Heatwave alert – Πώς θα διατηρήσεις σταθερό και αναλλοίωτο το μακιγιάζ στον καύσωνα

Μαρία Ροδίτη
Heatwave alert – Πώς θα διατηρήσεις σταθερό και αναλλοίωτο το μακιγιάζ στον καύσωνα
Matteo Volta/IMAXTREE.COM

Ακολούθησε τα μαγικά tips και κάνε τις δουλειές σου χωρίς να γεμίσεις λεκέδες στα ρούχα από το μακιγιάζ που θα «λιώνει» λόγω του καύσωνα.

Ο καύσωνας ξεκίνησε δειλά-δειλά από χθες να κάνει την εμφάνισή του και αναμένεται να μας ταλαιπωρήσει αρκετές μέρες. Αν ρωτάς εμένα προσωπικά, δεν αντέχω καθόλου τη ζέστη. Θέλω να είμαι διαρκώς κάτω από ένα air condition και να έχω «αγκαλιά» ένα δροσερό ρόφημα με πολλά – ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ- παγάκια.

Έλα, όμως, που οι δουλειές τρέχουν και πρέπει να είμαι πέρα δώθε στους δρόμους. Αν είσαι κι εσύ σε τέτοια κατάσταση, με καταλαβαίνεις απόλυτα. Είμαι σίγουρη για αυτό. Ποιο είναι το θέμα, λοιπόν; Ότι πηγαίνοντας από εδώ και από εκεί και βγαίνοντας στο λιοπύρι «λιώνει» το μακιγιάζ. JESUS! Είναι απαίσιο να κάνεις τις δουλειές σου και να στάζει το make up στα ρούχα σου λόγω του καύσωνα. Κι εσύ να γίνεσαι χάλια.

Πώς το έλαιο μέντας θα σε βοηθήσει να δροσιστείς στον καύσωνα

Μη σκας, όμως! Παρακάτω θα δεις όλα τα tips για να κάνεις σωστά το μακιγιάζ σου και να χρησιμοποιήσεις τα κατάλληλα προϊόντα, ώστε ο καύσωνας να… περάσει και να μην ακουμπήσει!

Τα μυστικά για να μη «λιώσει» το μακιγιάζ στον καύσωνα

Απαραίτητη η ενυδατική κρέμα

Πολλές από εμάς πιστεύουμε πως χρησιμοποιώντας ενυδατική κρέμα στον καύσωνα επιβαρύνουμε περισσότερο την επιδερμίδα μας. Λάθος! Μια ενυδατική κρέμα είναι άκρως απαραίτητη, ειδικά τις μέρες που το θερμόμετρο χτυπάει «κόκκινο». Όχι, όμως, όποια κι όποια ενυδατική. Μέρες σαν τη σημερινή χρειάζεσαι μια λεπτόρρευστη ενυδατική, που απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δημιουργεί την τέλεια βάση για να συνεχίσεις με το μακιγιάζ σου.

make_up_kauswnas.jpg
info@imaxtree.comImaxtree.com

Μη σνομπάρεις το primer

Μετά την ενυδατική κρέμα άπλωσε στο δέρμα σου primer. Είναι το προϊόν που θα δημιουργήσει τον τέλειο καμβά πάνω στον οποίο θα απλώσεις το foundation. Τι κάνει, δηλαδή, το primer; Εξαφανίζει τους πόρους, σβήνει τις λεπτές γραμμές, απορροφά τη λιπαρότητα και τον ιδρώτα δημιουργώντας την τέλεια βάση για ένα μακιγιάζ με διάρκεια.

Τα αδιάβροχα καλλυντικά είναι η σωτήρια λύση

Καύσωνας χωρίς αδιάβροχα καλλυντικά δεν γίνεται! Τα προϊόντα αυτά, άλλωστε, εγγυώνται σταθερό μακιγιάζ που θα… μείνει στη θέση του όσο ψηλά κι αν ανέβει ο υδράργυρος, όση υγρασία κι αν έχει.

Πες «ναι» σε ένα σταθερό foundation με ματ φινίρισμα

Προτίμησε ένα foundation με μη λιπαρή, αλλά ελαφριά ματ φόρμουλα, ώστε να είναι ανθεκτικό στον ιδρώτα και την υγρασία, να μη φράσσει τους πόρους, ενώ παράλληλα να προσφέρει μέτρια προς υψηλή κάλυψη.

Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ με setting powder ή setting spray

Last but not least! Η πούδρα σεταρίσματος ή το setting spray είναι… το κερασάκι στην τούρτα για να παραμείνει αναλλοίωτο το μακιγιάζ σου στον καύσωνα. Είναι ο καλύτερος τρόπος και για να είσαι βέβαιη ότι το μακιγιάζ δεν θα «λιώσει», αλλά και για να ελέγξεις τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σου.