Ξανθά μαλλιά: Όλα τα tips και τα προϊόντα που χρειάζεσαι για λαμπερό χρώμα με διάρκεια

Μαρία Ροδίτη
Ξανθά μαλλιά: Όλα τα tips και τα προϊόντα που χρειάζεσαι για λαμπερό χρώμα με διάρκεια

Τα ξανθά μαλλιά είναι αγαπημένα αλλά θέλουν και εξειδικευμένη φροντίδα. Μην το αμελείς, λοιπόν!

Είμαι αμετανόητη ξανθιά τα τελευταία 9 χρόνια. Το φυσικό μου είναι καστανόξανθο, αλλά εκεί κάπου στα 19 θέλησα να γίνω εντελώς ξανθιά και μπήκα κι εγώ σε αυτό το club. Και ποτέ δεν το μετάνιωσα. Έχω αδυναμία στο ξανθό, το λατρεύω και δεν το αλλάζω με τίποτα.

Από την πρώτη στιγμή που θέλησα να το κάνω, η κομμώτριά μου με προειδοποίησε και με συμβούλευσε: «Μαρία, το ξανθό θέλει ιδιαίτερη φροντίδα, δεν θέλει να το ξεχνάς και να το αφήνεις. Αν το αφήσεις θα σε αφήσει». Και τι εννοούσε με αυτό; Ότι το ξανθό εύκολα μπορεί να ξεθωριάσει, να κιτρινίσει και να αλλοιωθεί αν δεν το περιποιούμαι σωστά μέχρι να έρθει ο επόμενος μήνας για βαφή. Αν, λοιπόν, κι εσύ αναρωτιέσαι τι πρέπει τελικά να κάνεις για να περιποιείσαι σωστά τα ξανθά μαλλιά σου, συνέχισε να διαβάζεις…

Πλατινέ ξανθό: 4 tips για να έχεις πάντα λαμπερό χρώμα σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο

Τα tips για να είναι πάντα λαμπερό το ξανθό χρώμα σου

Προσοχή με τα εργαλεία θερμότητας

Τέλειες οι καλοσχηματισμένες μπούκλες και το sleek hair look, αλλά τα εργαλεία hairstyling έχουν την τάση να αφυδατώνουν τα μαλλιά και να δημιουργούν ψαλίδα, αλλά και να κιτρινίζουν το ξανθό. Φρόντισε, λοιπόν, όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις πρέσα ισιώματος ή ψαλίδι μαλλιών, να επιλέξεις χαμηλή θερμοκρασία αλλά προηγουμένως να έχεις ψεκάσει τα μαλλιά σου με θερμοπροστατευτικό σπρέι.

https://www.instagram.com/p/CV3XZtHJrtk

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για τα ξανθά μαλλιά. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, στη hair care routine σου μάσκες ειδικές για βαμμένα μαλλιά, αλλά και conditioners, ώστε να μην έρθεις αντιμέτωπη με ψαλίδα, σπάσιμο των άκρων και θαμπή όψη της τρίχας.

Στοχευμένη περιποίηση

Σίγουρα θα χρειαστείς ένα σαμπουάν, το οποίο να είναι ιδανικό για ξανθά μαλλιά και να τα «θωρακίζει» από το ξεθώριασμα. Προσοχή, όμως! Μη λούζεσαι κάθε μέρα, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αλλοιώσεις το ξανθό σου χρώμα. 2-3 φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα λουσίματος.

https://www.instagram.com/p/CjSGqJKqA_c

Μοβ σαμπουάν

Δεν είναι κακό πού και πού να χρησιμοποιείς μοβ σαμπουάν για να απομακρύνεις κιτρινίλες και πορτοκαλί τόνους από τα ξανθά μαλλιά σου. Για να το εφαρμόσεις σωστά, βρέξε πρώτα τα μαλλιά με ζεστό νερό, έτσι ώστε να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να απορροφήσουν καλύτερα τις μωβ χρωστικές. Έπειτα, λούσου όπως με το κανονικό σαμπουάν, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να αφήσεις το μοβ σαμπουάν για μερικά λεπτά- όσα προτείνουν οι οδηγίες στη συσκευασία. Τέλος, ξέβγαλε με δροσερό νερό για να κλείσουν τα λέπια της τρίχας και να συγκρατήσουν το χρώμα.

Πάμε για shopping τώρα;

Και επειδή… ωραία τα λόγια, ας πάμε και στην πράξη. Στην παρακάτω gallery θα βρεις τα πιο απαραίτητα προϊόντα περιποίησης για τα ξανθά μαλλιά σου, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στο νεσεσέρ και το μπάνιο σου. Από σπρέι κατά της θερμότητας μέχρι σαμπουάν για ξανθά μαλλιά και silver shampoo.

Για δες την gallery και κράτα σημειώσεις!