Από spiky topknots μέχρι κότσοι σε πλεξούδα: Τo updo ήταν το απόλυτο χτένισμα των Oscars 2023

Μαρία Ροδίτη
Από spiky topknots μέχρι κότσοι σε πλεξούδα: Τo updo ήταν το απόλυτο χτένισμα των Oscars 2023

Photo by Mike Coppola/Getty Images

Η RiRi, η Ashley Graham και η Florence Pugh ήταν μόνο μερικές από τις stars που επέλεξαν να κάνουν έναν ιδιαίτερο κότσο στα μαλλιά τους.

Το μεγαλύτερο event του Hollywood, τα Oscars 2023, πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας με το σαμπανιζέ -για πρώτη φορά- χαλί του Dolby Theatre να γεμίζει εντυπωσιακές παρουσίες.

Πλήθος stars έδωσε το παρόν στη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου με την πλειοψηφία να επιλέγει ένα συγκεκριμένο χτένισμα: τον κότσο. Ένα βλέμμα κι ένα πέρασμα να ρίξεις στο σαμπανιζέ χαλί των Oscars 2023 θα διαπιστώσεις ότι ήταν πραγματικά σαν να είχε αποσταλεί… κάποιου είδους hair code στις προσκεκλημένες, οι οποίες επέλεξαν για τη βραδιά από spiky topknots μέχρι κότσους σε πλεξούδα και όποιο άλλο updo μπορείς να φανταστείς. Η εγκυμονούσα Rihanna, η Ashley Graham και η Florence Pugh ήταν μόνο μερικές από τις celebrities που είπαν «ναι» στον κότσο και ξεχώρισαν.

Oscars 2023: Όλα τα beauty looks από το… σαμπανιζέ χαλί

Η Rihanna με spiky topknot

95th Annual Academy Awards - Arrivals

Photo by Kayla Oaddams/WireImage

Μαύρο δερμάτινο φόρεμα με διαφάνεια στο στέρνο, αλλά και στη φουσκωμένη κοιλίτσα της, επέλεξε η Rihanna για τη βραδιά των Oscars 2023. Την εμφάνισή της ολοκλήρωσε με τον πιο «αιχμηρό» κότσο. Ένα 90s spiky, τυλιχτό bun, με ελεύθερες τούφες που ήταν τόσο επιμελώς ατημέλητο όσο χρειαζόταν για τη μέλλουσα μανούλα.

Η Danai Gurira με XXL κουλουριαστό κότσο

95th Annual Academy Awards - Arrivals

Photo by Mike Coppola/Getty Images

Η ηθοποιός Danai Gurira φαίνεται να... αψήφισε εντελώς τη βαρύτητα επιλέγοντας να εμφανιστεί στο σαμπανιζέ χαλί των Oscars 2023 με XXL κότσο 4 επιπέδων. Το φουτουριστικό χτένισμά της στόλισε με ένα βραχιόλι διαμαντένιο, ενώ ολοκλήρωσε το beauty look με κλασικό smoky eyes και κόκκινο κραγιόν.

Η Florence Pugh με ανάποδη αλογοουρά

95th Annual Academy Awards - Arrivals

Photo by Kevin Mazur/Getty Images

Η Florence μάς χάρισε ένα Audrey Hepburn moment με τις micro faux αφέλειές της και τα ολόισια φρύδια της. Η Pugh έκανε στα μαλλιά της ανάποδη αλογοουρά που δημιουργούσε την ψευδαίσθηση αφελειών (για αυτό σου είπα faux νωρίτερα) και έμοιαζε με ψηλό κότσο.

Η μικρή γοργόνα Halle Bailey με braided updo

2023 Vanity Fair Oscar Party Hosted By Radhika Jones - Arrivals

Photo by Amy Sussman/Getty Images

Η Halle Bailey άφησε στην άκρη τη μικρή γοργόνα Ariel και επέλεξε για τη βραδιά των Oscars 2023 έναν κότσο με πλεξούδες στα ράστα μαλλιά της. Το updo έμοιαζε πραγματικά να ανθίζει σαν λουλούδι κοιτώντας το από μπροστά προς τα πίσω.

Και η Ashley Graham με braided updo

95th Annual Academy Awards - Arrivals

Photo by Mike Coppola/Getty Images

Η Ashley Graham συνδύασε το sculptural, μαύρο, διάφανο, cutout φόρεμά της με έναν κότσο «γλυπτό», που έμοιαζε κυριολεκτικά με πλεκτό, ενώ ολοκλήρωσε το glam look της με το πιο κομψό winged eyeliner.

Η Sandra Oh με Tinkerbell bun

95th Academy Awards - Arrivals

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Invision

Tinkerbell bun είναι ο ακατάστατος κότσος που έχει γίνει viral ήδη από τα τέλη του 2022 και συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στα πιο hot hair trends. Αυτόν, λοιπόν, επέλεξε η Sandra Oh για να εμφανιστεί στα Oscars 2023 εμπλουτίζοντάς τον με messy αφέλειες.

Η Ariana Debose με sleek σινιόν

95th Academy Awards - Arrivals

AP Photo/Ashley Landis

Invision

Είδαμε πολλά σινιόν, από την Emily Blunt μέχρι την Cara Delevingne, αλλά αυτό της Ariana που ήταν φτιαγμένο στο πλάι, ήταν απλά τέλειο.

Η Winnie Harlow με curly updo

95th Academy Awards - Arrivals

AP Photo/Ashley Landis

Invision

Λατρέψαμε την αντίθεση ανάμεσα στο πολύ στενό φόρεμα της Winnie Harlow και στο χαλαρό σγουρό updo της, με τις κομψές αφημένες τούφες γύρω από το πρόσωπο.