Ροζ πιπέρι: Δεν έχει καμία σχέση με το απλό πιπέρι και είναι πιο πικάντικα αισθησιακή νότα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ροζ πιπέρι: Δεν έχει καμία σχέση με το απλό πιπέρι και είναι πιο πικάντικα αισθησιακή νότα

Μερικά από τα πιο sexy αρώματα έχουν νότες από ροζ πιπέρι και γι’ αυτό είναι τόσο αισθησιακά και πικάντικα. Ώρα να μάθεις για το πιπέρι που δεν είναι πιπέρι και να δεις ποια αρώματα το περιλαμβάνουν.

Σε αντίθεση με το τι μπορεί να νόμιζες, το ροζ πιπέρι (ή ρόδο Baie) δεν έχει σχέση με το κοινό, μαύρο πιπέρι. Είναι στην πραγματικότητα ένα μούρο που ανήκει στην οικογένεια των cashews (#truestory) αλλά ονομάστηκε «πιπέρι» γιατί έχει πικάντικη γεύση και ιδιαίτερο άρωμα και γιατί μοιάζει με… πιπέρι.

roz-piperi.jpg

Το άρωμά του θυμίζει κόκκινα μούρα και θυμίζει εσπεριδοειδή. Συχνά ωστόσο, μπορεί να θυμίζει τριαντάφυλλο ή φραγκοστάφυλο. Αν ρωτήσεις έναν αρωματοποιό, θα σου έλεγε ότι, το ροζ πιπέρι είναι μία μια φρέσκια, πικάντικη και ταυτόχρονα λουλουδένια νότα. Προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) βρίσκω ότι έχει και μία κάποια γλύκα η νότα του ροζ πιπεριού αλλά η δική μου μύτη είναι λίγο περίεργη.

Νερολί: Το συστατικό που οφείλουμε στην ταπεινή νεραντζιά θα γίνει η νέα σου εμμονή

Το ροζ πιπέρι λοιπόν, είναι super popular νότα σε «θηλυκά» αρώματα καθώς συνδυάζεται πολύ καλά με τις τριανταφυλλένιες νότες. Ωστόσο, ταιριάζει μαγικά και με τις πιο «βαθιές» αισθησιακές νότες του ξύλου και του δέρματος, κάνοντας τα αρώματα καυτά και sexy. Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες, είναι μία από τις πλέον αγαπημένες μου νότες αλλά σίγουρα είναι και δική σου.

pink-pepper-tree-social.jpg

Μερικά από τα πιο δημοφιλή αρώματα, best sellers, έχουν μέσα τους ροζ πιπέρι αλλά σήμερα δεν θα δεις αυτά. Σήμερα θα γνωρίζεις το ροζ πιπέρι αλλιώς. Παρακάτω έχω συγκεντρώσει τα πιο ιδιαίτερα, πικάντικα, μυστηριώδη και καυτά pink pepper αρώματα και θέλω να τα δεις. Ίσως ανάμεσά τους να βρεις το νέο αγαπημένο σου.

Μοσχοκάρυδο: Η πιο sexy νότα που μπορεί να περιέχει ένα άρωμα

BY KILIAN, PLAYING WITH THE DEVIL

Με νότες από σανγκουίνι, φρούτο λίτσι, ροζ πιπέρι και σανδαλόξυλο.

BY-KILIAN-PLAYING-WITH-THE-DEVIL.png

The scoop: Είναι μέρος της σειράς του Kilian, αφιερωμένη στα απαγορευμένα φρούτα. Εδώ, όπως και με την υπόλοιπη σειρά, χρησιμοποιεί την έννοια του καλού και του κακού ως έμπνευση για μια μοντέρνα σύνθεση με φρούτα, με το κακό να κερδίζει πάντα. Είναι αισθησιακό, πικάντικα φρουτένιο και ιδιαίτερο.

DIPTYQUE, 34 BOULEVARD SAINT GERMAIN EAU DE TOILETTE

Με νότες από εσπεριδοειδή, φραγκοστάφυλο, ροζ πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο, κανέλα, ίριδα, γεράνι, τουμπερόζα, τριαντάφυλλο, βιολέτα, ξύλα και ευκάλυπτο.

DIPTYQUE-34-BOULEVARD-SAINT-GERMAIN-EAU-DE-TOILETTE.png

The scoop: Αυτό το άρωμα προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας τρελής ιδέας, να αιχμαλωτίσουν οι αρωματοποιοί το άρωμα του πρώτου καταστήματος στη λεωφόρο Saint-Germain 34 και να το μετατρέψουν σε άρωμα. Ένα μέρος ή ένα εσωτερικό έχει πάντα τη δική του διάθεση, αλλά το να το κάνεις άρωμα και να το συμπυκνώσεις σε ένα μπουκάλι είναι κάτι εντελώς άλλο. Για να το καταφέρει, η Diptyque χρησιμοποίησε την τεχνολογία headspace, μια μέθοδο για την αποτύπωση των οσμών ενός μέρους, ενός αντικειμένου ή ενός λουλουδιού.

PENHALIGON'S, SAVOY STEAM EAU DE PARFUM

Με νότες από έλαιο δενδρολίβανου Τυνησίας, ροζ πιπέρι, αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου, γεράνι Αιγύπτου, λιβάνι και βενζόη.

