Μπορούν οι κρέμες και τα foundation με δείκτη προστασίας να αντικαταστήσουν το αντηλιακό σου;

Μπορούν οι κρέμες και τα foundation με δείκτη προστασίας να αντικαταστήσουν το αντηλιακό σου;

Πολλά προϊόντα ενυδάτωσης και μακιγιάζ (και multi-purpose προϊόντα όπως οι ΒΒ creams) περιλαμβάνουν SPF, είναι όμως αρκετά για να μας προστατεύσουν από τον ήλιο; Απαντάμε υπεύθυνα!

Το αντηλιακό είναι -πλέον- μέρος της καθημερινότητάς μας, και αν με ρωτάς, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία (δεν λέω από τον ήλιο, βλέπεις) είναι το πιο σημαντικό βήμα στο skincare. Έτσι λοιπόν, τα περισσότερα προϊόντα που προορίζονται για χρήση το πρωί, περιλαμβάνουν SPF.

Παλαιότερα, οι κρέμες είχαν SPF 20 ή και μικρότερο, το ίδιο και τα foundation. Πρόσφεραν δηλαδή λίγη προστασία, συμπληρωματική στο αντηλιακό. Πλέον ωστόσο, οι δείκτες προστασίας έχουν ανέβει σημαντικά, και αυτό φυσικά μας μπερδεύει. Μπορούν οι κρέμες και τα foundation με δείκτη προστασίας SPF 30 ή και περισσότερο, να αντικαταστήσουν το αντηλιακό; Η απάντηση είναι: Εξαρτάται και θα σου εξηγήσω το γιατί.

meikap.jpeg

10 αντηλιακά κατά των πανάδων για να μη φοβάσαι να βγεις στον ήλιο

Η σωστή χρήση

Η σωστή χρήση του αντηλιακού, περιλαμβάνει την συχνή ανανέωση ΚΑΙ την εφαρμογή αρκετής ποσότητας. Έχουμε ξαναπεί ότι, η ποσότητα αντηλιακού που χρειάζεται το πρόσωπό σου για να είναι προστατευμένο, είναι όση χωράει μέσα σε ένα κουταλάκι του γλυκού.

Δεν βάζουμε όμως τόση κρέμα ή τόσο foundation στο πρόσωπό μας. Ας πάρουμε το foundation ή την κρέμα ΒΒ. H ποσότητα που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι ίση με ένα μπιζέλι… Πολύ λιγότερη δηλαδή από ένα κουταλάκι του γλυκού, και δεν αρκεί για να προστατεύσει αποτελεσματικά την επιδερμίδα μας από τον ήλιο.

Ένα κουταλάκι του γλυκού

Είναι σα να παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα και να προσπαθούμε να το φορέσουμε σαν μπλούζα… Δεν θα καλύψει τίποτα, σωστά; Η σωστή ποσότητα ΚΑΙ για τα προϊόντα με SPF είναι ένα κουταλάκι του γλυκού, και όταν πρόκειται για κρέμα ημέρας γίνεται. Όταν μιλάμε όμως για καλυπτικά προϊόντα, δεν είναι ακριβώς εφικτό το να φορέσεις μία ολόκληρη κουταλιά του γλυκού στο πρόσωπό σου. Συνεπώς, πρέπει να συμπληρώσεις με αντηλιακό.

efarmogi.jpeg

Λέμε άρα ότι, το κατά πόσο ένα προϊόν με SPF θα έρθει να αντικαταστήσει το αντηλιακό σου εξαρτάται, γιατί παίζει σημαντικό ρόλο η ποσότητα. Γίνεται να το αντικαταστήσει αν βάλεις αρκετό αλλά, αν με ρωτάς και πάλι, είναι καλύτερα να φορέσεις το αντηλιακό σου μετά την κρέμα (αν τη θέλεις) και πριν το foundation.

Φυσικά υπάρχει και η άλλη επιλογή, το tinted αντηλιακό που κάνει θαύματα και δεν θα σε αφήσω έτσι. Παρακάτω θα βρεις τα δικά μου αγαπημένα που είναι ενυδατικά, έχουν τέλειο χρώμα και σου λύνουν τα χέρια. Enjoy queen.

SPF 50: 10 αντηλιακά πολύ υψηλής προστασίας για να μην πάθεις ποτέ έγκαυμα στην παραλία