7 επιλογές που δείχνουν ότι το balayage συνεχίζει να είναι η πιο κομψή τάση στα μαλλιά

Ευαγγελία Αλπίδου
7 επιλογές που δείχνουν ότι το balayage συνεχίζει να είναι η πιο κομψή τάση στα μαλλιά

@gisele

Το balayage δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση. Είναι η τεχνική που θα σε κάνει να ξεχάσεις το ραντεβού στο κομμωτήριο.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για μία από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές χρώματος στα μαλλιά, το balayage. Αν θες μία αλλαγή στα μαλλιά σου που δεν θα απέχει πολύ από το φυσικό σου χρώμα, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο.

Editor’s Choice: 6 υγρά ρουζ που χαρίζουν νεανική όψη στην επιδερμίδα

Το balayage είναι μία τεχνική βαφής μαλλιών που χαρίζει την ψευδαίσθηση ότι τα μαλλιά έχουν ανοίξει φυσικά από τον ήλιο. Η ρίζα των μαλλιών είναι πιο σκούρα -στο φυσικό χρώμα- ενώ όσο κατεβαίνουμε στα μήκη και στις άκρες δημιουργούνται φυσικά ξανοίγματα. Η λέξη balayage προέρχεται από τη γαλλική ορολογία που σημαίνει «σκουπίζω» και «βάφω». Ουσιαστικά, ο hair artist χρησιμοποιεί μία τεχνική σβησίματος σαν να προσπαθεί να «ζωγραφίσει» τις ακτίνες του ήλιου επάνω στην επιφάνεια της τρίχας. Το balayage, λοιπόν, χαρίζει ένα φυσικό αποτέλεσμα που ταιριάζει σε κάθε μήκος και χρώμα μαλλιών. Βέβαια, όσο μακριά είναι τα μαλλιά τόσο το καλύτερο, γιατί φαίνεται ακόμα περισσότερο το λαμπερό φινίρισμα που δημιουργείται στις άκρες.

https://www.instagram.com/p/C3x2ukiRLQx/

Balayage vs Ombre

Πολύς κόσμος μπερδεύει το balayage με την τεχνική του ombre. Η αλήθεια είναι πώς οπτικά τουλάχιστον οι δύο τεχνικές μοιάζουν. Στο ombre δίνεται έμφαση στην αντίθεση των δύο αποχρώσεων, δηλαδή, της ρίζας με τις άκρες, ενώ στο balayage δημιουργείται ένα γλυκό σβήσιμο που φέρνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ της σκούρας και της πιο ανοιχτής απόχρωσης.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη τεχνική για την εφαρμογή του balayage. Δηλαδή, αν πατήσεις balayage στο Instagram θα σου βγάλει δεκάδες διαφορετικές τεχνικές. Ο hair artist μπορεί να χρησιμοποιήσει τη χτένα, το πινέλο ακόμα και τα χέρια του για να blandάρει τη βαφή με την επιφάνια της τρίχας. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι απίστευτα φυσικό, ενώ δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση. Πολύ σωστά! Η τεχνική του balayage θα σε κάνει να ξεχάσεις το ραντεβού στο κομμωτήριο. Ακόμα κι αν βγει η ρίζα και μακρύνουν τα μαλλιά το αποτέλεσμα θα φαίνεται απίστευτα φρέσκο και λαμπερό.

Μην το σκέφτεσαι άλλο! Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα resfresh στο χρώμα των μαλλιών σου. Συνέχισε να scrollάρεις για να δεις μερικά στιλ balayage για να πάρεις έμπνευση και να «πεις το μεγάλο ΝΑΙ» στην πιο κομψή τάση μαλλιών.

@rosiehw.webp

@rosiehw

Μπορείς να υιοθετήσεις διακριτικά babylights και να φωτίσεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

@gisele2.jpg

@gisele2

Η τεχνική του balayage φαίνεται τέλεια στα κυματιστά μαλλιά.

@jlo.webp

@jlo

Το balayage ταιριάζει σε οποιαδήποτε μήκος μαλλιών.

@sukiwaterhouse2.jpg

@sukiwaterhouse

Ο συνδυασμός με curtain bangs θα γλυκάνει ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

@cassdimicco.webp

@cassdimicco

Μπορείς να blendάρεις παραπάνω από μία απόχρωση μαζί.

@camillecharriere.jpg

@camillecharriere

Το κούρεμα παίζει σημαντικό ρόλο. Τα φιλαριστά μαλλιά θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο την τεχνική του balayage.

@elizabeth.olesn.jpg

@elizabeth.olesn

Επίλεξε μία χρυσαφένια απόχρωση που θα μοιάζει με τις ακτίνες του ήλιου.

Όχι μόνο scrub και ενυδάτωση: Το trick για αψεγάδιαστα πόδια περνάει από το βερνίκι νυχιών σου