4 beauty hacks που υπόσχονται λαμπερή επιδερμίδα και ήρθε η στιγμή να τα γνωρίσεις

Ευαγγελία Αλπίδου
4 beauty hacks που υπόσχονται λαμπερή επιδερμίδα και ήρθε η στιγμή να τα γνωρίσεις

Αν η επιδερμίδα είναι θαμπή, ταλαιπωρημένη και ξηρή, ακόμα κι ο καλύτερος makeup artist αν σε βάψει το αποτέλεσμα δεν θα δείχνει κολακευτικό. Δες παρακάτω τα beauty hacks για ένα τέλειο, λαμπερό δέρμα...

Για μία λαμπερή επιδερμίδα και ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ, δεν αρκεί μόνο να επενδύσουμε στα καλύτερα καλλυντικά που υπάρχουν στην αγορά. Το μυστικό κρύβεται στην βάση, δηλαδή στην επιδερμίδα του προσώπου. Αν η επιδερμίδα είναι θαμπή, ταλαιπωρημένη, ξηρή και με σπυράκια, ακόμα κι ο καλύτερος makeup artist κι αν μας βάψει το αποτέλεσμα δεν θα δείχνει κολακευτικό.

Πολλές γυναίκες, πιστεύουν ότι για να έχεις τέλεια επιδερμίδα, χρειάζεται να αφιερώσεις αρκετό χρόνο και φροντίδα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν ακολουθείς τα σωστά βήματα, πρωί και βράδυ στην skincare routine, αφαιρείς σωστά το μακιγιάζ από το δέρμα σου κάθε βράδυ, τότε σύντομα η επιδερμίδα θα αποκτήσει την χαμένη λάμψη της και θα σφύζει από υγεία.

N-21-bks-S24-009.jpg

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικά beauty hacks τα οποία μπορούν να βοηθήσουν επιπλέον στην καλύτερη όψη της επιδερμίδα. Μπορείς να τα εντάξεις στην skincare routine ή πριν το μακιγιάζ και να έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Μασάζ προσώπου

Πολλές γυναίκες καθώς εφαρμόζουν τις ενυδατικές κρέμες, κάνουν παράλληλα μασάζ στην επιδερμίδα του προσώπου. Με αυτόν τον τρόπο εκτός το ότι απορροφούνται οι κρέμες καλύτερα, το μασάζ διατηρεί την επιδερμίδα σφριγηλή και αυξάνει την ροή του δέρματος. Ιδανικό για ενίσχυση της λάμψης καθημερινά αλλά και για αντιγηραντική και αντιοξειδωτική προστασία, είναι το Goodlife by Gina THE SERUM. Πρόκειται για ένα προϊόν που δημιουργήθηκε από τη Τζίνα Αλιμόνου και για τη σύνθεσή του, επιλέχθηκαν φυσικά ενεργά συστατικά και πιο συγκεκριμένα, ελληνικά superfoods, για τις αντιοξειδωτικές, ενυδατικές και αντιγηραντικές τους ιδιότητες. Απλά εφαρμόζεις μερικές σταγόνες και κάνεις απαλό μασάζ σε πρόσωπο και ντεκολτέ.

1695912958703-749754613-image0.jpeg

Μάσκα προσώπου από μέλι

Μετά τον καθαρισμό του προσώπου, το δέρμα είναι αρκετά ευαίσθητο και ερεθισμένο. Οι makeup artists του εξωτερικού, τοποθετούν μία λεπτή στρώση από μέλι πάνω στην επιδερμίδα, το οποίο τους προσφέρει ανακούφιση, είναι επουλωτικό και αντιφλεγμονώδες. Στη συνέχεια με χλιαρό νερό αφαιρείται η μάσκα από μέλι και το πρόσωπο δείχνει πιο λαμπερό από ποτέ.

Mabille-HC-bks-F23-025.jpg

Facial roller σε ζεστό νερό

Έχεις συνηθίσει να διατηρείς το facial roller κρύο στο ψυγείο. Η δερματολόγος, Angela Caglia, προτείνει να το χρησιμοποιείς ζεστό. Με αυτόν τον τρόπο, θα ανοίξεις τους πόρους του δέρματός και στη συνέχεια ο ορός και η ενυδατική κρέμα θα εισχωρήσουν καλύτερα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μπολ με ζεστό νερό, στο οποίο θα χρειαστεί να βουτήξεις την κεφαλή του roller για 40 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να το εφαρμόζεις κανονικά στην επιδερμίδα σου. Προσοχή, να μην καείς! Μην το παρακάνεις με την θερμοκρασία του νερού, έλεγξέ το πριν το τοποθετήσεις στην επιδερμίδα σου.

Παράλειψη skincare προϊόντων

Δύο φορές το μήνα μετά την βραδινή skincare routine, μην τοποθετήσεις κανένα προϊόν πάνω στην επιδερμίδα. Το δέρμα χρειάζεται ένα διάλειμμα. Θα παρατηρήσεις αμέσως ότι η επιδερμίδα σου είναι πιο ισορροπημένη από ποτέ.