Tips μακιγιάζ από τη makeup artist Χαρά Παπανικολάου για να μη φαίνονται οι ρυτίδες στα μάτια

Μαρία Ροδίτη
Tips μακιγιάζ από τη makeup artist Χαρά Παπανικολάου για να μη φαίνονται οι ρυτίδες στα μάτια

Τι πρέπει να αποφεύγεις και τι να προτιμάς για να δείχνει wow το μακιγιάζ σου και το δέρμα σου; 

Όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο μειώνεται το κολλαγόνο από την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Και αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για την περιοχή των ματιών όπου το δέρμα είναι πολύ πιο λεπτό και άρα οι ρυτίδες φαίνονται πολύ πιο έντονα.

Αν, λοιπόν, ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια σου, μην αγχώνεσαι. Εκτός από τη ρουτίνα ομορφιάς σου, που πρέπει να ακολουθείς ευλαβικά για να τις περιορίσεις, μπορείς και με το μακιγιάζ να «κλέβεις» και να καταφέρεις να μη φαίνονται οι ρυτίδες σου.

adynato prosopo make up

Πώς θα κάνεις το πρόσωπό σου να δείχνει πιο αδύνατο; Η make up artist, Χαρά Παπανικολάου, μας εξηγεί

Η make up artist, Χαρά Παπανικολάου, μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά μακιγιάζ για να πετύχεις τον στόχο σου!

Πες «όχι» στις μεταλλικές σκιές

«Η ενυδάτωση στην περιοχή των ματιών είναι το παν, αν μια γυναίκα θέλει να μη φαίνονται οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Πριν, λοιπόν, ξεκινήσει το μακιγιάζ θα πρέπει να απλώνει μια ενυδατική κρέμα ματιών και μετά να ξεκινά το make up», λέει η make up artist, Χαρά Παπανικολάου.

skia roz

Και προσθέτει: «Είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες να αποφεύγουν τις μεταλλικές σκιές όταν θέλουν να μη φαίνονται οι ρυτίδες. Κι αυτό, γιατί οι μεταλλικές σκιές ‘’τρυπώνουν’’ μέσα στις ρυτίδες και τις κάνουν να φαίνονται εντονότερες. Αντ’ αυτών, ας επιλέγουν σκιές ανοιχτόχρωμες, αλλά και σε κρεμώδη ή υγρή μορφή. Ακόμα καλύτερα, σκιές με silk… Είναι ιδανικές για να μη φαίνονται οι λεπτές γραμμές. Επίσης, καλό είναι να βάζουν μάσκαρα μόνο στις άνω βλεφαρίδες! Όχι και στις κάτω, γιατί σε συνδυασμό με πιθανούς μαύρους κύκλους το μάτι φαίνεται πιο κουρασμένο».

Η προετοιμασία και το σωστό concealer

Η Χαρά Παπανικολάου εξηγεί, επίσης, γιατί πρέπει οπωσδήποτε πριν απλωθεί η σκιά στο κινητό βλέφαρο να υπάρχει η απαραίτητη «βάση», αλλά και το πώς πρέπει να επιλέγει η κάθε γυναίκα το σωστό concealer για τέλειο eye look.

«Πριν απλώσει μια γυναίκα τη σκιά στα μάτια, πρέπει να βάλει make up και loose powder, δηλαδή πούδρα σε σκόνη (όχι compact powder). Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι να απλώνουν τη σκιά σε ‘’γυμνό’’ μάτι με αποτέλεσμα μετά να μην είναι κολακευτικό το αποτέλεσμα», λέει η Χαρά Παπανικολάου.



Όσο για το concealer; Η Χαρά εξηγεί: «Μια γυναίκα που θέλει να μη φαίνονται οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια της πρέπει να επιλέξει ένα oily concealer. Ένα concealer, δηλαδή, που μέσα να μην έχει πούδρα. Αυτό θα το διαπιστώσει απλώνοντας το concealer στο χέρι της. Αν το concealer ξεραθεί αμέσως στην επιδερμίδα, τότε αυτό σημαίνει ότι περιέχει πούδρα και δεν είναι το κατάλληλο».

Και… τώρα που έμαθες τα do’s και don’t’s του σωστού μακιγιάζ για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια check την gallery. Θα βρεις υπέροχες σκιές και κρέμες ματιών για τα… μάτια σου μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η make up artist, Χαρά Παπανικολάου, μας αποκαλύπτει τα απόλυτα μυστικά του eyeliner

Φοράς γυαλιά οράσεως; Tips & tricks για να αναδείξεις το μακιγιάζ σου μέσα από αυτά