Δεν αρκεί το δροσερό νερό – 5 κανόνες για υγιή επιδερμίδα αν κάνεις αρκετές φορές τη μέρα ντους

Μαρία Ροδίτη
Δεν αρκεί το δροσερό νερό – 5 κανόνες για υγιή επιδερμίδα αν κάνεις αρκετές φορές τη μέρα ντους

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού μάς κάνουν να μπαίνουμε και μία και δύο και τρεις φορές για ντους. Τι πρέπει να προσέχουμε, όμως;

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο μεγαλύτερος παράδεισος δείχνει ένα ντους στην μπανιέρα σου, έτσι δεν είναι; Εγώ μπορώ να σκεφτώ άπειρες φορές που επιστρέφω από τη δουλειά στο σπίτι ή που όπως χαλαρώνω στο σαλόνι θέλω απεγνωσμένα να κάνω ένα ντους. Και το κάνω!

Και, μάλιστα, μπορεί να κάνω ντους το καλοκαίρι περισσότερες από μία φορές μέσα στην ημέρα. Είμαι σίγουρη πως και εσύ το κάνεις αυτό. Όμως! Θα πρέπει να ακολουθείς και 5 κανόνες για να έχεις υγιή, απαλή και λαμπερή επιδερμίδα, σε περίπτωση που κάνεις αρκετές φορές ντους μέσα στην ημέρα αυτήν την περίοδο. Ποιοι είναι αυτοί; Θα τους μάθεις ευθύς αμέσως.

Θέλεις να μεγαλώσεις όμορφα; Πλένε καθημερινά την πλάτη σου μ' έναν συγκεκριμένο τρόπο

Οι 5 κανόνες του ντους για να έχεις υγιή επιδερμίδα το καλοκαίρι

Κάνε σύντομα ντους

Όσο υπέροχα και ξεκούραστα κι αν νιώθεις όταν πέφτει το τρεχούμενο νερό στο σώμα σου, είναι καλύτερο το ντους σου να μην έχει και πολύ μεγάλη διάρκεια. Για το καλό της επιδερμίδας σου, όχι τίποτα άλλο!

ntous.jpg

Απόφυγε το πολύ ζεστό νερό

Ναι, ακόμα και το καλοκαίρι υπάρχει πολύς κόσμος που λατρεύει να κάνει μπάνιο με πολύ ζεστό ως και καυτό νερό. Είναι αυτό, όμως, ωφέλιμο για το δέρμα; Δυστυχώς, όχι! Κάνοντας μπάνιο με καυτό νερό το μόνο που καταφέρνεις είναι να προκαλείς χαλάρωση και αφυδάτωση στην επιδερμίδα σου απομακρύνοντας τα φυσικά έλαιά της. Δροσερό νερό, λοιπόν, για το μπάνιο σου και θα έχεις τέλεια επιδερμίδα όλο το καλοκαίρι.

Χρησιμοποίησε ένα απαλό αφρόλουτρο

Ναι, μπορεί το καλοκαίρι να ζεσταίνεσαι πολύ και να θέλεις να απομακρύνεις από πάνω σου τον ιδρώτα και τους ρύπους! Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να επιλέγεις ένα σκληρό αφρόλουτρο που θα ταλαιπωρήσει το δέρμα σου, θα αφαιρέσει τα φυσικά έλαια και λιπίδιά του και θα το αφήσει ξηρό κι ερεθισμένο. Αντ’ αυτού επίλεξε ένα απαλό καθαριστικό που θα περιποιηθεί την επιδερμίδα σου όπως της αξίζει.

Στέγνωσε ταμποναριστά το σώμα σου

Για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να έχει όσο περισσότερη υγρασία γίνεται και άρα να είναι ενυδατωμένη φρόντισε κάθε φορά που βγαίνεις από το μπάνιο να τη στεγνώνεις ταμποναριστά με την πετσέτα. Μην πάρεις, δηλαδή, την πετσέτα και τρίβεις το δέρμα σου από την κορυφή ως τα νύχια. Με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις απομάκρυνε απλώς το περίσσιο νερό.

Μην ξεχνάς την ενυδατική κρέμα

Τελευταίο βήμα μετά το μπάνιο είναι η ενυδάτωση της επιδερμίδας. Πάντα μα πάντα θα πρέπει να απλώνεις ενυδατική κρέμα από την κορυφή ως τα νύχια, ώστε να «κλειδώνεις» την υγρασία και να ενισχύεις τον επιδερμικό φραγμό σου.