10 setting powders και spray για σταθερό μακιγιάζ όση ζέστη κι αν έχει

Μαρία Ροδίτη
10 setting powders και spray για σταθερό μακιγιάζ όση ζέστη κι αν έχει
Gregory Scaffidi / Imaxtree.com

Η θερμοκρασία από εδώ και στο εξής θα ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο και σίγουρα δεν θέλεις να «λιώνει» το μακιγιάζ σου. Γι’ αυτό χρειάζεσαι μια setting powder ή ένα spray!

Η ζέστη μάς έδειξε από νωρίς τα «δόντια» της αυτό το καλοκαίρι. Αλήθεια, θυμάσαι άλλον Μάιο μήνα που το θερμόμετρο να έδειξε 35 βαθμούς; Εγώ σίγουρα όχι, πάντως. Εκεί κάπου στα τέλη Μαΐου, λοιπόν, που βρέθηκα για επαγγελματικό ταξίδι στην Πάρο συνειδητοποίησα τι ήταν αυτό που έλειπε από το νεσεσέρ μου: μια setting powder ή spray.

Πώς ήρθε αυτή η συνειδητοποίηση θα σκέφτεσαι τώρα… Εκεί που λιαζόμουν σε μια ξαπλώστρα και ο ήλιος έκαιγε για τα καλά ένιωσα το λιγοστό μακιγιάζ που είχα κάνει να διαλύεται, να «λιώνει». Και αντιλήφθηκα ότι φέτος δεν έχω προλάβει να αγοράσω setting powder ή spray.

15 setting sprays για άψογο μακιγιάζ όλη μέρα και νύχτα

Τι είναι η setting powder και το setting spray

Η setting powder και το setting spray κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Σκοπός τους είναι να σετάρουν το μακιγιάζ, δηλαδή να το «κλειδώνουν», ώστε να παραμένει αναλλοίωτο για πάρα πολλές ώρες.

SETTING_POWDER.jpg

Ειδικότερα, οι setting powders είναι οι πούδρες που εφαρμόζονται απευθείας μετά το foundation, «κλειδώνουν» το make up και χαρίζουν ένα ματ αποτέλεσμα. Το setting spray λειτουργεί με αντίστοιχο τρόπο, όμως επιπροσθέτως απορροφά και τη λιπαρότητα της επιδερμίδας.

Shopping time

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πόσο must have είναι ένα setting spray ή μια setting powder στο νεσεσέρ και στο καθημερινό μακιγιάζ σου τους καλοκαιρινούς μήνες. Φαντάζεσαι, για παράδειγμα, να γίνεις κουμπάρα ή να είσαι νύφη και να «λιώνει» το μακιγιάζ στη… χειρότερη στιγμή; Εκεί που θα πρέπει να χαιρετήσεις τους καλεσμένους και να δείχνεις αψεγάδιαστη όλη την ώρα; Ή φαντάζεσαι να «λιώνει» το make up και ξαφνικά να βλέπεις λεκέδες στην μπλούζα σου;

Αυτός είναι ο σκοπός των setting προϊόντων- να μην επιτρέπουν σε κανένα προϊόν μακιγιάζ να διαλυθεί και να το διατηρούν αναλλοίωτο. Κι αν τώρα σκέφτεσαι πως δεν έχεις ένα τέτοιο beauty item, μη σκας. Στην gallery θα βρεις 5 setting powders και 5 setting sprays για να αποκτήσεις επιτέλους το go to προϊόν μακιγιάζ του καλοκαιριού.