωτερικού, με χιλιάδες followers στο Instagram. Το tip που χρησιμοποιεί η ίδια για ένα αόρατο μακιγιάζ είναι να μην τοποθετεί foundation πάνω στη μύτη. Τοποθετεί το makeup στο μέτωπό, το απλώνει προσεκτικά μέχρι τα μάτια και τα ζυγωματικά, ενώ κάνει ένα ελαφρύ πέρασμα αριστερά και δεξιά από τη μύτη. Για την Violette, όταν η μύτη φαίνεται άβαφη έχεις πετύχει το τέλειο no makeup look.

Daniel Martin

345080663_1898952867132568_7672824040435122287_n.jpg

@danielmartin

Ο Daniel Martin, εφόσον τελειώσει τη βάση του μακιγιάζ, αυτό που κάνει είναι να χρησιμοποιεί ένα beautyblender (σφουγγαράκι) και να το περνάει ταμποναριστά πάνω από το δέρμα. Με αυτό τον τρόπο, αφαιρεί το περίσσιο makeup και φαίνεται το δέρμα πιο φυσικό.

Pati Dubroff

https://www.instagram.com/p/CuXI0AarHj_/

Η Pati Dubroff, είναι η makeup artist της Margot Robbie. Η Pati Dubroff, προτείνει, πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία του μακιγιάζ, να χρησιμοποιήσουμε πρώτα ένα face roller, το οποίο θα αναζωογονήσει το δέρμα και θα του χαρίσει ζωντάνια. Στη συνέχεια, να επιλέξουμε ένα foundation το οποίο θα είναι μεν καλυπτικό, αλλά συγχρόνως ελαφρύ κάνοντας το δέρμα να αναπνέει σωστά. Η ίδια αποφεύγει να χρησιμοποιεί την πούδρα, καθώς θεωρεί ότι αυτή η φυσική γυαλάδα είναι που δημιουργεί την αίσθηση του no makeup look.

Και τώρ απου ξέρεις τι πρέπιε να κάνεις, δες μερικά από τα δικά μας αγαπημένα foundations για τέλειο nomakeup look.

5 foundations για φυσική αψεγάδιαστη επιδερμίδα: