Oscars' skincare: 4 facialists αποκαλύπτουν πώς οι stars έχουν τόσο λαμπερό δέρμα στο κόκκινο χαλί

Μαρία Ροδίτη
Oscars' skincare: 4 facialists αποκαλύπτουν πώς οι stars έχουν τόσο λαμπερό δέρμα στο κόκκινο χαλί

AP Photo/Chris Pizzello, Pool

Λίγο πριν τη λαμπερή βραδιά των Oscars μάθαμε τις skincare συμβουλές που δίνουν οι celebrity facialists, αλλά και τις θεραπείες που κάνουν στις stars, ώστε να ακτινοβολούν.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Dolby Theatre στο Los Angeles θα πραγματοποιηθεί η 95η τελετή των βραβείων Oscar με οικοδεσπότη τον Τζίμι Κίμελ. Εκτός, λοιπόν, από όλους τους σινεφίλ που περιμένουν να δουν ποιοι θα κερδίσουν το πολυπόθητο αγαλματίδιο, είμαστε κι εμείς που περιμένουμε εναγωνίως το κόκκινο χαλί.

Αναμένουμε να δούμε τι θα φορέσουν οι stars στο red carpet των Oscars 2023, τι χτενίσματα θα επιλέξουν, αλλά και ποιες τάσεις θα υιοθετήσουν στο μακιγιάζ. Βλέπεις, τα φλας των φωτογράφων θα πάρουν «φωτιά», οπότε οι celebrities πρέπει να είναι πιο λαμπερές από ποτέ. Και αυτή η λάμψη δεν είναι απλά έμφυτη. Κοπιάζουν, κάνουν θεραπείες ομορφιάς και επισκέπτονται τις πιο διάσημες facialists για να έχουν super fresh δέρμα εκείνη τη μέρα. Και αν αναρωτιέσαι τι κάνουν… συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω. 4 celebrity facialists έχουν αποκαλύψει κατά καιρούς τις θεραπείες ομορφιάς που κάνουν στις διάσημες πελάτισσες τους.

Όσκαρ 2023: Τα φαβορί και οι προβλέψεις μας για την πιο φανταχτερή βραδιά του Χόλιγουντ

Joanna Vargas

«Πριν το μακιγιάζ είναι απαραίτητο το skincare για να φαίνεται τέλεια η επιδερμίδα», λέει η διάσημη facialist, Joanna Vargas. Και συνεχίζει: «Η απολέπιση και η ενυδάτωση είναι το κλειδί για ένα λαμπερό δέρμα που δεν χρειάζεται πολύ μακιγιάζ για να αναδειχθεί».

85th Annual Academy Awards - Arrivals

Jessica Chastain στα Oscars 2013

Photo by Jason Merritt/Getty Images

2013 Getty Images

Η Joanna Vargas κανονίζει τα ραντεβού της με τους celebrities την ίδια μέρα που πραγματοποιούνται τα Oscars, ώστε να εμφανιστούν με super fresh επιδερμίδα στο κόκκινο χαλί. Εκείνη τη μέρα δεν κάνει βαριά απολέπιση για να αποφύγει τον ερεθισμό του δέρματος, ούτε επεμβατικές θεραπείες, όπως λέιζερ ή microneedling. Προτιμά να ομορφαίνει τις stars με LED bed treatment, μια θεραπεία που ηρεμεί το δέρμα χαρίζοντας λάμψη. Επίσης, τους προτείνει να κάνουν μόνες τους καθαρισμό, απολέπιση, sheet mask και μασάζ στο πρόσωπο με face ή jade roller.

