7 λάθη που κάνεις στο ξύρισμα και ταλαιπωρείς το δέρμα σου

Μαρία Ροδίτη
7 λάθη που κάνεις στο ξύρισμα και ταλαιπωρείς το δέρμα σου
Freepik Company S.L. - www.freepik.com

Κι όμως! Το ξύρισμα δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση.

Μπορεί το ξύρισμα να σου φαίνεται εύκολη υπόθεση και να το κάνεις σε χρόνο dt, όμως το σκεπτικό σου – αν είναι αυτό- είναι λάθος. Όπως ακριβώς έχεις μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, έτσι πρέπει να έχεις και μια ρουτίνα για το ξύρισμα, ώστε και να μην ταλαιπωρείς το δέρμα, αλλά και μετά την αφαίρεση των τριχών να έχεις υπέροχη και απαλή επιδερμίδα.

Ναι, καλά κατάλαβες! Παρακάτω θα σου μιλήσω για τα λάθη που κάνεις με το ξύρισμα, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα πιάσεις ξυραφάκι στα χέρια σου να μην τραυματιστείς και να μην προκαλέσεις απολύτως κανέναν ερεθισμό στο δέρμα σου, αλλά αντιθέτως να έχεις το απόλυτο glowing skin!

Κωδικός φαβορίτες: Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις

Τα λάθη που κάνεις με το ξύρισμα

Δεν προετοιμάζεις σωστά το δέρμα σου

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει, πριν ξεκινήσεις το ξύρισμα, να έχεις προετοιμάσει το δέρμα σου με ζεστό νερό μιας και έτσι οι τρίχες θα μαλακώσουν και η διαδικασία θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Woman washing legs at home in bathroom
Woman washing legs at home in bathroom

Ξεχνάς να κάνεις απολέπιση

Αν παρατηρείς ότι δυσκολεύεσαι πολλές φορές να ξυρίσεις σωστά τα πόδια σου ή το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περίμενες, τότε μάλλον φταίει το γεγονός ότι δεν έχεις κάνει απολέπιση. Κάνοντας scrub θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα κι έτσι -μετά το ξύρισμα- τα πόδια σου θα είναι απλά υπέροχα.

Ασκείς πολλή πίεση

Αν την ώρα που ξυρίζεις τα πόδια σου ασκείς πίεση στο δέρμα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να προκαλέσεις κοκκινίλες και ερεθισμό.

Χρησιμοποιείς το λάθος ξυράφι

Καλό είναι να επενδύσεις σε ένα ξυράφι 4 ή 5 λεπίδων μιας και αυτό θα σου παρέχει ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Ξυρίζεσαι σε στεγνό δέρμα

Όταν ξυρίζεσαι χωρίς να έχεις ρίξει νερό στο δέρμα σου, το μόνο που καταφέρνεις να κάνεις είναι να το ταλαιπωρείς. Άσε που υπάρχει περίπτωση να τραυματιστείς από το ξυραφάκι.

Ξυρίζεις τα πόδια σου με λάθος κατεύθυνση

Στο πρώτο πέρασμα, ξύρισε μόνο προς την κατεύθυνση που αναπτύσσονται οι τρίχες και εάν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα, μην ξυρίζεις καθόλου προς τα πάνω. Το ξύρισμα «κόντρα» μπορεί να σου δώσει ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα, αυξάνει όμως την πιθανότητα ερεθισμού και κοψίματος.

Παραμελείς την περιποίηση της επιδερμίδας σου μετά το ξύρισμα

Μήπως ξεχνάς να ενυδατώσεις το δέρμα σου μετά το ξύρισμα; Λάθος! Πάντα μα πάντα μετά το ξύρισμα πρέπει να βάζεις ενυδατική κρέμα σώματος, ώστε το σώμα σου να είναι απλά τέλειο.