PENHALIGON'S-SAVOY-STEAM-EAU-DE-PARFUM.png

The scoop: Η Penhaligon's είναι συνώνυμη με τα Βρετανικά αρώματα, τουλάχιστον με την ιστορική έννοια. Για αυτό το άρωμα, ένωσε τις δυνάμεις του με ένβα ιστορικό ξενοδοχείο του Λονδίνου, το The Savoy. Το Savoy άνοιξε το 1889 και ήταν το πρώτο ξενοδοχείο του Λονδίνου που είχε ηλεκτρικό φωτισμό και ανελκυστήρα. Το πιο εντυπωσιακό για τους καλεσμένους του ήταν η προσθήκη ιδιωτικών λουτρών και λουτρών που γέμιζαν πάντα με ζεστό νερό.

ESTÉE LAUDER, BLUSHING SANDS EAU DE PARFUM

Με νότες από βετιβέρ Αϊτής, ροζ πιπέρι και μία συμφωνία από musk.

ESTEE-LAUDER-BLUSHING-SANDS-EAU-DE-PARFUM.png

The scoop: Οι αρωματοποιοί ονειρεύτηκαν ένα άρωμα ονειρεμένο σαν τη νύχτα, και λεπτό σαν την αυγή. έναν ζεστό και φιλόξενο κόσμο με απαλή, ροζ άμμο. Έναν κόσμο γεμάτο αισθησιασμό και φως. Όλα αυτά ναι, κατάφεραν να τα κλείσουν σε ένα μπουκάλι.

JO MALONE, POMEGRANATE NOIR COLOGNE

Με νότες από ρόδι, βατόμουρο, δαμάσκηνο, ροζ πιπέρι και μοσχολίβανο.

JO-MALONE-POMEGRANATE-NOIR-COLOGNE.jpeg

The scoop: Ένα σαγηνευτικό άρωμα, μία σκοτεινή και αινιγματική κολόνια, εμπνευσμένη από τον αισθησιασμό ενός τολμηρού, κόκκινου, μεταξωτού, βραδινού φορέματος.

MAISON LANCÔME, PIVOINES PRINTEMPS EAU DE PARFUM

Με νότες από βατόμουρο, μανταρίνι, ροζ πιπέρι, τριαντάφυλλο absolute, παιώνια, πατσουλί και rose Chantilly.

MAISON-LANCOME-PIVOINES-PRINTEMPS-EAU-DE-PARFUM.jpeg

The scoop: Το Maison Lancôme γιορτάζει τη γαλλική τέχνη καθόρισε τη μάρκα από τότε που δημιουργήθηκε από τον αρωματοποιό Armand Petitjean το 1935. Το συγκεκριμένο άρωμα, κρύβει μέσα του την ανοιξιάτικη γλυκύτητα που μιμείται τις φρέσκες, ροζ νότες ενός μπουκέτου από παιώνιες, στολισμένες από μια πικάντικη πινελιά ροζ πιπεριού.

NARCISO RODRIGUEZ, MUSC NOIR ROSE FOR HER

Με νότες από περγαμόντο και ροζ πιπέρι, musk, τουμπερόζα, βανίλια και πατσουλί.

NARCISO-RODRIGUEZ-MUSC-NOIR-ROSE-FOR-HER.jpeg

The scoop: Ένα άρωμα, το οποίο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία «For Her» του Narciso Rodriguez. Tο Musc Noir Rose Eau de Parfum είναι μια πιο αισθησιακή οσφρητική εμπειρία, που αποκαλύπτει την πιο προσωπική πλευρά της θηλυκότητας.

COMME DES GARÇONS, ROUGE EAU DE PARFUM

Με νότες από παντζάρι και ροζ πιπέρι, ginger, μέντα, θυμίαμα, λάβδανο και πατσουλί.

Rouge-By-Comme-Des-Garcons.png

The scoop: Στον οίκο Comme des Garçons, οι δημιουργοί δεν ενδιαφέρονται να φανούν αντισυμβατικοί απλά για το φαίνεστε, αλλά για να δημιουργήσουν ελευθερία. Αυτό το άρωμα, δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτή τη νοοτροπία. Ο οίκος επιλέγει να εξερευνήσει το «κόκκινο» και τις συνδέσεις του –όπως το πάθος, τη φωτιά και το αίμα– και να το ανατρέψει. Το αποτέλεσμα είναι ένα άρωμα που εξελίσσεται όσο το φοράς, ξεκινώντας φρέσκο και καταλήγοντας βαθύ και αισθησιακό.

MOLTON BROWN, FIERY PINK PEPPER EAU DE PARFUM

Με νότες από ροζ πιπέρι, μανταρίνι, ginger, κρίνο της κοιλάδας, γιασεμί, πατσουλί, κεδρόξυλο και musk.

MOLTON-BROWN-FIERY-PINK-PEPPER-EAU-DE-PARFUM.jpeg
Created with GIMP

The scoop: «Για μένα, αυτό το άρωμα είναι ένας εκκεντρικός εορτασμός. Η συνολική σύνθεση κυριαρχείται από το ροζ, αντλώντας έμπνευση από τη ζωντάνια του φούξια. Είναι ένα άρωμα ζωντανό, πνευματώδες γεμάτο αισθησιασμό», έτσι το περιγράφει η senior perfumer, Carla Chabert.

MAISON MARGIELA, REPLICA JAZZ CLUB

Με νότες από ροζ πιπέρι, νερολί, ρούμι, φασκόμηλο, καπνό και βανίλια.

MAISON-MARGIELA-REPLICA-JAZZ-CLUB.jpeg

The scoop: Ένα άρωμα που μεταφέρει τις αισθήσεις σε μια βραδιά, σε ένα οικείο, αμυδρά φωτισμένο τζαζ κλαμπ, ξυπνώντας αναμνήσεις από κοκτέιλ και καπνό που γεμίζουν την ατμόσφαιρα.