Εποχική τριχόπτωση! 5 σαμπουάν για να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο

Ευαγγελία Αλπίδου
Εποχική τριχόπτωση! 5 σαμπουάν για να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο

Σύμφωνα με έρευνες ο άνθρωπος έχει γύρω στις 100.000 με 150.000 τρίχες πάνω στο τριχωτό της κεφαλής, από τις οποίες χάνει καθημερινά γύρω στις 50 με 100 τρίχες.

Παρατηρείς όλο και περισσότερες τρίχες να πέφτουν από τα μαλλιά σου; Μην πανικοβάλλεσαι είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες μας. Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται κυρίως κάθε φορά που αλλάζουν οι εποχές. Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλουν, όπως το άγχος και η διατροφή. Σύμφωνα με έρευνες ο άνθρωπος έχει γύρω στις 100.000 με 150.000 τρίχες πάνω στο τριχωτό της κεφαλής, από τις οποίες χάνει καθημερινά γύρω στις 50 με 100 τρίχες. Μην ανησυχείς! Η κάθε τρίχα αντικαθίσταται και αναπτύσσεται ξανά.

pexels-karolina-grabowska-5241042.jpg

Μην το παρακάνεις με το styling!

Κάθε φορά που αλλάζουν οι εποχές και παρατηρείς αυτό το φαινόμενο, φρόντισε να δίνεις λίγη περισσότερη προσοχή στα μαλλιά σου. Μην τα ταλαιπωρείς μέσα στην ημέρα. Μην το παρακάνεις με το styling! Τα θερμαντικά εργαλεία φθείρουν την τρίχα και την κάνουν αδύναμη. Προσπάθησε αυτή την περίοδο να μην επιβαρύνεις επιπλέον τα μαλλιά σου. Ένα φρεσκάρισμα στο κούρεμα σου, θα δυναμώσει την τρίχα και θα κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λαμπερά και υγιή.

Bye bye layers! Το blunt cut θα σε πείσει να πεις «ναι» στις αυστηρές και καθαρές άκρες

Επιπλέον, η απολέπιση είναι άλλο ένα beauty tip που αξίζει να δοκιμάσεις. Το απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής θα αναζωογονήσει και θα βοηθήσει τους θύλακες να αναπνέουν σωστά. Επίσης, προσπάθησε να ενσωματώσεις στην διατροφή σου, τροφές πλούσιες σε βιταμίνες όπως το κρέας, τα πουλερικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ενώ οι μπανάνες, οι πατάτες και το σπανάκι περιέχουν Β6, μια από τις σημαντικότερες βιταμίνες που προσδίδουν λάμψη στα μαλλιά.

pexels-sora-shimazaki-5938352.jpg

Αυτό που μπορείς συνδυαστικά να κάνεις είναι να προσθέσεις στην hair care routine σου, ένα σαμπουάν ειδικό για την θρέψη του τριχωτού της κεφαλής και κατά της τριχόπτωσης, το οποίο θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο, που παρατηρείται αυτή την εποχή.

Προσοχή! Αν θεωρείς ότι η τριχόπτωση είναι παραπάνω από το φυσιολογικό, είναι σημαντικό να απευθυνθείς σε έναν ειδικό.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά shampoo που θα χαρίσουν υγεία και θρέψη στο τριχωτό της κεφαλής. Εμείς τα αγαπάμε όλα και τα εμπιστευόμαστε ξανά και ξανά...

Shopping Time!