Όλα τα tips και τα προϊόντα για να περιποιείσαι σωστά τα πολύ μακριά μαλλιά σου

Μαρία Ροδίτη
Όλα τα tips και τα προϊόντα για να περιποιείσαι σωστά τα πολύ μακριά μαλλιά σου
Instagram: @anisasojka

Τα μακριά μαλλιά θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα κι εδώ θα μάθεις όλα όσα εσύ χρειάζεται να κάνεις.

Θα σου μιλήσω από προσωπική εμπειρία. Όταν ήμουν μικρή η μητέρα μου – για κάποιον ανεξήγητο λόγο- ήθελε πάντα να έχω κοντά μαλλιά. Όσο, λοιπόν, εγώ κι αν της έλεγα ότι θέλω να τα μακρύνω, η επίσκεψή μου στο κομμωτήριο περιλάμβανε πάντα… καρέ κούρεμα.

Μέχρι που εκεί γύρω στο Λύκειο έκανα την επανάστασή μου και αποφάσισα να τα μακρύνω. Τα μάκρυνα πολύ, λοιπόν, κι επιτέλους είχα πολύ μακριά μαλλιά. Εκεί είναι που συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αφιερώνω πολύ περισσότερο χρόνο στην περιποίησή τους, να χρησιμοποιώ συγκεκριμένα προϊόντα και γενικά να τα… προσέχω σαν τα μάτια μου.

Από σένα εξαρτάται πόσο γρήγορα θα μακρύνουν τα μαλλιά σου – 4 «κανόνες» που πρέπει ν' ακολουθείς

2 χρόνια κράτησε αυτό, γιατί από επιλογή μου μετά επέστρεψα στο καρέ, το οποίο λατρεύω. ΟΜΩΣ! Επειδή ξέρω τι τρέλα έχουν τα κορίτσια με μακριά μαλλιά και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι κι εσύ μπορεί να νιώθεις «γυμνή» χωρίς τα μακριά μαλλιά σου, είμαι εδώ για να σου πω όλα όσα χρειάζεται να κάνεις για να μην τα δεις άτονα, θαμπά και ταλαιπωρημένα ποτέ.

Παρακάτω θα δεις όλα τα tips σωστής περιποίησης των μακριών μαλλιών σου αλλά και προϊόντα για να τα κάνεις τόσο ανθεκτικά και μεταξένια όσο ποτέ άλλοτε!

https://www.instagram.com/p/CciajH_MVRc

Τα tips για να φροντίζεις σωστά τα μακριά μαλλιά σου

Προσοχή στο βούρτσισμα

Βούρτσισε σχολαστικά και με απαλές κινήσεις τα μαλλιά σου για να μην προκαλέσεις σπάσιμο της τρίχας. Ξέμπλεξε πρώτα τις άκρες και μετά χτένισε όλα τα μαλλιά σου. Για να διευκολυνθείς ακόμα περισσότερο, άπλωσε στις άκρες leave in conditioner ή ένα λαδάκι.

Απόφυγε τα σφιχτά χτενίσματα

Φρόντισε να μην πιάνεις τα μαλλιά σου σε πολύ σφιχτούς κότσους ή αλογοουρές, διότι έτσι θα προκαλέσεις το σπάσιμο της τρίχας. Επίλεξε half-ups και χαλαρά ponytails για να τα προστατεύσεις και να μην τα ταλαιπωρήσεις.

poli_makria_mallia.jpg

1 φορά το δίμηνο… κομμωτήριο

Για να είναι υγιή τα μακριά μαλλιά σου είναι σημαντικό να τα κουρεύεις κάθε 2μηνο. Ίσα ίσα τις άκρες να κόβεις και θα είναι απλά τέλεια!

Προστασία από τη θερμότητα

Για να παραμείνουν τα μαλλιά σου πλούσια, υγιή και μακριά θα πρέπει και να τα προστατεύεις από τη θερμότητα, όταν χρησιμοποιείς ψαλίδι μαλλιών και πρέσα ισιώματος. Ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι μαλλιών, λοιπόν, είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι.

Σωστή διατροφή

Για να έχουν υγεία τα μαλλιά σου και να είναι ανθεκτική στο σπάσιμο η τρίχα σου θα πρέπει να διατρέφεσαι και σωστά. Η ομορφιά, άλλωστε, ξεκινά από μέσα μας. Συνεπώς, πες «ναι» σε φρούτα και λαχανικά και σε superfoods που μόνο να σε ωφελήσουν έχουν στόχο.

Τα σωστά προϊόντα

Τα κατάλληλα σαμπουάν, conditioners και μάσκες μαλλιών είναι απαραίτητα για να διατηρούνται υγιή και λαμπερά τα μαλλιά σου. Γι’ αυτό… δες την παρακάτω gallery και τα προϊόντα που συγκέντρωσα για εσένα, ώστε τα μακριά μαλλιά σου να είναι πάντα #hairgoal.