The pinpoint: Η τεχνική εφαρμογής του concealer που αφήνει την εντύπωση no makeup look

Μαρία Ροδίτη
The pinpoint: Η τεχνική εφαρμογής του concealer που αφήνει την εντύπωση no makeup look
Alessandro Zeno/launchmetrics.com/spotlight

Ώρα να ξεχάσεις το ανάποδο τρίγωνο και να δοκιμάσεις τη μέθοδο the pinpoint για την εφαρμογή του concealer.

Το no makeup look είναι συχνά για πολλές γυναίκες κάτι παραπάνω από ένα απλό μακιγιάζ. Είναι τρόπος έκφρασης, ένα «μέσο» για να δείξουν ότι αγκαλιάζουν τη φυσική ομορφιά τους με πολύ λίγες «επεμβάσεις» από καλλυντικά. Ή αν – τέλος πάντων- δεν ισχύει αυτό, ισχύει κάτι άλλο: το no makeup look είναι ένας τρόπος να δείχνεις πολύ περιποιημένη χωρίς να έχεις ξοδέψει πολύ χρόνο. Ειδικά το πρωί που μπορεί να βιάζεσαι για τη δουλειά.

Συχνά, ωστόσο, οι περισσότερες δυσκολευόμαστε να πετύχουμε αυτό που λέμε natural μακιγιάζ και το λάθος ή το μυστικό μπορεί να αφορά κυρίως το concealer. Γιατί τι χρειάζεσαι για ένα no makeup look; Λίγο concealer, ρουζ και ένα κραγιόν ή lip gloss.

Back to basics! Tips για να διαλέξεις το σωστό concealer και να το φορέσεις σωστά

Ξέχνα το ανάποδο τρίγωνο και πες «ναι» την τεχνική the pinpoint

Και θα σταθώ στο concealer που είναι το σημαντικότερο για ένα φρέσκο βλέμμα, χωρίς να φαίνεται ότι έχεις «στοκάρει» τον μαύρο κύκλο. Η πιο γνωστή τεχνική εφαρμογής του concealer είναι το ανάποδο τρίγωνο. Ο σχηματισμός, δηλαδή, κάτω από τα μάτια ενός ανάποδου τριγώνου με concealer και το blending με τα δάχτυλα ή το σφουγγαράκι μακιγιάζ.

no_makigiaz.jpg

Η συγκεκριμένη τεχνική, ναι μεν έχει επιτυχία, αλλά φαίνεται ότι έχεις κάνει βαρύ μακιγιάζ. Αντ’ αυτής, λοιπόν, οι makeup artists προτείνουν να δοκιμάσεις μια άλλη τεχνική στην εφαρμογή του concealer για απόλυτη επιτυχία του no make up look: την τεχνική the pinpoint. Τι είναι αυτό;

Είναι η εφαρμογή του makeup με τη μέθοδο της τελείας. Δημιουργείς, δηλαδή, στους μαύρους κύκλους διακεκομμένες τελείες με concealer και με ένα πινέλο τις σβήνεις ώστε να γίνουν ένα με το δέρμα. Αντίστοιχα, τελείες κάνεις και στο υπόλοιπο πρόσωπο πάνω σε κοκκινίλες ή σπυράκια για να καλυφθούν. Και σβήνεις με τα δάχτυλα ή το beauty blender. Έτσι, δημιουργείς μια καλή αλλά ελαφριά κάλυψη, χωρίς να έχεις στοκάρει το δέρμα.

concealer_makeup.jpg

Shopping time

Αν δεν έχεις υγρό concealer και σκέφτεσαι να αγοράσεις, τσέκαρε την παρακάτω gallery. Έχω βρει 5 φανταστικά προϊόντα για σένα, ώστε να κάνεις πράξη την pinpoint τεχνική. Γιατί πιο εύκολα θα σου βγει με υγρό concealer. Πρέπει να το ξέρεις αυτό.