Ο μύθος για το self tan που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

Μαρία Ροδίτη
Ο μύθος για το self tan που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις
Instagram: ccspraytanning

Εποχή για self tan και ηλιοκαμένη όψη, αλλά με προσοχή!

Είναι η εποχή που όλες περιμένουμε εναγωνίως να φορέσουμε το μαγιό μας, να ετοιμάσουμε την ψάθινη τσάντα μας και να πάμε για την πρώτη βουτιά στην παραλία. Λίγο πριν τη μεγάλη απόφαση, όμως, έρχεται ο δισταγμός: «μα πού θα πάω έτσι κατάλευκη που είμαι;», σκέφτεσαι… Και αμέσως τη λύση δίνει το self tan.

Η αλήθεια είναι πως το self tan- για εμάς τα κορίτσια με πολύ λευκή επιδερμίδα- είναι μια σωτήρια λύση, καθώς μας επιτρέπει να αποκτήσουμε χωρίς ηλιοθεραπεία ένα πιο χρυσαφένιο χρώμα στο δέρμα και να βγούμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην παραλία. Αυτό το μαγικό προϊόν, ωστόσο, μπορεί να μας κάνει να πέσουμε σε μια μεγάλη παγίδα, που δεν είναι άλλη από την παράλειψη του αντηλιακού.

Tantouring: Η νέα τεχνική self-tanning προσώπου θα σε ενθουσιάσει

Ο μύθος για το self tan που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως εφόσον βάλουν στο σώμα τους self tan και αποκτήσουν αυτήν την ηλιοκαμένη όψη δεν χρειάζεται και να φορούν αντηλιακό. Λάθος! Και θα σου εξηγήσω τον λόγο.

https://www.instagram.com/p/CdZMRB6uDXb

Αυτό το πιο σκούρο χρώμα, που προκύπτει στην επιδερμίδα σου από το self tan, σχηματίζεται από μια αντίδραση μεταξύ του δραστικού συστατικού του self tan (aka διυδροξυακετόνη DHA) και των αμινοξέων του δέρματος. Όλη αυτή η διαδικασία διαφέρει από την έκθεση της επιδερμίδας στις ακτίνες UV του ήλιου, οι οποίες αναγκάζουν τη μελανίνη να εξαπλωθεί στην επιφάνειά της για να την προστατεύσει από τη φθορά, δημιουργώντας έτσι την πιο σκούρα χρωστική ουσία στο δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι εάν μαυρίσεις με αυτομαυριστικό πριν βγεις στην παραλία, μπορείς να μαυρίσεις αλλά και να καείς αν καθίσεις μετέπειτα στον ήλιο.

Ακριβώς για αυτό πρέπει να απλώνεις στο σώμα και στο πρόσωπό σου αντηλιακό κάθε φορά που εκτίθεσαι στον ήλιο ακόμα κι αν το self tan σού έχει χαρίσει την ηλιοκαμένη όψη που ήθελες. Μην αφήσεις, λοιπόν, αυτό το χρωματάκι που έχεις πάρει να σε παραπλανήσει και δεν βάλεις αντηλιακό, γιατί μετά… κάηκες στην κυριολεξία.

Shopping time

Για να μην καείς, λοιπόν, σε καμία περίπτωση, στην παρακάτω gallery συγκέντρωσα για εσένα τα 10 καλύτερα αντηλιακά που κυκλοφορούν στην αγορά. Όλα έχουν δείκτη προστασίας 50+ και αυτό γιατί όλες αυτήν την εποχή την πατάμε, φοράμε μικρό δείκτη προστασίας και μετά γυρίζουμε σπίτι αναζητώντας γιαούρτι και άλλα γιατροσόφια για τα εγκαύματα.

Οπότε, προστάτευσε τον εαυτό σου και την επιδερμίδα σου και πέρνα το καλοκαίρι σου χωρίς απρόοπτα λόγω της έλλειψης αντηλιακού!