Δεν είναι μόνο το νερό – 4 ροφήματα που αποτελούν «βόμβες» αντιγήρανσης της επιδερμίδας

Μαρία Ροδίτη
Δεν είναι μόνο το νερό – 4 ροφήματα που αποτελούν «βόμβες» αντιγήρανσης της επιδερμίδας

Για να υπάρξει αντιγήρανση χρειάζεται ενυδάτωση και αυτά τα 4 ροφήματα θα σου τη χαρίσουν απλόχερα.

Στο άκουσμα και μόνο της λέξης «αντιγήρανση» σκεφτόμαστε όλες toners, κρέμες προσώπου και ορούς, αλλά και δερματολογικές θεραπείες που επιτυγχάνουν νεανική λάμψη και σφριγηλή όψη της επιδερμίδας. Ναι, σίγουρα με αυτές τις μεθόδους μπορούμε να παρατείνουμε τη νεότητά μας, όμως εξίσου απαραίτητα είναι η καλή διατροφή που ακολουθούμε. Οι τροφές και τα ροφήματα που καταναλώνουμε.

Σήμερα θα σταθούμε στο δεύτερο κομμάτι: στα ροφήματα. Και μην πάει ο νους σου μόνο στο νερό. Ναι, το νερό είναι το Α και το Ω για καλή και βαθιά ενυδάτωση του οργανισμού, για λάμψη και υγεία στην επιδερμίδα. Δεν είναι, όμως, το μόνο που μπορεί να σου τα προσφέρει όλα αυτά. Υπάρχουν ακόμα 4 ροφήματα που μπορείς να εντάξεις στο καθημερινό διατροφολόγιό σου -κατανάλωσέ τα εναλλάξ- και να δεις το δέρμα σου πραγματικά να μεταμορφώνεται.

Gua Sha: Το απόλυτο skincare εργαλείο για αντιγήρανση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας

Τα ροφήματα-«βόμβες» αντιγήρανσης

Νερό με λεμόνι και μέλι

NERO_ME_LEMONI.jpg

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι αντιγηραντική και προωθεί την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος. Συνδυαστικά με το νερό και το μέλι, αυτό το ρόφημα χαρίζει βαθιά ενυδάτωση και προλαμβάνει τη γήρανση της επιδερμίδας.

Χυμοί φρέσκων φρούτων και λαχανικών

Η λέξη-«κλειδί» είναι ο φρέσκος. Μιλάμε για χυμούς από φρέσκα φρούτα και λαχανικά και όχι συσκευασμένους, που είναι γεμάτοι ζάχαρη και συντηρητικά. Οι φρέσκοι χυμοί, λοιπόν, περιέχουν αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην ανανέωση του δέρματος, αλλά και βιταμίνη C, που βοηθά στην καταπολέμηση της δραστηριότητας των ελεύθερων ριζών στο δέρμα.

xymos_froutwn.jpg

Νερό καρύδας

Το νερό καρύδας είναι μια «βόμβα» θρεπτικών συστατικών, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β2, Β3 και C. Επιπλέον, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, επομένως μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στην ενυδάτωσή του. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η τακτική κατανάλωση νερού καρύδας αποτρέπει την ξηρότητα, βελτιώνει τη συνολική υγεία του δέρματος και δίνει στο δέρμα νεανική λάμψη.

Χυμός aloe vera

Ο χυμός αλόης είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά που φροντίζουν το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα δρα για τη βελτίωση της υγείας του εντέρου και την προστασία των υγιών κυττάρων, τα οποία έχουν αντίκτυπο στην εικόνα της επιδερμίδας. Επίσης, ο συγκεκριμένος χυμός είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Ειδικότερα, περιέχει βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες λειτουργούν για να μειώσουν το οξειδωτικό στρες στο σώμα, το οποίο έχει αντίκτυπο πάντα στην επιδερμίδα.

antigiransi.jpg