5 self tan και 5 tips για να το χρησιμοποιήσεις σωστά

Μαρία Ροδίτη
5 self tan και 5 tips για να το χρησιμοποιήσεις σωστά
Instagram: ccspraytanning

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά και χρειάζεσαι λίγο χρώμα πριν βγεις στην παραλία. Γι' αυτό και το self tan δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου.

Αυτό το Σαββατοκύριακο μάς έβαλε για τα καλά σε mood καλοκαιριού. Η θερμοκρασία είναι αρκετά ανεβασμένη για την εποχή, η ζέστη είναι πολλή και είμαι σίγουρη πως σκέφτεσαι σοβαρά να ξεκινήσεις από εδώ και στο εξής να κάνεις τις βουτιές σου στη θάλασσα πιο σταθερά. Όμως… σε προβληματίζει που δεν έχεις πάρει χρώμα. «Πώς θα βάλω το μαγιό μου χωρίς να έχω μαυρίσει έστω και λίγο;», σκέφτεσαι κι εδώ έρχομαι εγώ να σου δώσω τη λύση: self tan.

Το self tan είναι το μαγικό προϊόν που χρειάζεσαι για να πάρεις ελαφρύ και sexy ηλιοκαμένο χρώμα χωρίς να έχεις κάτσει ούτε λεπτό στον ήλιο. Κι έτσι θα μπορείς με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να βάλεις ακόμα και το λευκό μαγιό σου και να ποζάρεις όλο νάζι στο Instagram.

Ο μύθος για το self tan που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

Τα καλύτερα self tan είναι εδώ

Αν έχεις ήδη self tan από πέρσι, έλεγξέ το καλά να δεις μήπως έχει χαλάσει. Τσέκαρε, δηλαδή, τη μυρωδιά του αλλά και τη σύστασή του για να καταλάβεις αν ακόμα είναι σε καλή κατάσταση. Αν δεν… σου φαίνεται να είναι ΟΚ, μην ανησυχείς.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις τα 5 καλύτερα self tan της αγοράς που θα σου χαρίσουν υπέροχο ελαφρύ μαύρισμα και θα σε κάνουν να νιώσεις όμορφα με το σώμα σου για να ξεκινήσεις τις βουτιές σου. Σου έχω, όμως, ακόμα μια έκπληξη! Στον οδηγό αγοράς θα βρεις self tan που έχουν και… συσφικτική δράση και παρακάτω θα διαβάσεις όλα τα tips για σωστή χρήση του self tan. Go, girl!

Τα tips για να χρησιμοποιήσεις σωστά το self tan

Άπλωσέ το από την κορυφή ως τα νύχια

Συνήθως, όταν χρησιμοποιούμε self tan ξεχνάμε να το απλώσουμε πίσω από τα γόνατα, στους αγκώνες, αλλά και στις πατούσες με αποτέλεσμα… να βγαίνουμε στην παραλία πουά. Μη γελάς… Συμβαίνουν αυτά! Οπότε, φρόντισε να το απλώσεις και στην πιο μικρή επιφάνεια της επιδερμίδας σου.

https://www.instagram.com/p/CUKkubpr0qk

Κάνε απολέπιση

Κάνοντας απολέπιση πριν εφαρμόσεις το self tan θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου, ειδικά από σημεία τα οποία είναι πιο σκληρά – γόνατα, αγκώνες, φτέρνες. Έτσι, το προϊόν θα απλωθεί και θα απορροφηθεί ομοιόμορφα και θα αποφύγεις τυχόν λεκέδες.

Άπλωσε το self tan σε καθαρή επιδερμίδα

Καλό είναι να βάλεις self tan μετά το μπάνιο όταν οι πόροι θα έχουν ανοίξει, το δέρμα σου θα είναι καθαρό και θα μπορεί να απορροφήσει το προϊόν. Απόφυγε, ωστόσο, να βάλεις αυτομαυριστικό μετά το ξύρισμα, γιατί υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού.

Προσοχή να μην έχει υγρασία η επιδερμίδα σου

Ναι, είναι καλύτερο να βάλεις self tan μετά το μπάνιο και όταν το δέρμα σου θα είναι καθαρό. Ωστόσο, η επιδερμίδα πρέπει να είναι εντελώς στεγνή. Να μην έχει ίχνος υγρασίας. Κι αυτό, γιατί έτσι είναι πιθανό να δημιουργηθεί ανομοιομορφία στο χρώμα και ραβδώσεις στο δέρμα σου.

Το μυστικό με τη βαζελίνη

Καλό είναι να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς μαζί με το self tan λιπαρά στη σύστασή τους προϊόντα, μιας και εμποδίζουν την απορρόφησή του. Τι γίνεται όμως, στην περίπτωση που θέλεις να «προστατεύσεις» κάποιες περιοχές του σώματός σου από το self tan; Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης πάνω στα φρύδια σου, γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σου και στα νύχια σου, προκειμένου να αποφύγεις τον κίνδυνο αλλοίωσης του φυσικού χρώματος.