10 μανικιούρ με πασχαλίτσες για να χαζεύεις μέχρι να ετοιμαστεί το πασχαλινό τραπέζι

Μαρία Ροδίτη
10 μανικιούρ με πασχαλίτσες για να χαζεύεις μέχρι να ετοιμαστεί το πασχαλινό τραπέζι

Δες τα πιο cute μανικιούρ με πασχαλίτσες για να πάρεις έμπνευση για το επόμενο δικό σου!

Θα ξεκινήσω πολύ αισιόδοξα αυτό το θέμα. Γράφω στον τίτλο «μέχρι να ετοιμαστεί» και όχι «να ετοιμάσεις» το πασχαλινό τραπέζι, γιατί εύχομαι να είσαι καλεσμένη σε κάποιο υπέροχο εξοχικό της επαρχίας, ή να βρίσκεσαι σε κάποιο ονειρεμένο ξενοδοχείο και να περιμένεις άλλοι να σε περιποιηθούν. Εύχομαι αυτήν τη στιγμή να είσαι σε έναν καναπέ και να ξεκουράζεσαι μέχρι να ετοιμαστεί το πασχαλινό τραπέζι. Και τι θα κάνεις όλη αυτήν την ώρα; Θα χαζεύεις μανικιούρ με πασχαλίτσες.

Ας πούμε, όμως, τα δέοντα! Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη. Είμαι σίγουρη πως και λαμπάδα άναψες και τα κόκκινα αυγά τσούγκρισες και ήδη έχεις γευτεί πασχαλινό αρνί από τη σούβλα. Χαλάρωσε, όμως, με λίγα μανικιούρ που αρμόζουν στη μέρα: με πασχαλίτσες.

Τα chrome nails είναι νέο trend και η καλύτερη επιλογή για τις glam εμφανίσεις σου

Πασχαλίτσα: Μύθοι και παραδόσεις

Η πασχαλίτσα είναι το έντομο που έλκει την προσοχή μας χάρη στο κόκκινο χρώμα του με τις μαύρες βούλες. Και όχι απλά έλκει την προσοχή μας, αλλά είναι πολύ αγαπητό σε πολλούς τόπους. Για παράδειγμα, στην Άπω Ανατολή, θεωρούν πως αν τις συλλάβουν και τις αφήσουν στην συνέχεια ελεύθερες, θα πετούν προς την αληθινή αγάπη του ενδιαφερομένου, μεταφέροντας το μήνυμά του. Ο αριθμός των κηλίδων στην πλάτη της πασχαλίτσας θεωρείται πως συμβολίζει τον αριθμό των μηνών που θα παρέλθουν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ευχή της αγάπης.

https://www.instagram.com/p/CAVkc2JDKi6



Οι αγρότες πάντα τη θεωρούσαν θετικό οιωνό, ενώ στην Ιταλία, όταν μια πασχαλίτσα πετά στο υπνοδωμάτιο, λέγεται πως θα φέρει καλή τύχη.

Υπάρχει ένας θρύλος που συνδέει την πασχαλίτσα με τη θρησκεία και ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα ξεκίνησε κατά την περίοδο του Μεσαίωνα. Ο θρύλος λέει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, οι αγρότες προσευχήθηκαν στην Παναγία να σώσει τις καλλιέργειές τους από επιδρομή παράσιτων εντόμων. Σύντομα, κατέφθασαν σμήνη από πασχαλίτσες και εξολόθρευσαν τα παράσιτα, σώζοντας τις καλλιέργειες. Έκτοτε, η πασχαλίτσα έγινε γνωστή ως «σκαθάρι της Παναγίας». Μάλιστα, λέγεται πως τα χρώματά της εκδηλώνουν τα συναισθήματα της Παναγίας, άλλοτε χαρούμενα (κόκκινο ή πορτοκαλί) κι άλλοτε πένθιμα για το θάνατο του Ιησού (μαύρες βούλες).

Μανικιούρ με πασχαλίτσες

Και μετά από αυτό το mini lesson για την ιστορία και τη σημασία της πασχαλίτσας ήρθε η ώρα για nail inspo. Στην gallery θα δεις 10 μανικιούρ με πασχαλίτσες για να εμπνευστείς για το τι θα κάνεις στο επόμενο ραντεβού με τη μανικιουρίστ σου.

Και μη νομίζεις ότι οι πασχαλίτσες είναι αποκλειστικά πασχαλινό σχέδιο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης μπορείς να τις κάνεις στα νύχια σου και να έχεις ένα cute μανικιούρ.