DIY Time! Πώς θα φτιάξεις το τέλειο detox απολεπιστικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Πώς θα φτιάξεις το τέλειο detox απολεπιστικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Το scrub δεν είναι μόνο για το σώμα και το πρόσωπο. Χρειάζεται και στο τριχωτό της κεφαλής.

Έχουμε συνηθίσει να βομβαρδιζόμαστε με άρθρα και έρευνες για τα οφέλη που προσφέρει το scrub στο δέρμα του σώματος και του προσώπου. Κι έχουμε μάθει να το χρησιμοποιούμε 2-3 φορές την εβδομάδα, με σκοπό να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να φέρουμε στην επιφάνεια τη χαμένη λάμψη της επιδερμίδας μας. Καλά ως εδώ, αλλά… με τα μαλλιά τι γίνεται;

Αυτό που λίγες γυναίκες γνωρίζουν είναι ότι και στο τριχωτό της κεφαλής πρέπει να κάνουμε scrub, αν θέλουμε να έχουμε υγιή, ανθεκτικά και λαμπερά μαλλιά. Και θα σου τα εξηγήσω όλα ευθύς αμέσως…

DIY Time! Scrub χεριών με λάδι καρύδας για την πιο βελούδινη επιδερμίδα

Γιατί είναι απαραίτητο το scalp scrub

Όπως και οι πόροι του δέρματός σου, έτσι και οι θύλακες της τρίχας μπορεί να φράξουν λόγω λιπαρότητας, βρωμιάς και συσσώρευσης προϊόντων, αφήνοντας τα μαλλιά άτονα και αδύναμα. Το scalp scrub, λοιπόν, μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση και να ανανεώσει το τριχωτό της κεφαλής, αλλά παράλληλα και να απομακρύνει τις ακαθαρσίες που μπορεί να προκαλέσουν πιτυρίδα, τριχόπτωση και λιπαρές άκρες.

scalp_scrub.jpg

Εάν, μάλιστα, χρησιμοποιείς και σαμπουάν με parabens, θειικά άλατα και άλλες χημικές ουσίες – το πιο πιθανό είναι ότι αυτά χρησιμοποιείς- που μπορεί να παραμείνουν στο τριχωτό της κεφαλής και να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου, τότε χρειάζεσαι ASAP στη ρουτίνα σου ένα scrub για το τριχωτό της κεφαλής. Και μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου, όπως θα δεις παρακάτω.

Η συνταγή για το scrub του τριχωτού της κεφαλής

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το scrub μαλλιών είναι τα εξής:

1 κουταλιά aloe vera gel

Αλεσμένα βότανα, όπως θυμάρι, δενδρολίβανο και πέταλα λουλουδιών

Ξύσμα ενός λεμονιού ή lime

1 κουταλάκι τριμμένο ginger

1 κουταλάκι πλιγούρι βρώμης

scrub_scalp.jpg

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, βρέξε τα μαλλιά σου, πάρε μια μικρή ποσότητα από το scrub και άπλωσέ το στο τριχωτό της κεφαλής. Κάνε απαλό μασάζ για 1-2 λεπτά, άσε το scrub για 1 λεπτό στο τριχωτό της κεφαλής, έπειτα ξέπλυνε και συνέχισε το λούσιμό σου κανονικά.

Ακολούθησε αυτήν τη διαδικασία 2-3 φορές την εβδομάδα και θα δεις πολύ γρήγορα τα μαλλιά σου να αλλάζουν. Προς το καλύτερο, φυσικά.