Πλατινέ ξανθό: 4 tips για να έχεις πάντα λαμπερό χρώμα σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο

Μαρία Ροδίτη
Πλατινέ ξανθό: 4 tips για να έχεις πάντα λαμπερό χρώμα σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο

Το πλατινέ ξανθό είναι και πάλι τάση, αλλά θέλει και ειδική φροντίδα. Μην το αμελήσεις!

Αν είσαι λάτρης του ξανθού – σαν εμένα- τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Σήμερα, θα μιλήσουμε για το πλατινέ ξανθό, το οποίο ήδη από την περασμένη άνοιξη έχει κάνει δυναμικό comeback και αναμένεται να μας απασχολήσει και τον χειμώνα.

Ναι! Φέτος το φθινόπωρο και τον χειμώνα οι τάσεις δεν προστάζουν να σκουρύνουμε τα μαλλιά μας, όπως συνέβαινε τα άλλα χρόνια, αλλά να τα βάψουμε σε εντυπωσιακές αποχρώσεις, οποιασδήποτε παλέτας – του καστανού, του κόκκινου, του μαύρου, του ξανθού. Και στην παλέτα του ξανθού το μεγαλύτερο trend είναι το platinum blonde.

Honey Blonde: Αυτό είναι το πιο γλυκό ξανθό χρώμα που μπορείς να κάνεις

Τι θεωρείται πλατινέ ξανθό

Υπάρχουν άπειρες αποχρώσεις ξανθού. Το πλατινέ ξανθό, όμως, είναι το πιο «καθαρό», αυτό που δεν έχει κίτρινους υποτόνους. Μπορεί να είναι γκριζωπό – αν το ζητήσεις-, ή κρεμώδες ξανθό, χωρίς καμία διάσταση.

https://www.instagram.com/p/Cihw66oJR6b

Το platinum blonde έχει γίνει τελευταία αγαπημένο πολλών celebrities, όπως η Kim Kardashian και η Gigi Hadid, ενώ εδώ και χρόνια παραμένει πιστή σε αυτό η Lady Gaga. Εντυπωσιακό, θα λέγαμε, αλλά θέλει και πολύ τακτική φροντίδα.

Τα tips για να διατηρείς λαμπερό το πλατινέ ξανθό σου

Η συντήρηση είναι το «κλειδί»

Η συντήρηση είναι το παν, όχι μόνο για να διατηρείς όμορφο και λαμπερό το χρώμα σου, αλλά και για να διασφαλίσεις ότι τα μαλλιά σου παραμένουν υγιή καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Χρησιμοποίησε όσο το δυνατόν λιγότερο τα εργαλεία hairstyling

Επειδή έτσι κι αλλιώς για να αποκτήσεις πλατινέ ξανθό θα ταλαιπωρήσεις τα μαλλιά σου, μην τα ταλαιπωρήσεις κι άλλο με ψαλίδι για μπούκλες και πρέσα ισιώματος. Κι αυτό, γιατί η τρίχα σου θα αφυδατωθεί πιο γρήγορα και θα οδηγηθεί σε σπάσιμο και ψαλίδα.

Απόφυγε τον ήλιο και το χλώριο

Ο ήλιος μπορεί να ξεθωριάσει το πλατινέ ξανθό και να το κάνει… mewh! Το ίδιο ισχύει και για το χλώριο της πισίνας. Ναι, σε εσένα που ακόμα κάνεις τις βουτιές σου το λέω ή που γυμνάζεσαι σε κολυμβητήριο. Οπότε, αν θέλεις να είσαι στους δρόμους για πολλές ώρες, μήπως να βάλεις ένα μαντήλι στα μαλλιά; Θα είσαι και super stylish και on trend μιας και τα hair accessories είναι πολύ της μόδας. Και σκουφάκι στο κολυμβητήριο, εεε!

Χρησιμοποίησε μπλε σαμπουάν και conditioners

Οπωσδήποτε στο λούσιμο θα πρέπει να περιποιείσαι τα μαλλιά σου με conditioner αλλά και με μάσκες ενυδάτωσης και λάμψης. Όσο για το σαμπουάν; Μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε μπλε σαμπουάν για να διώχνεις μακριά τις κιτρινίλες και να διατηρείς λαμπερό το χρώμα σου.