Diy Time! Φτιάξε μία δυναμωτική μάσκα μαλλιών που μυρίζει σαν cupcake!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Diy Time! Φτιάξε μία δυναμωτική μάσκα μαλλιών που μυρίζει σαν cupcake!

Θα θέλεις να τη φας…

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας δοκιμάσαμε δεκάδες DIY συνταγές. Φτιάξαμε μάσκες για το πρόσωπο, για τα μαλλιά, για το σώμα, για τα πόδια και τα χέρια. Όλες τις απολαύσαμε και εκτιμήσαμε την ώρα που αφιερώσαμε στην Παρασκευή τους και στη χρήση τους. Οι σπιτικές θεραπείες εξάλλου είναι ο ορισμός του self-care. Σκοπεύουμε λοιπόν να τις συνεχίσουμε και έχουμε για εσένα μία απίθανα λαχταριστή μάσκα μαλλιών που μυρίζει σαν cupcake Και κάνει θαύματα για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά. Μόνο μη την φας.

Τι περιλαμβάνει όμως αυτή η μάσκα; Περιέχει κακάο και βούτυρο καριτέ, λάδι καρύδας και μέλι. Όλα δηλαδή τα συστατικά που λατρεύουν τα μαλλιά μας και που μαζί, κάνουν την τέλεια βάση για… γλυκίσματα. Παρακάτω θα βρεις όλα τα συστατικά και θα μάθεις τι κάνει το κάθε ένα θέλουμε όμως να προσέξεις λίγο αν είσαι ξανθιά..

Αν έχεις πολύ ανοιχτά, οριακά πλατινέ μαλλιά τότε δε σου συστήνουμε να κάνεις αυτή τη μάσκα. Το κακάο μπορεί να βάψει τα πολύ ξανθά μαλλιά σου. Αν ωστόσο έχεις χρυσαφένια ξανθά ή λίγο πιο σκούρα, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις απλά περιόρισε τον χρόνο που θα την κρατήσεις στο κεφάλι σου. Οι καστανές μπορούν να την αφήσουν 10-15 λεπτά αλλά εσύ μόνο 5!

Κάνε τώρα ένα ακόμα scroll για να μάθεις τα συστατικά, τις δοσολογίες και τα οφέλη που έχει το κάθε ένα για τα μαλλιά σου. Enjoy και μην ξεχνάς: δεν τρώγεται!

Διάβασε ακόμα: DIY Time! Φτιάξε ένα leave in conditioner για τα μαλλιά με άρωμα καλοκαιριού