Κεραμίδια: 5 κρέμες προσώπου με το συστατικό που υπόσχεται λαμπερό δέρμα

Ευαγγελία Αλπίδου
Κεραμίδια: 5 κρέμες προσώπου με το συστατικό που υπόσχεται λαμπερό δέρμα
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Για μία βαθιά ενυδατωμένη επιδερμίδα μπορείς να συνδυάσεις κεραμίδια με υαλουρονικό μαζί. 

Σίγουρα γνωρίζεις για τη ρετινόλη, τη Βιταμίνη C και το υαλουρονικό οξύ που υπάρχουν ως κύρια συστατικά μέσα στις κρέμες προσώπου. Τα συστατικά αυτά είναι απαραίτητα για τη skincare routine καθώς συμβάλουν στην ενυδάτωση, στην ελαστικότητα, στη σφριγηλότατα και στη νεανικότητα της επιδερμίδας. Για τα κεραμίδια όμως τι γνωρίζεις;

4 tips που θα κρατήσουν το φριζάρισμα μακριά από τα μαλλιά σου -4 anti-frizz προϊόντα για το νεσεσέρ

Τι είναι τα κεραμίδια;

Τα κεραμίδια είναι φυσικά λιπίδια τα οποία υπάρχουν μέσα στις κρέμες προσώπου και βοηθούν τον επιδερμικό φραγμό να παραμένει ενυδατωμένος και πιο ελαστικός. Βοηθούν επίσης στη διατήρηση της υγρασίας που σημαίνει ότι το δέρμα δεν θα είναι πλέον θαμπό και ξηρό. Οι κρέμες προσώπου με κεραμίδια είναι ιδανικές για όλους τους τύπους επιδερμίδας και όχι μόνο για τα αφυδατωμένα δέρματα. Επιπλέον, εκτός από την ενυδάτωση του δέρματος, βοηθούν στην ανακούφιση της ερεθισμένης επιδερμίδας.

pexels-anna-shvets-5069396.jpg

Παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο, η αλλαγή των εποχών, μπορεί να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας. Εκτός αυτών, βέβαια, τα κύτταρα όσο περνά ο χρόνος, αρχίζουν και χάνουν το κολλαγόνο με αποτέλεσμα να έχουν ανάγκη από ένα έξτρα boost. Τα skincare προϊόντα με κεραμίδια θα θρέψουν και θα ανακουφίσουν το δέρμα, θα το ενυδατώσουν σε βάθος, ενώ παράλληλα θα το βοηθήσουν να αρχίσει και πάλι να «δουλεύει» για να κάνει τον επιδερμικό φραγμό πιο ανθεκτικό και ισχυρό.

Extra tip: Ναι, μπορείς να συνδυάσεις τις ενυδατικές κρέμες με κεραμίδια μαζί με υαλουρονικό οξύ. Και τα δύο συστατικά λειτουργούν ως ενυδατικά, με διαφορετικό τρόπο το καθένα. Ο μεταξύ τους συνδυασμός θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός υγιούς επιδερμικού φραγμού.

Στην παρακάτω gallery, λοιπόν, σου έχουμε συγκεντρώσει τις καλύτερες κρέμες προσώπου με κεραμίδια που είναι super αποδοτικές. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή θα δεις την επιδερμίδα σου πιο λαμπερή και ανανεωμένη. Να είσαι σίγουρη πως οι παρακάτω κρέμες θα σε κάνουν να κυκλοφορείς χωρίς καθόλου make up. Ρίξε μία ματιά...

Editor's choice: 6 αφρόλουτρα με άρωμα βανίλιας που αποπνέουν φρεσκάδα