Με γάλα καρύδας και ακόμη 8 τρόπους μπορείς να μεγαλώσεις φυσικά τις βλεφαρίδες

Μαρία Ροδίτη
Με γάλα καρύδας και ακόμη 8 τρόπους μπορείς να μεγαλώσεις φυσικά τις βλεφαρίδες
Filippo Fortis/IMAXTREE.COM

Αν είσαι fan των φυσικών υλικών μάθε πώς μπορείς να συμβάλλεις στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων σου με ό,τι έχεις στο σπίτι.

Δεν γεννήθηκαν όλες οι γυναίκες με πλούσιες, καμπυλωτές και μακριές βλεφαρίδες. Οκ, είναι φυσιολογικό. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπάρχουν οι lash lift mascaras, που υπόσχονται XL βλεφαρίδες με όγκο, για αυτό υπάρχει και το ειδικό ψαλίδι.

Αν, ωστόσο, θέλεις να μεγαλώσεις λίγο περισσότερο τις βλεφαρίδες σου, να τις κάνεις πιο υγιείς και πλούσιες, υπάρχει τρόπος. Ακολουθώντας τα 9 tips που θα βρεις παρακάτω θα καταφέρεις να έχεις υπέροχες και πιο πλούσιες βλεφαρίδες, που δεν σπάνε με τίποτα.

Το αμυγδαλέλαιο μην ξεχάσεις! 9 φυσικά συστατικά για πιο πυκνά φρύδια και βλεφαρίδες

Τα tips για πιο μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες

Βεβαιώσου ότι αφαιρείς όλο το μακιγιάζ από τις βλεφαρίδες σου

Το να αφήνεις τη μάσκαρα κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στις βλεφαρίδες σου. Κι αυτό, γιατί οι βλεφαρίδες σπάνε όταν έχουν πάνω τους μακιγιάζ.

vlefarides.jpg

Θρέψη… από μέσα

Είναι σημαντικό να τρως θρεπτικά τρόφιμα, που περιέχουν πολλές βιταμίνες, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, για να έχεις και πιο υγιείς βλεφαρίδες. Είναι απαραίτητο, επίσης, να καταναλώνεις πρωτεΐνη, που περιέχεται σε αυγά και ψάρια, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία των ιστών και την ανάπτυξη των τριχών.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι θρεπτικό και άκρως ενυδατικό για τις βλεφαρίδες. Χρησιμοποίησέ το κάθε βράδυ βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε μπατονέτα και περνώντας τη στις βλεφαρίδες σου για να τις φροντίσεις… ακόμα κι όταν κοιμάσαι.

Βρέξε τις βλεφαρίδες με γάλα καρύδας

Το γάλα καρύδας περιέχει υψηλά επίπεδα λιπών και πρωτεϊνών. Τα φυσικά λιπίδια αυτά, λοιπόν, λειτουργούν για να περιποιούνται τις βλεφαρίδες, ενώ οι πρωτεΐνες βοηθούν στην προσωρινή αναδόμησή τους και άρα σου χαρίζουν πλούσιες, μακριές βλεφαρίδες.

Χρησιμοποίησέ το για να μεγαλώσουν οι βλεφαρίδες σου, τοποθετώντας εμποτισμένο με γάλα καρύδας βαμβάκι στα βλέφαρα και αφήνοντάς το εκεί για 15 λεπτά. Μετά, ξέπλυνε καλά με κρύο νερό.

Πράσινο τσάι

Βούτηξε λίγο βαμβάκι σε δροσερό πράσινο τσάι και πέρασέ το πάνω από τις βλεφαρίδες σου για να τις βοηθήσεις να μεγαλώσουν.

vlefarides2.jpg

Τρίψε τα βλέφαρά σου

Το τρίψιμο των βλεφάρων διεγείρει τους θύλακες των τριχών, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των βλεφαρίδων.

Συνέχισε στην gallery για να δεις κι άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βοηθήσεις τις βλεφαρίδες σου να μεγαλώσουν και να γίνουν πιο πλούσιες.