Ποια είναι τα οφέλη που χαρίζουν τα ceramides στην επιδερμίδα; 7 κρέμες που ενυδατώνουν σε βάθος

Ευαγγελία Αλπίδου
Ποια είναι τα οφέλη που χαρίζουν τα ceramides στην επιδερμίδα; 7 κρέμες που ενυδατώνουν σε βάθος
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Πες αντίο στην ξηροδερμία! Η κρέμες με ceramides θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ένα λείο και σφριγηλό δέρμα.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει τον όρο ceramides. Δεν είναι καινούργιος, αντιθέτως επικρατεί παντού τα τελευταία χρόνια. Τα ceramides είναι ένα από τα βασικά, δομικά στοιχεία της επιδερμίδας, τα οποία παράγει η ίδια η επιδερμίδα μας. Ο λόγος για τον οποίο ακούγονται τόσο πολύ τον τελευταίο καιρό, είναι ο ρόλος που παίζουν στην υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας μας.

Τι ακριβώς είναι τα ceramides;

Τα ceramides δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα που θωρακίζει την επιδερμίδα. Αποτρέπουν έτσι την απώλεια υγρασίας και ενυδάτωσης, ενώ προστατεύουν την επιδερμίδα ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις. Ουσιαστικά, αυτό που κάνουν τα ceramides, είναι να ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό και τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας μας, από τις εξωτερικές επιθέσεις. Τα οφέλη που έχουν λοιπόν, για την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας μας είναι πολλαπλά.

pexels-sora-shimazaki-5938590-(1).jpg

Παρόλα αυτά, τα ceramides όσο περνάει ο καιρός και ανάλογα πάντα με τις περιβαλλοντικές επιθέσεις, φθείρουν τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται συμπτώματα ξηρότητας και ερεθισμού στο δέρμα. Στην αγορά υπάρχουν ενυδατικές κρέμες, οι οποίες έχουν ως κύριο συστατικό τους τα ceramides. Οι ενυδατικές με ceramides, έχουν ως αποτέλεσμα να ενυδατώνουν σε βάθος, ενώ βοηθάνε στην αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού.

Πρόσθεσε μία κρέμα με ceramides στην skincare routine

Επιπλέον, συνεργάζονται με την επιδερμίδα ώστε να παράξει τα δικά της ceramides, τα οποία θα διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και με τη σωστή υγρασία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να επηρεάζεται από τους εξωτερικούς παράγοντες. Στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει μερικές ενυδατικές κρέμες με ceramides οι οποίες θα σε κάνουν να απαλλαγείς από την ξηροδερμία και θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ένα λείο και σφριγηλό δέρμα.

Καφέ σκιά: Το beauty προϊόν που θα αναβαθμίσει το βλέμμα σου και πώς να τη φορέσεις