Κάνε κρυοθεραπεία και ακολούθησε 4 ακόμη tips για να μην ξυπνάς με πρήξιμο στο πρόσωπο

Μαρία Ροδίτη
Κάνε κρυοθεραπεία και ακολούθησε 4 ακόμη tips για να μην ξυπνάς με πρήξιμο στο πρόσωπο
Imaxtree.com

Αναρωτιέσαι τι να κάνεις για να μην ξυπνάς με πρήξιμο στο πρόσωπο; Εκτός από τα παγάκια υπάρχουν κι άλλα 4 tips που θα σε σώσουν.

Ένα μεθύσι ή ένα ποτηράκι παραπάνω το προηγούμενο βράδυ, ένα πολύ αλμυρό γεύμα, τα δάκρυα που έτρεχαν ποτάμι γιατί μόλις χώρισες, ένας βραδινός μαραθώνιος στο Netflix ή μια πολύωρη τηλεφωνική κλήση μέχρι τα άγρια χαράματα για να παρηγορείς την κολλητή που την παράτησε το αγόρι της είναι μερικοί από τους πιο συνήθεις λόγους για να ξυπνήσεις το πρωί με πρήξιμο στο πρόσωπο.

Τι προκαλεί, όμως, αυτό το πρήξιμο; Η αφυδάτωση και η κατακράτηση υγρών. Και για να τα καταπολεμήσεις όλα αυτά θα δεις παρακάτω 5 tips που σε χρόνο dt θα λύσουν το πρόβλημά σου. Για πάμε!

DIY Time! Ο πιο απλός τρόπος να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο στα μάτια

Τα 5 μυστικά για να αντιμετωπίσεις το πρήξιμο στο πρόσωπο

Μασάζ προσώπου

Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό, το μασάζ προσώπου προωθεί την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος και έτσι μειώνει ως και εξαλείφει το πρήξιμο στο πρόσωπο. Χρησιμοποίησε ένα λαδάκι προσώπου και με ανοδικές αλλά απαλές κινήσεις κάνε μασάζ σε όλο το πρόσωπο, στον λαιμό και φτάσε μέχρι τις κλείδες.

Η διαδικασία αυτή εκτός από το γεγονός ότι είναι ευχάριστη και μειώνει το οίδημα βοηθά και στη σύσφιξη της επιδερμίδας.

priksimo_epidermida.jpg
info@imaxtree.comGregory Scaffidi / Imaxtree.com

Κοιμήσου ανάσκελα

Η κατακράτηση νερού κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι φυσιολογική, αλλά… μέχρι ένα σημείο. Αν, λοιπόν, νιώθεις ότι είσαι πολύ πρησμένη τελευταία, δοκίμασε να επανεξετάσεις τη θέση του ύπνου σου. Απόφυγε να κοιμάσαι μπρούμυτα – κοιμήσου δηλαδή ανάσκελα-, επένδυσε σε ένα καλό και ανατομικό μαξιλάρι και φρόντισε να υπάρχει μια θερμοκρασία δωματίου γύρω στους 18°C.

Δοκίμασε το gua sha

Από τη Phoebe Dynevor μέχρι την Alicia Keys, πολλές διασημότητες έχουν αγαπήσει το gua sha. Κι αυτό, γιατί βοηθά στη μείωση του οιδήματος του προσώπου μιας και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

Αντί, λοιπόν, κάθε βράδυ απλώς να απλώνεις στο δέρμα σου κρέμες και serum έτσι σκέτα, βοήθησε να απορροφηθούν καλύτερα με το gua sha κάνοντας παράλληλα και μασάζ στο πρόσωπό σου. Θα δεις που το πρωί θα ξυπνήσεις χωρίς πρήξιμο, αλλά και με πιο σφριγηλή επιδερμίδα.

Κρυοθεραπεία

Μία από τις αγαπημένες skincare ιεροτελεστίες της Kate Moss και της Bella Hadid είναι η κρυοθεραπεία. Τι έχεις να κάνεις εσύ; Με το που ξυπνήσεις το πρωί πρησμένη γέμισε ένα μπολ με νερό και παγάκια και «βούτηξε» το πρόσωπο εκεί μέσα.

Μπορείς αυτό να το κάνεις και 2-3 φορές την εβδομάδα για να συμβάλεις στην περαιτέρω σύσφιξη της επιδερμίδας σου.

Μείνε ενυδατωμένη

Είναι απαραίτητο να πίνεις πολύ νερό καθημερινά και όλο τον χρόνο, αλλά ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. Το νερό, άλλωστε, ενυδατώνει περαιτέρω το σώμα και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, ενώ βοηθά ώστε να έχεις υπέροχη επιδερμίδα.