Το κλάμα μακραίνει τις βλεφαρίδες – Μύθος ή αλήθεια;

Μαρία Ροδίτη
Το κλάμα μακραίνει τις βλεφαρίδες – Μύθος ή αλήθεια;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο λυτρωτικό από ένα ξέσπασμα και λίγο κλάμα. Ισχύει, όμως, ότι όταν κλαις μακραίνουν και οι βλεφαρίδες σου;

Μπορεί η στενοχώρια και οι δυσάρεστες σκέψεις να επιβαρύνουν την ψυχολογία μας, αλλά μόλις έρθει η ώρα για… κλάματα όλα κάπως αλλάζουν. Ένα τέτοιο ξέσπασμα είναι μεγάλη ανακούφιση, είναι σαν να έχει φύγει ένα βάρος από πάνω μας, σαν να ξαλαφρώνουμε.

Κάποιοι, βέβαια, λένε ότι το κλάμα έχει και beauty οφέλη μιας και μακραίνει τις βλεφαρίδες. Σου φαίνεται τραβηγμένο; Λες να ισχύει; Είναι μύθος ή αλήθεια; Οι ειδικοί απαντούν.

Eyelash beading: Πριν τις false eyelashes οι γυναίκες έβαζαν «χάντρες» στις βλεφαρίδες τους

Τα συστατικά στοιχεία του κλάματος και τα οφέλη των δακρύων

Πριν μάθεις αν τελικά το κλάμα μακραίνει τις βλεφαρίδες, ας δούμε από τι αποτελούνται τα δάκρυα και τι συμβαίνει στις βλεφαρίδες όταν κλαις. Τα κλάματα, λοιπόν, περιέχουν νερό, λιπαρά λιπίδια, ηλεκτρολύτες, πρωτεΐνες και βλεννίνη, τα οποία μαζί δημιουργούν τα 3 στρώματα στα δάκρυα: το βλεννώδες στρώμα, το υδατικό στρώμα και το ελαιώδες στρώμα.

KLAMA_VLEFARIDES.jpg

Στη συνέχεια, τα δάκρυα βοηθούν στην προστασία των ματιών από ερεθιστικούς παράγοντες καθαρίζοντας σωματίδια και σκόνη. Μεγαλώνουν, όμως, και τις βλεφαρίδες;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ

Είναι ένας μύθος ότι το κλάμα βοηθά τις βλεφαρίδες να μακρύνουν. Το μόνο που συμβαίνει- και σε παραπλανεί όταν κλαις- είναι ότι οι βλεφαρίδες γίνονται πιο σκούρες ή πιο ίσιες καθώς τα δάκρυα τις λιπαίνουν.

Γι’ αυτό, αν θέλεις να αποκτήσεις πιο μακριές βλεφαρίδες, πιο πλούσιες και καμπυλωτές, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς eyelash serum, μάσκαρα για όγκο και αν θέλεις – πού και πού- καστορέλαιο. Έτσι, δεν θα είναι εύθραυστες, δεν θα σπάνε και θα φαίνονται από χιλιόμετρα υγιείς και όμορφες.