Lip plumpers: Πώς λειτουργούν και ποια είναι τα καλύτερα για juicy χείλη χωρίς ενέσιμα - Όλα εδώ!

Lip plumpers: Πώς λειτουργούν και ποια είναι τα καλύτερα για juicy χείλη χωρίς ενέσιμα - Όλα εδώ!

Αν φοβάσαι τις ενέσεις ή δεν θέλεις να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, τα lip plumpers είναι η καλύτερη λύση! Ώρα λοιπόν να μάθεις πώς λειτουργούν για να κάνουν τα χείλη σου πιο ζουμερά, και σε ποια αξίζει να επενδύσεις για άμεσα ορατό αποτέλεσμα!

Δεν θυμάμαι που το είχα βρει, άλλα όταν ήμουν γύρω στα 17, είχε πέσει στα χέρια μου ένα lip plumper (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Ήταν ένα gloss με έντονη μυρωδιά και γεύση μέντας, διάφανο και πάρα μα πάρα πολύ πηχτό. Το brand του ήταν άγνωστο σε εμένα αλλά και στην beauty addict μητέρα μου, ωστόσο με άφησε να συνεχίσω να το χρησιμοποιώ γιατί είχα πάθει εμμονή. Όχι, δεν είχα ιδιαίτερα μεγάλη ανάγκη για πιο ζουμερά χείλη (κυρίως στα 17 μου), μου άρεσε όμως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ η αίσθηση τσιμπήματος ή ελαφριού καψίματος στα χείλη μου και το glossy εφέ που ήταν τόσο hot στα 90’s.

Σήμερα, στα 39 μου, έχω μία κάποια ανάγκη για όγκο στα χείλη μου καθώς το κολλαγόνο στο σώμα μου βρίσκεται –σχεδόν- στα τάρταρα λόγω ηλικίας, όμως δεν θέλω να καταφύγω στην επιλογή των ενέσιμων ακόμα. Τι μένει λοιπόν; Τα lip plumpers, σαν αυτό που είχα λατρέψει ως έφηβη. Ευτυχώς, στην αγορά υπάρχουν δεκάδες επιλογές, και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι δοκιμές μου, ώστε να καταλήξω στα καλύτερα και να τα μοιραστώ μαζί σου (thank me later).

lip-gloss.jpg

Berry Pretty! Τα χείλη στο χρώμα του βατόμουρου είναι η απόλυτη τάση για την υπόλοιπη άνοιξη

How things work

Δεν ήθελα όμως να κάνω έτσι απλά τεστ. Ήθελα να μάθω πώς ακριβώς λειτουργούν αυτά τα μαγικά plumpers, που κάνουν τα χείλη ζουμερά χωρίς ενέσιμα και φυσικά το έμαθα και αυτό. Υπάρχουν οι εξής μηχανισμοί στις συνθέσεις τους: Τα ερεθιστικά συστατικά και τα ενυδατικά. Βλέπεις, παρ’ όλο που το glossy Τελείωμα κάνει έτσι κι αλλιώς τα χείλη να δείχνουν πιο γεμάτα, τα lip plumpers περιέχουν και συστατικά που ερεθίζουν την επιδερμίδα ώστε να δημιουργηθεί αυτό το juicy εφέ.

Μην αγχώνεσαι, οι ερεθιστικοί παράγοντες που περιέχουν είναι πολύ ήπιοι όπως η καψαϊκίνη (συστατικό που βρίσκεται στις καυτερές πιπεριές), η κανέλα και η μενθόλη. Όταν έρχονται σε επαφή με τα χείλη, ερεθίζουν το δέρμα και αναγκάζουν το αίμα να συγκεντρωθεί στην επιφάνειά του, δημιουργώντας ένα ήπιο και παροδικό γέμισμα των χειλιών.

juicy-lips.jpg

7 lip tint γιατί από τώρα πρέπει να έχεις το go to προϊόν μακιγιάζ του καλοκαιριού

Αντίστοιχα, κάποια άλλα προϊόντα επικεντρώνονται στην έντονη ενυδάτωση των χειλιών με τη βοήθεια του υαλουρονικού οξέος και του κολλαγόνου. Παρέχοντας στα χείλη αυτό το super boost ενυδάτωσης, τα κάνουν να δείχνουν πιο ζουμερά και γεμάτα, ενώ παράλληλα τα φροντίζουν πολύ βαθιά. Μάλιστα, πολλά plumpers συνδυάζουν τα ερεθιστικά συστατικά με τα ενυδατικά και παρέχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα. Είναι λοιπόν τέλεια, σωστά; Περίπου…

The down side

Καμία κατάχρηση δεν είναι καλή και πρέπει να έχεις στο νου σου δύο πράγματα. Πρώτον, αν χρησιμοποιείς lip plumpers με ερεθιστικούς παράγοντες πολύ συχνά, τότε θα αρχίσεις να παρατηρείς ξηρότητα ή ακόμα και σκάσιμο στα χείλη σου, πόσο ερεθισμό να αντέξουν χωρίς να αντιδράσουν, σωστά; Σκέψου τι συμβαίνει όταν τρως πολύ αλμυρά φαγητά ή όταν πίνεις πολλές…. Margaritas.

via GIPHY

Κι όμως τα κραγιόν «ιδρώνουν» στη ζέστη – Πότε πρέπει να τα πετάξεις

Δεύτερον, το αγαπημένο σου plumper μπορεί να γίνει λιγότερο αποτελεσματικό αν το χρησιμοποιείς συνέχεια. Το σώμα μας βλέπεις –αυτό το θαύμα- αποκτά μεγαλύτερη ανοχή όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε ένα συστατικό. Είναι το ίδιο που συμβαίνει και με τον καφέ… Αν πίνεις πολύ, χρειάζεσαι ολοένα και περισσότερο για να σε κρατήσει ξύπνια.

Ποια λοιπόν είναι τα καλύτερα; Ποιο να διαλέξεις; Ποιο να πάρεις σαν Backup αν αποκτήσεις ανοσία στο πρώτο; Μην ανησυχείς, έκανα έρευνα για να μην χρειαστεί να την κάνεις εσύ και στην παρακάτω gallery συγκέντρωσα τα καλύτερα lip plumpers μαζί με εξηγήσεις για το πώς λειτουργεί το κάθε ένα, ώστε να επιλέξεις υπεύθυνα. Enjoy…

Sneak preview: Το καλοκαίρι θα φοράς αυτά τα 5 χρώματα στα κραγιόν σου