Your insta-questions: Χρειάζομαι στ᾽αλήθεια έναν ορό και αν ναι, ποιον πρέπει να πάρω;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Your insta-questions: Χρειάζομαι στ᾽αλήθεια έναν ορό και αν ναι, ποιον πρέπει να πάρω;

Απαντάμε σε μία εύλογη ερώτηση και κάνουμε προτάσεις

Μία ακόμη Δευτέρα ξημέρωσε και παρ᾽όλο που είμαστε ξανά σε lockdown δεν το βάζουμε κάτω. Τα πράγματα θα αρχίσουν να φτιάχνουν σιγά σιγά και όλα θα πάνε καλά. Πιστές στο ραντεβού μας λοιπόν, είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στις insta-ερωτήσεις σου και η σημερινή μας άρεσε πολύ! Ο ορός βλέπεις είναι ένα προϊόν μυστήριο για πολλές και με τόσες επιλογές στην αγορά, είναι δύσκολο να αποφασίσεις τελικά αν τον χρειάζεσαι και ποιον να πάρεις.

Εκτός όμως από αυτό, ο ορός είναι ίσως το πιο ακριβό προϊόν στην skincare ρουτίνα μας συνεπώς πρέπει να τον επιλέξεις σωστά, τόσο για να κάνει διαφορά στην επιδερμίδα σου όσο και για να μην καταλήξεις να ξοδεύεις το μισό σου budget σε κάτι που δεν χρειάζεσαι. Εδώ είμαστε για να τα πούμε όλα και θα ξεκινήσουμε με το πιο απλό: Τι είναι ο ορός; Έτσι θα καταλάβεις αν τον χρειάζεσαι ή όχι. Ο ορός λοιπόν, το serum, είναι ένα προϊόν πολύ πιο λεπτόρρευστο από μία κρέμα που περιέχει όμως δραστικά συστατικά σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Ό,τι κάνει η κρέμα σου δηλαδή, ο ορός το κάνει επί 3 (ή και παραπάνω).

oroi gia tin epidermida

Για εμάς (όπως έχουμε πει κάμποσες φορές), η σωστή ερώτηση δεν είναι «ποια είναι μία καλή κρέμα» αλλά «ποιος είναι ένας καλός ορός» για τον πολύ απλό λόγο ότι, αυτός είναι που θα φτάσει πιο βαθιά στην επιδερμίδα λόγω της ελαφριάς του σύνθεσης και θα της προσφέρει αυτό που έχει ανάγκη. Ο ορός λοιπόν είναι ένα ελαφρύ προϊόν που φοριέται πριν από την κρέμα και δίνει στο δέρμα σου αυτό που χρειάζεται. Μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα; ΟΧΙ!

Ο ορός μεταφέρει βαθιά στην επιδερμίδα όλα αυτά που χρειάζεται -όπως είπαμε- αλλά η κρέμα τα κρατά μέσα! Επειδή έχει πιο παχύρευστη σύνθεση ενυδατώνει πιο επιφανειακά και «κλειδώνει» τα συστατικά του ορού. Δημιουργεί δηλαδή ένα φράγμα που είναι απαραίτητο. Επειδή λοιπόν ο ορός κάνει όλη τη δουλειά και η κρέμα λειτουργεί συμπληρωματικά, μπορείς να επενδύσεις σε έναν καλό ορό που θα αντιμετωπίσει τα θέματα της επιδερμίδας σου και να τον συνδυάσεις με μία πιο απλή και οικονομική κρέμα αν δεν θέλεις να ξοδέψεις τόσα πολλά χρήματα.

oroi prosopou

Αν το budget δεν είναι θέμα, μία καλή κρέμα και ένας καλός ορός συνδυαστικά θα κάνουν εντυπωσιακά πράγματα για το δέρμα σου αλλά εμείς δεν το βρίσκουμε απόλυτα απαραίτητο. Ο ορός είναι το μυστικό σου όπλο και σε αυτόν πρέπει να επενδύσεις (επαναλαμβανόμαστε, δεν πειράζει). Ο ορός λοιπόν –αφού μας ρωτάς- είναι απαραίτητος για την επιδερμίδα σου και πρέπει να υπάρχει στη ρουτίνα σου. Ποιον όμως πρέπει να πάρεις; Πότε τον χρησιμοποιείς; Πρωί ή βράδυ;

Οι περισσότεροι οροί είναι προϊόντα που χρησιμοποιείς τη νύχτα καθώς η επιδερμίδα είναι πιο δεκτική. Υπάρχουν όμως και οροί που χρησιμοποιούνται πρωί και βράδυ. Όλα εξαρτώνται από το τι χρειάζεται το δέρμα σου. Οι οροί που προστατεύουν από τη φθορά (πχ. αντιοξειδωτικοί) φοριούνται το πρωί. Οι οροί που επιδιορθώνουν τη φθορά (πχ. αντιγηραντικοί) φοριούνται το βράδυ. Οι οροί που συμπληρώνουν συστατικά στην επιδερμίδα (πχ. ενυδατικοί) φοριούνται πρωί και βράδυ. Αν λοιπόν θέλεις προστασία το πρωί και ανάπλαση τη νύχτα θα διαλέξεις έναν ορό με βιταμίνη C για να φοράς κάτω από το αντηλιακό σου και έναν ορό ρετινόλης για να φοράς κάτω από την κρέμα νύχτας σου.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τους δικούς μας αγαπημένους για κάθε ανάγκη ώστε να τους βάλεις στη ρουτίνα σου και είμαστε πάντα εδώ για περεταίρω ερωτήσεις! Ρίξε μία ματιά…

Φωτογραφίες @skincare

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Help! Πώς θα βγάλω το glitter από τα νύχια μου;