Ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά για τον καθαρισμό προσώπου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά για τον καθαρισμό προσώπου

Να ξεκινήσει η εβδομάδα σωστά

Αν επισκέπτεσαι συχνά τη στήλη της ομορφιάς εδώ στο queen.gr πρώτα να σου πω: «Hey girl!»! Έπειτα, πιστεύω πως έχεις καταλάβει την εμμονή μου με τον καθαρισμό του προσώπου. Δεν υπάρχει μέρα που να μην «τσιρίζω» για το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό και είμαι χαρούμενη που πολλά κορίτσια έχουν σταματήσει να είναι τεμπέλες.

Βλέπεις ο καθαρισμός είναι το πρώτο, πρώτο, ΠΡΩΤΟ βήμα στον δρόμο για όμορφο δέρμα. Αν δεν είσαι συνεπής με τον καθαρισμό σου δεν έχει σημασία τι κρέμα φοράς ούτε τι άλλο κάνεις. Είναι σα να βάζεις έναν ωραιότατο Hermes καναπέ μέσα σε ένα βρώμικο σπίτι… not cool. Δεν πρέπει να είσαι μόνο συνεπής με τον καθαρισμό σου όμως, πρέπει να είσαι και σωστή…

woman with soap on her face 3762464

Το να σαπουνίζεις με μανία το πρόσωπό σου το πρωί και το βράδυ, εντάξει, κάτι είναι αλλά μπορείς και πολύ καλύτερα. Άλλες ανάγκες όμως έχει το δέρμα σου το πρωί και άλλες το βράδυ. Θα σου τα εξηγήσω όλα. Ας ξεκινήσουμε με το βράδυ.

Το βράδυ πρέπει να αφαιρέσεις το μακιγιάζ και τους ρύπους που έχουν μαζευτεί στην επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρέπει λοιπόν πρώτα να κάνεις ένα ντεμακιγιάζ και μετά να σαπουνίσεις το δέρμα σου. Βάζοντας απευθείας το σαπούνι δεν κάνεις σωστή δουλειά και πίστεψέ με, το ξέρω καλά γιατί έκανα το ίδιο. Επίσης, το βράδυ χρειάζεσαι λίγη βοήθεια οπότε, μία συσκευή καθαρισμού ή ένα απλό βουρτσάκι θα σε βοηθήσουν πολύ.

woman with white soap on face 3762473

Το πρωί τώρα, το δέρμα σου δεν είναι τόσο βρώμικο. Απλά έχει παράγει σμήγμα, έχει κατάλοιπα από τα προϊόντα και πρέπει να το καθαρίσεις για να βάλεις τα αντηλιακά σου και το μακιγιάζ. Το πρωί λοιπόν μπορείς να σαπουνίσεις απλά το δέρμα σου, ιt’s ok. Δεν χρειάζεσαι καν κάποιο ειδικό σαπούνι, ένα decent gel καθαρισμού αρκεί.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι, τώρα που έχεις καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός, έχει έρθει η ώρα να περάσεις στο επόμενο level και να αποκτήσεις ακόμα καλύτερη επιδερμίδα. Για να σε βοηθήσω μάλιστα, συγκέντρωσα παρακάτω τέλειες συσκευές καθαρισμού και βούρτσες για να ενισχύεις τη βραδινή σου περιποίηση. Και μη φοβάσαι, δεν κοστίζουν όλες μία περιουσία…Είμαι πάνω απ´όλα άνθρωπος!

Διάβασε ακόμα: Mega Guide: 30 sheet μάσκες για κάθε μα ΚΑΘΕ ανάγκη…