Hair care! Πώς να επιλέξεις το σωστό σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σου

Ευαγγελία Αλπίδου
Hair care! Πώς να επιλέξεις το σωστό σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σου

Εσύ γνωρίζεις τον τύπο των μαλλιών σου; Αν όχι, δες παρακάτω...

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας είναι ότι αφιερώνουμε παραπάνω χρόνο στο styling, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι η Νο1 φροντίδα για λαμπερά και υγιή μαλλιά γίνεται την ώρα του λουσίματος. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να χρησιμοποιούμε σαμπουάν τα οποία είναι κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών μας. Επιπλέον, αποφεύγουμε το έντονο τρίψιμο και επιλέγουμε να κάνουμε ελαφρύ μασάζ που θα μας χαλαρώσει και θα ενυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε με άφθονο νερό και προσέχουμε να μην μείνουν καθόλου υπολείμματα από τα hair products. Τα υπολείμματα είναι μία από τις κύριες αιτίες που δημιουργούν λιπαρότητα στα μαλλιά.

pexels-cottonbro-studio-4155481-(1).jpg

Βέβαια, εκτός από τα παραπάνω steps που πρέπει να ακολουθούμε ευλαβικά την ώρα που κάνουμε μπάνιο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε και τα κατάλληλα σαμπουάν και conditioners για τον τύπο των μαλλιών μας. Αν δεν γνωρίζεις τον τύπο των μαλλιών σου, μπορείς να απευθυνθείς στον προσωπικό σου hair expert ή μπορείς να συνεχίσεις να scrollάρεις παρακάτω, για να δεις μερικά hair tips που θα σε βοηθήσουν να βρεις το σωστό σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σου.

Σαμπουάν για σγουρά μαλλιά

Moroccanoil-Moisture-Repair-Shampoo.png

MOROCCANOIL, MOISTURE REPAIR SHAMPOO

Τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση, γι' αυτό επίλεξε ένα σαμπουάν το οποίο θα τους προσφέρει ελαστικότητα και απαλότητα, αφαιρώντας απαλά τυχόν υπολείμματα προϊόντων που χρησιμοποιούνται για το styling.

Σαμπουάν για ξανθά μαλλιά

KERASTASE-BLOND-ABSOLU-BAIN-ULTRA-VIOLET.png

KERASTASE, BLOND ABSOLU BAIN ULTRA VIOLET

Για να διατηρηθεί το ξανθό χρώμα λαμπερό, πρέπει να χρησιμοποιείς σαμπουάν τα οποία είναι εμπλουτισμένα με βιολετί χρωστικές που λειτουργούν ως ένα είδος «ασπίδας» για τους κίτρινους ή πορτοκαλί υποτόνους, ενώ ταυτόχρονα χαρίζουν απίστευτη λάμψη.

Σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά χρειάζονται πιο συχνό λούσιμο για να διατηρηθούν υγιή τα θυλάκια, τα οποία οφείλονται για την εμφάνιση της δερματίτιδας και της τριχόπτωσης. Τα προϊόντα μαλλιών με κόκκους απολέπισης χαρίζουν διπλό πλεονέκτημα, καθώς κάνουν ελαφριά απολέπιση και μεταφέρουν τα ενεργά συστατικά βαθιά στο τριχωτό της κεφαλής.

Σαμπουάν για λεπτά μαλλιά

WELLA-PROEFESSIONALS-Invigo-Volume-Boost.png

WELLA PROEFESSIONALS INVIGO VOLUME BOOST

Το λεπτά μαλλιά έχουν ανάγκη από σαμπουάν τα οποία δεν θα επιβαρύνουν τις ίνες της τρίχας και θα τους χαρίζουν φυσικό όγκο, κάνοντάς τα να δείχνουν πάντα τέλεια.

Σαμπουάν για επανόρθωση

L'OREAL-PARIS-ELVIVE-BOND-REPAIR-SHAMPOO.png

L’ORÉAL PARIS, ELVIVE BOND REPAIR SHAMPOO

Τα κατεστραμμένα μαλλιά χάνουν την ελαστικότητά τους και είναι παραπάνω εύθραυστα. Στην αγορά υπάρχουν σαμπουάν τα οποία ενισχύουν την ενδυνάμωση της τρίχας και συμβάλλουν στη μείωση της ευθραυστότητας των μαλλιών.