Wet Styling: Αν βάζεις τα προϊόντα styling σε ΠΟΛΥ βρεγμένα μαλλιά θα πεις αντίο στο φριζάρισμα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Wet Styling: Αν βάζεις τα προϊόντα styling σε ΠΟΛΥ βρεγμένα μαλλιά θα πεις αντίο στο φριζάρισμα

Όπως φαίνεται, βάζαμε τους ορούς, τα σπρέι, τα λάδια και όλα τα προϊόντα styling ενάντια στο φριζάρισμα, με τον λάθος τρόπο. Ναι, τεστάραμε το wet styling και έχουμε πολλά να πούμε…

Το φριζάρισμα είναι πρόβλημα, σοβαρό πρόβλημα. Εντάξει, υπερβάλλω αλλά κατάλαβες. Δεν έχω κάτι χειρότερο από τα φριζαρισμένα μαλλιά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) και επιτίθεμαι στα δικά μου με μένος, προϊόντα και εργαλεία.

Όχι, δεν κακοποιώ τα μαλλιά μου, απλά καταβάλλω σοβαρή προσπάθεια για να αντιμετωπίσω το φριζάρισμα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Σύμφωνα με ένα άρθρο που διάβασα ωστόσο, μάλλον το κάνω με λάθος τρόπο, και κάτι μου λέει ότι κάνεις το ίδιο.

petseta sta mallia

Το wet styling

Μέχρι σήμερα, έβαζα τα προϊόντα μου κυρίως σε νωπά μαλλιά και κάποια άλλα σε στεγνά. Σύμφωνα με τον κανόνα του wet styling, τα προϊόντα πρέπει να μπαίνουν σε βρεγμένα, πολύ βρεγμένα μαλλιά.

Auburn: Το hair color trend του φθινοπώρου που ταιριάζει σε όλες

Για να καταλάβεις πόσο βρεγμένα, σύμφωνα με τους κομμωτές που υποστηρίζουν το wet styling, δεν πρέπει καν να περνάμε πετσέτα από τα μαλλιά μας. Όπως είναι, μουλιασμένα από νερό μετά το λούσιμο, πρέπει απευθείας να βάζουμε τα προϊόντα μας.


https://www.instagram.com/p/CTJK91DM0Xd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γιατί όμως;

Το wet styling έχει μία πολύ καλή λογική. Καθώς το νερό εξατμίζεται από τα μαλλιά καθώς στεγνώνουν, αν έχουν μία επιπλέον στρώση ενυδατικών παραγόντων, θα είναι λιγότερο επιρρεπή στο φριζάρισμα, την αφυδάτωση, το σπάσιμο κοκ.

Το δοκίμασα για να καταλάβω και θα σου πω ευθύς αμέσως τι παρατήρησα. Τα μαλλιά μου ήταν σαφώς πιο λεία και λαμπερά. Το φριζάρισμα ήταν εκεί αλλά, αν είχα άλλο τύπο μαλλιών, σίγουρα δεν θα είχε μείνει ούτε ίχνος.


https://www.instagram.com/p/CUE8ZKQAk-o/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ένα ακόμα καλό του wet styling, είναι ότι διατηρεί τα μαλλιά πολύ καλά προστατευμένα ανάμεσα στα λουσίματα. Παρέχει δηλαδή διπλή φροντίδα. Θεωρώ ότι, αν συνεχίσω να το wet styling σταθερά, μπορεί να έρθει η μέρα που δεν θα φριζάρουν καθόλου, χωρίς να τους κάνω σοβαρή επίθεση με το σεσουάρ.

Ασχολήθηκες ποτέ με το pH των μαλλιών σου; Όλα θα τα μάθεις σήμερα

Το μειονέκτημα

Όχι, δεν είναι όλα ρόδινα. Τα μαλλιά –όπως έχουμε πει δεκάδες φορές- είναι πολύ ευαίσθητα όταν είναι βρεγμένα. Όταν στάζουν μάλιστα νερό, γίνονται ακόμα πιο ευαίσθητα.

