Coquette Hairstyle! Το αξεσουάρ μαλλιών που θα ανανεώσει τα φθινοπωρινά μας χτενίσματα

Ευαγγελία Αλπίδου

Μέσα από την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης είδαμε ότι οι φιόγκοι και οι κορδέλες στα μαλλιά είναι η τάση που θα μας κάνει να δημιουργήσουμε τα πιο χαριτωμένα, κομψά και θηλυκά χτενίσματα. 

Εχθές ήταν η τελευταία μέρα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, όπου παρουσιάστηκαν οι collections πολλών brands και οίκων. Όλες αυτές τις μέρες τόσο στους δρόμους της πολυπολυτισμικής αυτής χώρας, όσο και μέσα από τα catwalks, ενημερωθήκαμε για τις τάσεις που θα επικρατήσουν παντού την άνοιξη του 2024, στη μόδα και στην ομορφιά. Το balletcore trend θα μας κάνει να βγάλουμε τις μπαλαρίνες που έχουμε στην ντουλάπα μας από την εφηβεία και θα μας κάνει να τις ξανά φορέσουμε. Για μία ολοκληρωμένη όμως girly εμφάνιση, το coquette trend, είναι αυτό που θα απογειώσει το τελικό look.

Runway inspo: 4 χτενίσματα που είδαμε στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης και που θα θες να αντιγράψεις

Siriano-bks-S24-003.jpg

Τι είναι το coquette trend;

To coquette trend, όπως μπορείς να καταλάβεις και από το όνομα θα μας κάνει να μοιάζουμε με κοκέτες. Οι λέξεις που το χαρακτηρίζουν είναι χαριτωμένο, chic και θηλυκό! Το βλέπουμε τόσο στα μαλλιά όσο και στο μακιγιάζ. Εμείς σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το «coquette hairstyle», το οποίο το είδαμε μέσα από τις πασαρέλες της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Πιο συγκεκριμένα στο catwalk, του Christian Siriano στη νέα του collection άνοιξη/καλοκαίρι 2024, όπου είδαμε τα μοντέλα να έχουν πολύχρωμες κορδέλες στα μαλλιά. Άλλες κορδέλες στόλιζαν περίτεχνους κότσους, άλλες πάλι είχαν ένα πιο μίνιμαλ ύφος, χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο.

Siriano-bks-S24-007.jpg

Για παράδειγμα, μια μέρα που δεν έχεις χρόνο να αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο στα μαλλιά σου, μπορείς να τα στολίσεις με μερικές κορδέλες κάνοντας μικρούς διακριτικούς φιόγκους. Αυτό λοιπόν, είναι το coquette hairstyle! Η σημασία της λέξης «coquette» είναι εμπνευσμένη από τον 18ο-19ο αιώνα, αλλά φέτος έρχεται πιο σύγχρονη και πιο ανανεωμένη από ποτέ. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μερικά coquette hairstyles που θα σε κάνουν να καταλάβεις και να υιοθετήσεις και εσύ το πιο cute και θηλυκό χτένισμα της σεζόν.

Coquette πλεξούδες

315103097_686280876439826_6871849855644206584_n.jpg

@jennierubyjane

Ένα εύκολο και γρήγορο χτένισμα είναι να χωρίσεις τα μαλλιά σου στη μέση και να κάνεις δύο μεγάλες πλεξούδες. Για να δώσεις extra χρώμα και μία παιχνιδιάρικη πινελιά πρόσθεσε την αγαπημένη σου χρωματική πλεξούδα και ξεκίνα να την μπερδεύεις σε κάθε τούφα της πλεξούδας που έχεις δημιουργήσει (με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συνηθίζεις να πλέκεις τα μαλλιά σου).

Headband

346902970_1455295368566777_7550352385023663878_n.jpg

@gabi

Επιπλέον, μπορείς να πάρεις μία μεγαλύτερη κορδέλα και να την δέσεις με τέτοιον τρόπο που να μοιάζει με headband. Το αποτέλεσμα να είσαι σίγουρη πως θα είναι super stylish!

Ρίξε μία ματιά στις beauty lovers του TikTik για να πάρεις περισσότερη έμπνευση...

Η Βάσια Κωσταρά υιοθέτησε το φθινοπωρινό χρώμα στο manicure που ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες