DIY time! Μάσκα μαλλιών με βρώμη και αμυγδαλέλαιο για αδύναμα και θαμπά μαλλιά

Ευαγγελία Αλπίδου

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση των ξηρών μαλλιών, ενώ προλαμβάνουν το σπάσιμο της τρίχας.

DIY time! Επιτέλους, Σάββατο... Yeah! Μετά από μία ατέλειωτη εβδομάδα ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς από τους γρήγορους ρυθμούς. Γι' αυτό, λοιπόν, αποφάσισα να σου ετοιμάσω ένα άρθρο για να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Αφού απολαύσεις πρώτα τον καφέ αναπαυτικά στον καναπέ του σαλονιού σου, στη συνέχεια αφιέρωσε είκοσι λεπτά για τη haircare routine σου. Αν έχεις κανονίσει night out έξοδο τότε επιβάλλεται να κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου!

Αν ψάχνεις για ένα boost που θα τονώσει και θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη των μαλλιών σου, τότε σήμερα -ίσως- είναι η τυχερή σου μέρα.
Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγη βρώμη, αμυγδαλέλαιο και γάλα. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Το Hydro Bob είναι το χτένισμα που θα τιθασεύσει το κοντό καρέ σου

pexels-polina-tankilevitch-4110198.jpg

Συστατικά:

  • 4 κ. σ βρώμη
  • 3-4 σταγόνες αμυγδαλέλαιο
  • 1 κούπα γάλα

Η βρώμη έχει βιταμίνη Β η οποία διεισδύσει στα λέπια της τρίχας και επιτρέπει στα μαλλιά να κλειδώσουν την υγρασία και να διατηρήσουν την απαλότητα και τη λάμψη τους. Από την άλλη, το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, όπως Ω3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και μεταλλικά στοιχεία, τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση των ξηρών μαλλιών, ενώ προλαμβάνουν το σπάσιμο της τρίχας. Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους των μαλλιών.

https://www.instagram.com/p/C6b6gq_rXjY/

Εκτέλεση:

  • Τοποθέτησε τις 4 κουταλιές της σούπας βρώμη σε ένα φλιτζάνι γάλα.
  • Πρόσθεσε τις σταγόνες αμυγδαλέλαιο και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Εφάρμοσε τη μάσκα επάνω στα μαλλιά και άφησέ τη να δράσει για 20 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τη μάσκα με κρύο νερό και είσαι έτοιμη!

Τη συγκεκριμένη μάσκα μαλλιών με βρώμη, αμυγδαλέλαιο και γάλα μπορείς να την κάνεις μία με δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό που θα παρατηρήσεις από την πρώτη κιόλας εφαρμογή είναι ότι τα μαλλιά σου θα είναι απίστευτα απαλά και λαμπερά, έτσι όπως δεν τα έχεις ξανά δει.

Προσοχή! Αν έχεις ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής καλό θα ήταν πριν χρησιμοποιήσεις την μάσκα μαλλιών να συμβουλευτείς πρώτα τον δερματολόγο ή τον hair expert σου. Καλό ΣΚ queen!

Smokey eyes το καλοκαίρι; Η Βάσια Κωσταρά μάς δείχνει πώς να το πετύχουμε