Η τρίχα βλέπεις, αποκτά τρομερή ελαστικότητα όταν είναι βρεγμένη. Για να καταλάβεις, μπορεί να μακρύνει ως και 50% περισσότερο αν τη χτενίσεις. Μην χαμογελάς, θα μακρύνει αλλά θα σπάσει με το τράβηγμα.


https://www.instagram.com/p/CUagCQuJKg9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γι’ αυτό, θα ήθελα να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική και με την εφαρμογή των προϊόντων αλλά και με το χτένισμα των τόσο βρεγμένων μαλλιών. Είπαμε να κάνεις wet styling όχι waterboarding στα μαλλιά σου.

Περίμενε, δεν τελειώσαμε… Το wet styling έχει μυστικά, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου και τα έμαθα για να σου τα πω.

Αν έχεις ίσια μαλλιά

isia mallia wet styling

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δικά σου μαλλιά θα γίνουν πιο απαλά και πιο λεία ενώ, αν θελήσεις να κάνεις μπούκλες ή κυματισμούς, το wet styling θα βοηθήσει την τρίχα σου να κρατήσει καλύτερα τη φόρμα της.

15 μάσκες για βαμμένα μαλλιά που θα διατηρήσουν το χρώμα σου super fresh ανάμεσα στις βαφές

KERASTASE DISCIPLINE SPRAY FLUIDISSIME ΣΠΡΕΙ ΓΙΑ ΑΤΙΘΑΣΑ ΜΑΛΛΙΑ

KERASTASE, DISCIPLINE SPRAY FLUIDISSIME ΣΠΡΕΙ ΓΙΑ ΑΤΙΘΑΣΑ ΜΑΛΛΙΑ

Καθώς τα ίσια μαλλιά είναι μερικές φορές πιο άτονα, πιο λιπαρά και ενδεχομένως με λιγότερο όγκο, για να μην επιβαρύνεις τα δικά σου, προτίμησε ένα ανάλαφρο σπρέι ή μία ελαφριά κρέμα διαμόρφωσης για τη wet styling routine σου.

Αν έχεις σπαστά μαλλιά

spasta mallia wet styling

Είσαι φίλη μου. Αν μάλιστα τα σπαστά σου μαλλιά φριζάρουν σα να μην υπάρχουν αύριο, είσαι κολλητή μου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το wet styling φτιάχτηκε για εμάς!

Όπως σου είπα, η δοκιμή μου κατέληξε σε σαφώς πιο λεία και λαμπερά μαλλιά και αν είχα ακολουθήσει τις συμβουλές των ειδικών θα είχα τέλειο αποτέλεσμα. Βλέπεις, το ιδανικό προϊόν για τα δικά μας μαλλιά είναι ένας ενυδατικός αφρός, με ελαφρύ κράτημα.

FDFF

TRESEMMÉ, BOTANIQUE, CURL CONDITIONING MOUSSE

Βάλε λίγη ποσότητα από τη ρίζα ως τις άκρες, χτένισε με μία χτένα με αραιά δόντια και θα χοροπηδάς από την χαρά σου, στο εγγυώμαι. Και χωρίς να βάλεις θερμότητα.

Botanical Repair™: Αυτό ακριβώς χρειάζονται τα μαλλιά και το πνεύμα σου μετά το καλοκαίρι

Αν έχεις σγουρά μαλλιά

sgoura mallia wet styling

Είναι λέει, το απόλυτο must για τα δικά σου μαλλιά. Το wet styling Βοηθά τις μπούκλες σου να διατηρήσουν το σχήμα τους, να παραμείνουν ενυδατωμένες και να μην φριζάρουν.

LOREAL PROFESSIONNEL TECNI ART SIREN WAVES ΚΡΕΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΚΛΕΣ

L'OREAL PROFESSIONNEL, TECNI ART SIREN WAVES ΚΡΕΜΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΚΛΕΣ

Για να καταλήξεις με αφράτες μπούκλες, γεμάτες όγκο, οι ειδικοί προτείνουν να περάσεις από τα πολύ βρεγμένα σου μαλλιά μία ενυδατική κρέμα με τα χέρια σου και να μην ξαναπειράξεις τα μαλλιά σου.

Cover photo: @welladeluxebn

Fluffy hair: Η τάση που έγινε viral στο TikTok - Τη λατρεύουν και οι celebrities