Χημικό peeling στο σπίτι; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ευαγγελία Αλπίδου
Χημικό peeling στο σπίτι; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Μπορεί να αντιμετωπίσει την ακμή, ενώ αφαιρεί τα παλιά, φθαρμένα κύτταρα της εξωτερικής στιβάδας, αφήνοντας μία απίστευτα νεανική επιδερμίδα.

Όταν ακούς τον όρο «χημικό peeling» σίγουρα το μυαλό σου πηγαίνει σε κάτι καυστικό. Και είναι απόλυτα λογικό! Η αλήθεια είναι πως τα χημικά απολεπιστικά που χρησιμοποιούν οι γιατροί έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών και μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα ακόμα και να το κάνουν να ξεφλουδίσει. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τα χημικά peeling που μπορεί να χρησιμοποιήσει η κάθε μία μόνη της σπίτι.

5 tips από τους καλύτερους makeup artists για τέλειο ανοιξιάτικο μακιγιάζ

Τι είναι το χημικό peeling;

Για αρχή, είναι σημαντικό πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε προϊόν να διαβάσεις τα συστατικά του ή να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου -ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα-. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για το γλυκολικό οξύ που ανήκει στα AHA και κάνει απολέπιση στην επιδερμίδα. Το γλυκολικό οξύ προέρχεται από φυσικές πηγές, -όπως τα φρούτα και το ζαχαροκάλαμο- και το μικρό μοριακό μέγεθος του το κάνει απίστευτα αποτελεσματικό ως απολεπιστικό.

pexels-anna-shvets-5069475.jpg

Τι προσφέρει το γλυκολικό οξύ;

  • Το γλυκολικό οξύ μπορεί να αντιμετωπίσει την ακμή. (σε συνεννόηση πάντα με τον δερματολόγο)
  • Λειαίνει τις ουλές και τις ρυτίδες.
  • Χαρίζει ενυδατική δράση στην επιδερμίδα, καθώς δεσμεύει την υγρασία στα κύτταρα το δέρματος.
  • Μειώνει τις διχρωμίες.
  • Μπορεί να αντιμετωπίσει την ακμή, ενώ αφαιρεί τα παλιά, φθαρμένα κύτταρα της εξωτερικής στιβάδας, αφήνοντας μία απίστευτα νεανική επιδερμίδα.

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος;

Το γλυκολικό οξύ είναι ιδανικό για λιπαρές, μεικτές και κανονικές επιδερμίδες. Ωστόσο, αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο ή ξηρό είναι σημαντικό να συμβουλευτείς πρώτα τον δερματολόγο σου. Επειδή, ακριβώς αφαιρεί την εξωτερική στιβάδα είναι σημαντικό να εφαρμόσεις το χημικό peeling στη βραδινή snicare routine. Το δέρμα είναι αρκετά ευαίσθητο και οι ακτίνες UV μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς και διχρωμίες. Δεν ξεχνάμε ΠΟΤΕ την αντηλιακή κρέμα προσώπου!

Εμείς στο beauty department του queen, έχουμε εθιστεί με τα προϊόντα που κάνουν χημική απολέπιση. Στην παρακάτω gallery θα βρεις μερικά από τα καλύτερα προϊόντα για χημικό peeling που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ενυδατώνουν σε βάθος και ενισχύουν ακόμα περισσότερο την απολέπιση στην επιδερμίδα. Ρίξε μία ματιά...

Manicure: 7 pink σχέδια που θα αναδείξουν τα άκρα σου την άνοιξη