10 χτενίσματα με πλεξούδες για κάθε στυλ και περίσταση

Μαρία Ροδίτη
10 χτενίσματα με πλεξούδες για κάθε στυλ και περίσταση

Χτενίσματα με πλεξούδες 

MatteoScarpellini/almaphotos.net

Η πλεξούδα είναι το go to χτένισμα της άνοιξης και ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσεις στις διαφορετικές εκδοχές της.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά οι πλεξούδες κάπως θεωρούνται ένα με την άνοιξη και το καλοκαίρι. Θες που σου προσδίδουν ένα boho style στο κάθε look, θες που σε «βοηθούν» να κάνεις αυτό το κάτι διαφορετικό… Οι πλεξούδες κάθε τέτοια εποχή είναι super hot.

Και ειδικά μια ανάσα από το Πάσχα που εμείς βρισκόμαστε δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να κάνεις στα μαλλιά σου όταν έχεις μια bad hair day ή όταν θέλεις να εντυπωσιάσεις τους γύρω σου. Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν λογής και λογής πλεξούδες, για πρωινές ή βραδινές εμφανίσεις, πιο εύκολες και πιο δύσκολες.

11 extravagant χτενίσματα που ξεχωρίσαμε από τα catwalks των Εβδομάδων Μόδας

Πλεξούδες για κάθε μέρα

Η κλασική γαλλική πλεξούδα, η πλεξούδα ψαροκόκαλο και τα baby braids (aka πλεξουδάκια γύρω από το πρόσωπο) είναι οι εύκολες λύσεις για τις μέρες που είσαι άλουστη ή που πάλι δεν θες να κάνεις αλογοουρά. Είναι εύκολες (ναι, και το fishtail braid), είναι γρήγορες και μπορούν να δώσουν αυτό το κάτι διαφορετικό στην εμφάνισή σου. Άσε που αν βάλεις και hair accessories αμέσως θα απογειώσεις το αποτέλεσμα.

Στην gallery, λοιπόν, θα δεις όχι μία, όχι δύο, αλλά 10 πλεξούδες για κάθε στυλ και περίσταση, ώστε να πάρεις ιδέες και να μπορείς να εναλλάσσεις τα χτενίσματά σου.

Braids και στις επίσημες περιστάσεις

Όπως είδες, υπάρχουν και πολύ περίτεχνες πλεξούδες που μπορούν να ενταχθούν στα χτενίσματά σου και να τους δώσουν ένα twist. Να τα κάνουν πιο επίσημα. Ναι… Καλά κατάλαβες! Αν αυτήν την άνοιξη και το καλοκαίρι έχεις προσκλήσεις για να βρεθείς σε γάμους και βαφτίσια, τότε μια χαμηλή αλογοουρά με πλεξούδες στις ρίζες, ή ένας κότσος-πλεξούδα είναι η τέλεια λύση για να ξεχωρίσεις ανάμεσα στις καλεσμένες.

Όποιο είναι το στυλ σου και όποια η περίσταση στην οποία έχεις να παρευρεθείς με μια πλεξούδα ποτέ δεν θα βγεις χαμένη.