Όχι μόνο η ενυδάτωση: Τα 6 οφέλη της νιασιναμίδης για κάθε τύπο επιδερμίδας

Μαρία Ροδίτη
Όχι μόνο η ενυδάτωση: Τα 6 οφέλη της νιασιναμίδης για κάθε τύπο επιδερμίδας

Η νιασιναμίδη ή αλλιώς βιταμίνη Β3 είναι από τα πιο απαλά και θαυματουργά συστατικά για το δέρμα. Και δεν ενδείκνυται μόνο για ενυδάτωση.

Νιασιναμίδη. Ένα skincare συστατικό που σίγουρα κάπου έχει πάρει το αυτί σου, αλλά που δεν γνωρίζεις και τόσο καλά. Ναι, η νιασιναμίδη δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο το υαλουρονικό οξύ ή η ρετινόλη, μπορεί όμως κι αυτή να κάνει πραγματικά θαύματα στην επιδερμίδα. Σε κάθε επιδερμίδα, ανεξαρτήτως του τύπου της.

Κι αν αναρωτιέσαι γιατί οι δερματολόγοι τη λατρεύουν και τη συστήνουν, εδώ θα πάρεις όλες τις απαντήσεις που έψαχνες. Πριν συμβεί αυτό, βέβαια, ας δούμε τι ακριβώς είναι η νιασιναμίδη.

Νιασιναμίδη: Το hero συστατικό-σύμμαχος ενάντια στις κηλίδες

Νιασιναμίδη ή αλλιώς… βιταμίνη Β3

Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή βιταμίνης Β3, δηλαδή ένα αμινοξύ που βοηθά το δέρμα να «κλειδώσει» την υγρασία διασφαλίζοντας έτσι την υγεία και την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού. Και όχι μόνο!

niasinamidi1.jpg

Η νιασιναμίδη παρέχει και υγρασία στο δέρμα, το ενυδατώνει σε βάθος βοηθώντας το να καταπολεμήσει την ξηρότητα και να αποτρέψει το ξεφλούδισμα. Οπότε, ναι, όπως κατάλαβες είναι το τέλειο συστατικό και για πολύ ξηρές, ερεθισμένες επιδερμίδες.

Ποια είναι τα οφέλη της νιασιναμίδης στο δέρμα

Η νιασιναμίδη δεν ενυδατώνει έτσι απλά. Έχει 6 σημαντικά οφέλη στο δέρμα, τα οποία θα μάθεις αμέσως παρακάτω.

#1 Βοηθάει το δέρμα να «γεμίσει»

Η τακτική και μακροχρόνια χρήση της νιασιναμίδης μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στο «γέμισμα» των κενών του δέρματος και άρα στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών. Αυτό συμβαίνει, επειδή μπορεί να ενθαρρύνει το σώμα να παράγει περισσότερα κεραμίδια, τα οποία είναι ουσιαστικά τα λιπαρά μόρια που λειτουργούν για να ενισχύσουν τον ευαίσθητο φραγμό του δέρματος, διασφαλίζοντας ότι το πρόσωπο γίνεται πιο λείο και ενυδατωμένο.

niasinamidi2.jpg

#2 Δεν είναι θαυματουργό συστατικό αποκλειστικά για την περιποίηση της επιδερμίδας

Εκτός από τα skincare συστατικά, η νιασιναμίδη χρησιμοποιείται τελευταία σε ολοένα και περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ, όπως τα foundations.

#3 Δεν φράσσει τους πόρους

Η νιασιναμίδη δεν είναι φαγεσωρογόνο συστατικό και βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, οπότε χρησιμοποίησέ τη άφοβα. Δεν θα φράξει τους πόρους, άρα δεν θα προκαλέσει την εμφάνιση σπυριών.

#4 Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας

Η τακτική χρήση νιασιναμίδης μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη μείωση της φυσικής παραγωγής λιπαρότητας του δέρματος, επομένως είναι κατάλληλη και για λιπαρούς τύπους δέρματος. Βοηθά, επίσης, στην εξισορρόπηση των ξηρών και λιπαρών περιοχών του προσώπου, με αποτέλεσμα μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα.

#5 Είναι κατάλληλη για προϊόντα μεγάλης διάρκειας

Η νιασιναμίδη χρησιμοποιείται κατά κόρον σε longwear προϊόντα ομορφιάς, όπως τα foundations που μένουν αναλλοίωτα για 24 ώρες.

#6 Βοηθά στη μείωση της μελάγχρωσης

Η νιασιναμίδη έχει την ικανότητα να περιορίζει πανάδες και σημάδια της επιδερμίδας.