Πότε να προγραμματίσεις το ραντεβού για αποτρίχωση ώστε να είσαι πανέτοιμη στις διακοπές

Μαρία Ροδίτη
Πότε να προγραμματίσεις το ραντεβού για αποτρίχωση ώστε να είσαι πανέτοιμη στις διακοπές

Η αποτρίχωση είναι must λίγο πριν φύγεις για τις καλοκαιρινές διακοπές σου. Πότε, όμως, πρέπει να την κάνεις;

Είμαι σίγουρη πως ήδη έχεις συνεννοηθεί για την καλοκαιρινή άδεια με τον προϊστάμενό σου και αυτήν τη στιγμή αναζητάς με τον σύντροφό σου ή τις κολλητές σου τον καλοκαιρινό προορισμό σας. Το μέρος όπου θα πάτε διακοπές και θα πατήσεις pause στην τρέλα της καθημερινότητας. Πριν, ωστόσο, έρθει αυτή η πολυπόθητη μέρα πρέπει να έχεις φροντίσει για κάποια πολύ σοβαρά (ναι, ναι!) πράγματα, όπως είναι η αποτρίχωση.

Είναι δυνατόν να πας διακοπές χωρίς να έχεις κάνει αποτρίχωση για να μπορείς με άνεση κι αυτοπεποίθηση να φοράς τα μαγιό σου και τα shorts σου; Ρητορική είναι η ερώτηση, όπως καταλαβαίνεις. Για να είσαι πανέτοιμη, ωστόσο, για τις διακοπές πρέπει να βάλεις και στον σωστό χρόνο το ραντεβού της αποτρίχωσης.

Αποτρίχωση με ξυράφι: 5 κοινοί μύθοι που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

Κερί και χαλάουα

Το κερί και η χαλάουα είναι από τις παλαιότερες και πιο διαδεδομένες μεθόδους αποτρίχωσης. Απαιτούν αρκετό χρόνο, όμως τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 4 εβδομάδες. Επιλέγοντας, δηλαδή, μία από τις δύο μεθόδους αποτρίχωσης θα είσαι ήσυχη τουλάχιστον για έναν μήνα και δεν θα ασχοληθείς καθόλου… με την τριχοφυΐα σου.

Κι αν αναρωτιέσαι πότε να κλείσεις το ραντεβού σου για αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα, η απάντηση είναι... περίπου 2 εβδομάδες πριν πας διακοπές, ώστε και τέλειο δέρμα να έχεις στον προορισμό που θα βρεθείς, αλλά και όταν γυρίσεις να μη χρειαστεί αμέσως να τρέξεις για αποτρίχωση.

Αποτρίχωση με laser

Έχει επικρατήσει η άποψη ότι δεν ενδείκνυται η αποτρίχωση με laser του καλοκαιρινούς μήνες λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό, ωστόσο, είναι μόνο ένας μύθος και τίποτα παραπάνω. Για την ακρίβεια, αυτή η άποψη ίσχυε στο παρελθόν, που δεν ήταν τόσο εξελιγμένα τα μηχανήματα laser. Σήμερα, όμως, που τα μηχανήματα είναι σύγχρονα μπορούν άνετα να πραγματοποιούνται συνεδρίες laser και τους θερινούς μήνες.

https://www.instagram.com/p/CbgT3imDI-F

Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας, βέβαια, τον οποίο πρέπει να έχεις κατά νου! Ο χρυσός κανόνας επιβάλλει την αποφυγή της έκθεσης σε ηλιακή ακτινοβολία για 72 ώρες πριν την αποτρίχωση με laser και για 72 ώρες μετά. Κι αυτό, γιατί υπάρχει υψηλός κίνδυνος εγκαύματος, ουλής και αποχρωματισμού του δέρματος.

Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις κάνει laser αποτρίχωσης περίπου 3-4 μέρες πριν πας διακοπές ώστε να μπορείς άνετα να καθίσεις με τις ώρες στην ξαπλώστρα σου και να κάνεις ηλιοθεραπεία. Προσοχή όμως! Τόσο τη μέρα μετά το laser όσο και τις υπόλοιπες που θα απολαμβάνεις τις διακοπές σου θα πρέπει να φοράς αντηλιακό υψηλής προστασίας. Το αντηλιακό… και τα μάτια σου!