Faux bob: Πώς θα κάνεις το καρέ της Φαίης Σκορδά χωρίς να κόψεις ούτε λίγο τα μαλλιά σου

Μαρία Ροδίτη
Faux bob: Πώς θα κάνεις το καρέ της Φαίης Σκορδά χωρίς να κόψεις ούτε λίγο τα μαλλιά σου

Μήπως ήρθε η ώρα η Φαίη Σκορδά να αλλάξει hair look; Το faux bob που δοκίμασε, πάντως, της ταιριάζει γάντι!

Θα το λέμε ξανά και ξανά! Το καρέ είναι το κούρεμα της δεκαετίας και δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία 3 χρόνια το βλέπουμε παντού: από τα catwalks των Εβδομάδων Μόδας, στο street style, τις influencers και σε ολοένα και περισσότερες celebrities.

Μπορώ να καταλάβω, ωστόσο, ότι διστάζεις να κόψεις κοντά τα μαλλιά σου – ειδικά αν για χρόνια τα έχεις μακριά. Σου αρέσει, βέβαια, το καρέ και κάπου εδώ… ξεκινούν τα ερωτηματικά στο κεφάλι σου. Μη σκας! Η Φαίη Σκορδά έχει τη λύση και αυτή δεν είναι άλλη από το faux bob (aka ψεύτικο καρέ).

New haircut - Η Χριστίνα Κοντοβά έκανε το πιο κομψό κοντό καρέ ever

Το ψεύτικο καρέ της Φαίης Σκορδά είναι ό,τι πιο chic μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου

Η Φαίη Σκορδά τα τελευταία χρόνια έχει υιοθετήσει ένα μεσαίου μήκους hair look και αρκετά φιλαριστό. Η αλήθεια είναι ότι δεν την είχαμε δει ως τώρα με καρέ κούρεμα, να όμως… που ήρθε η στιγμή αυτή. Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ το τόλμησε, όχι βέβαια στ’ αλήθεια.

skorda_kare.jpg

Η Φαίη έκανε ψεύτικο καρέ, το οποίο ήταν αρκετά κοντό κι έφτανε λίγο κάτω από το πηγούνι, και μας έβαλε σε σκέψεις. Μήπως σκέφτεται να το δοκιμάσει και αυτό ήταν μια πρόβα; Ή απλά- έτσι για αλλαγή- είπε να εμφανιστεί και μια φορά με αυτό το look; Πάντως, αν κι εσύ θες να κάνεις faux bob μπορείς, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

kare_skorda.jpg

Πώς θα κάνεις faux bob

Όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο, δεν είναι δύσκολο να κάνεις ψεύτικο καρέ. Πρώτο βήμα; Ξεκίνα να κάνεις με την πρέσα ή το ψαλίδι χαλαρές μπούκλες, αφού φυσικά έχεις ψεκάσει τα μαλλιά με σπρέι θερμοπροστασίας.

Στη συνέχεια, πιάνεις ένα μικρό πλεξουδάκι σύρριζα στον σβέρκο και το στερεώνεις με τσιμπιδάκια. Πιάνεις τις άκρες των μαλλιών σε αλογοουρά χαλαρή με ένα λαστιχάκι (αφήνεις δεξιά και αριστερά δυο τούφες), τη γυρνάς προς τα μέσα και τη στερεώνεις με τσιμπιδάκια στην πλεξούδα που έφτιαξες.

Τώρα, πιάνεις σε 2 αλογοουρές τις δύο τούφες που έχεις αφήσει και τις ενώνεις με τσιμπιδάκια με το υπόλοιπο faux bob που έχεις φτιάξει. That’s it!