Τέλος, συμβουλεύει τις πελάτισσές της την τελευταία εβδομάδα πριν τη λαμπερή βραδιά να μην έχουν καταναλώσει καθόλου αλκοόλ. «Το ποτό πρήζει, είναι κακό για το κολλαγόνο και δημιουργεί πολλή αφυδάτωση στο δέρμα. Δεν κάνει χάρες», λέει χαρακτηριστικά η celebrity facialist.

https://www.instagram.com/p/Cpd_g3wu_PJ

Shani Darden

Η Shani Darden έχει πελάτισσες όπως η Shay Mitchell και η Jessica Alba, και δίνει έμφαση στις εξειδικευμένες θεραπείες που τονώνουν, συσφίγγουν και προκαλούν ανόρθωση στην επιδερμίδα. Ειδικότερα, η celebrity facialist προτείνει στις stars για την ημέρα των Oscars ελαφριά χημική απολέπιση, θεραπεία δονήσεων, μικρορεύμα, οξυγονοθεραπεία, και θεραπεία φωτός LED.

2017 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Graydon Carter - Arrivals

Η Jessica Alba στο 2017 Vanity Fair Oscar Party

Photo by Jon Kopaloff/FilmMagic

2017 Jon Kopaloff

«Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι είναι καλύτερο να μην αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας λίγες εβδομάδες πριν από ένα μεγάλο γεγονός», λέει στις πελάτισσες της η Shani Darden, συμβουλεύοντάς τις να μη δοκιμάσουν νέα προϊόντα ή υπερβολικά επεμβατικές θεραπείες πολύ κοντά στην ημερομηνία της μεγάλης βραδιάς.

https://www.instagram.com/p/CpYgvOfSs0_

Tammy Fender

Η Tammy Fender έχει μια ολιστική προσέγγιση στο skincare και ειδικά σε αυτό που αφορά τα Oscars. «Το όμορφο δέρμα προκύπτει από έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής—τη φροντίδα του δέρματος με φυσικές φόρμουλες, την καλή διατροφή, την ενσωμάτωση της κίνησης στην καθημερινότητα και τον καλό ύπνο», λέει η celebrity facialist. Μέσω αυτής της φιλοσοφίας, πιστεύει ότι η προετοιμασία του δέρματος ξεκινά ιδανικά 6 εβδομάδες πριν από τα Oscars, «για να υποστηρίξει σωστά τον ρυθμό του σώματος».

https://www.instagram.com/p/CpX35OPuTMI

Ειδικότερα, η Tammy στρέφεται στην ενυδάτωση και τη θρέψη του δέρματος χρησιμοποιώντας φόρμουλες σχεδιασμένες για ευαίσθητο δέρμα. «Τα φυσικά καταπραϋντικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση κάθε προβλήματος», λέει χαρακτηριστικά, συμβουλεύοντας τις πελάτισσες να αποφεύγουν το γλυκολικό οξύ, τη ρετινόλη και την υπερβολική απολέπιση. «Δεν θέλετε να ρισκάρετε πριν από μια μέρα που θα πάρουν φωτιά τα φλας των φωτογράφων», τονίζει.

Toska Husted

Πριν τη μεγάλη μέρα, πρωταρχικοί στόχοι μίας celebrity πρέπει να είναι η ηρεμία, η λάμψη και το sculpting χωρίς ερεθισμούς ή εξάρσεις. Αυτό πιστεύει η facialist, Toska Husted. «Μια θεραπεία πριν τα Oscars πρέπει να εστιάζει στην απαλή απολέπιση για την επίτευξη αυτής της υγιούς λάμψης μαζί με την τόνωση και την ανόρθωση, σε αντίθεση με μια θεραπεία, που στοχεύει πιο συγκεκριμένα θέματα όπως η ακμή, η υπερμελάγχρωση κ.λπ.», εξηγεί η Husted.

tosca.jpg

Η Toska Husted

Η Toska, λοιπόν, φροντίζει πριν τα Oscars να κάνει στις πελάτισσές της θεραπείες με σκοπό να «τονίσει τα όμορφα χαρακτηριστικά τους, αντί να καλύψει τις ατέλειες». Αυτό πρακτικά σημαίνει καθαρισμό, ενυδάτωση, μάσκες, εργαλεία μασάζ προσώπου και μάσκες LED. Η ίδια επισημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγονται επεμβατικές ή εντατικές θεραπείες πολύ κοντά στη λαμπερή βραδιά.