Μπορεί η μαξιλαροθήκη να ευθύνεται για τα σπυράκια στην επιδερμίδα σου; Σου έχουμε την απάντηση

Ευαγγελία Αλπίδου
Μπορεί η μαξιλαροθήκη να ευθύνεται για τα σπυράκια στην επιδερμίδα σου; Σου έχουμε την απάντηση

Εσύ, πόσο συχνά αλλάζεις την μαξιλαροθήκη σου;

Καθημερινά αφιερώνεις χρόνο για την skincare routine σου, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά. Και ενώ έχεις καταφέρει η επιδερμίδα σου να δείχνει λεία και καθαρή, ξαφνικά βλέπεις στον καθρέφτη να εμφανίζονται μικρά-μικρά σπυράκια. Εγκεφαλικό! Αμέσως, σκέφτεσαι ότι κάτι κάνεις λάθος στην περιποίηση της επιδερμίδας σου. Έχεις σκεφτεί όμως, ότι ίσως να φταίει η μαξιλαροθήκη;

Clean Time! Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ

Πόσο συχνά αλλάζεις την μαξιλαροθήκη σου;

pexels-anna-nekrashevich-6475978.jpg

Πολύ σωστά! Η μαξιλαροθήκη μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ακμή στην επιδερμίδα. Δηλαδή, αν είχες αφιερώσει πριν χρόνο για τον καθαρισμό του προσώπου σου και δεν φρόντισες να αλλάξεις μετά την μαξιλαροθήκη σου, τότε είναι σαν να πήγε όλη η διαδικασία χαμένη... Μία μαξιλαροθήκη μπορεί να έχει επάνω, υπολείμματα μακιγιάζ, σκόνες, βακτήρια, τα οποία μπορούν να εισχωρήσουν στους ανοιχτούς πόρους της επιδερμίδας και να μολυνθείς. Οι skincare experts, θεωρούν αναγκαίο ότι η μαξιλαροθήκη πρέπει να αλλάζει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Βέβαια, αν αντιμετωπίζεις σοβαρά προβλήματα ακμής, τότε συνιστάται η καθημερινή αλλαγή της μαξιλαροθήκης.

8 concealers που θα απομακρύνουν τους μαύρους κύκλους και την κούραση από το βλέμμα σου

Πες αντίο στις λεπτές γραμμές

pexels-cottonbro-studio-4108797.jpg

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και το ύφασμα της μαξιλαροθήκης. Η μεταξωτή μαξιλαροθήκη, έχει σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα σε σχέση με την βαμβακερή. Εκτός, ότι δεν φριζάρουν τα μαλλιά, η μεταξωτή μαξιλαροθήκη μειώνει την τριβή του προσώπου, κάτι που αποτρέπει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Είμαι σίγουρη ότι σε έβαλα σε σκέψεις, τουλάχιστον δεν κάνεις κάτι λάθος στην περιποίηση της επιδερμίδας.

Την επόμενη φορά που θα κάνεις τη skincare routine σου, φρόντισε η μαξιλαροθήκη σου να είναι καθαρή, έτσι ώστε να είναι και η επιδερμίδα σου.

6 κρέμες σώματος για βελούδινη επιδερμίδα και άρωμα που διαρκεί