DIY time! Σου έχει περισσέψει βρόμη από το πρωινό; Φτιάξε ένα γρήγορο scrub για απολέπιση προσώπου

DIY time! Σου έχει περισσέψει βρόμη από το πρωινό; Φτιάξε ένα γρήγορο scrub για απολέπιση προσώπου

Το scrub προσώπου θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σου και θα αφήσει ένα λείο και απαλό δέρμα

Wake up, wake up! Είναι Σάββατο και ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην αφιερώσεις χρόνο για την περιποίηση του εαυτού σου. Μην ανησυχείς δε σου έχουμε ετοιμάσει κάτι δύσκολο. Μιας και έχεις πιει τον καφέ σου αναπαύτηκα στον καναπέ του σαλονιού και έχεις φάει το μπολ με τη βρώμη σου, τι θα έλεγες για λίγη περιποίηση προσώπου;

Αν σου έχει περισσέψει η βρώμη που τρως στο πρωινό σου, από το να την πετάξεις, μπορείς να φτιάξεις ένα ωραιότατο scrub προσώπου. Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σου και θα αφήσεις ένα δέρμα λείο, απαλό και βαθιά ενυδατωμένο, έτοιμο για τις βραδινές σου εξόδους.

4 hacks για να έχεις λαμπερά πόδια από τώρα μέχρι το καλοκαίρι

Κρατάς σημειώσεις;

VROMI-1.jpg

Ο ήλιος βγήκε! Αυτό είναι το ανοιξιάτικο μακιγιάζ για ένα fresh και φωτεινό αποτέλεσμα

Τα υλικά για να φτιάξεις το scrub, υπάρχουν σίγουρα στην κουζίνα σου. Αυτά που θα χρειαστείς είναι τα εξής: δημητριακά βρώμης, 1 αγγούρι, γιαούρτι και φασκόμηλο. Η βρώμη σε συνδυασμό με το αγγούρι αντιμετωπίζει τη φλεγμονή και την ευαισθησία, το γιαούρτι που έχει γαλακτικό οξύ, απολεπίζει απαλά, ενώ το φασκόμηλο βοηθάει φυσικά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων ενώ παρέχει Βιταμίνη Α. Η Βιταμίνη Α όπως και η ρετινόλη είναι από τα πιο βασικά αντιγηραντικά συστατικά.
Πιο συγκεκριμένα θα χρειαστείς:

  • 2 κ.σ γιαούρτι
  • 2 κ.σ πουρέ από αγγούρι (τον πουρέ αγγουριού είναι καλό να τον περάσεις μέσα από μία πετσέτα για να φύγουν τα πολλά υγρά, αλλιώς θα γίνει σούπα)
  • 2 κ.σ βρώμη
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένο φασκόμηλο
pexels-polinach-11560991.jpg

Ανακατεύεις όλα μαζί τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν μεταξύ τους… και το scrub προσώπου σου είναι έτοιμο! Τέλος, αφού τελειώσεις το μασάζ προσώπου σου με το scrub που έχεις φτιάξει, ξεπλένεις το πρόσωπό με άφθονο νερό και τοποθετείς κανονικά με τη σειρά τα υπόλοιπα skincare προϊόντα.
Δε θα πιστεύεις, ούτε εσύ η ίδια σε αυτό το αποτέλεσμα που θα δεις στον καθρέφτη.

Η σωστή στάση ύπνου και ακόμα 4 tips για να μειώσεις το πρήξιμο στο πρόσωπο