DIY Time! Scrub με 3 υλικά για σένα που έχουν σκουρύνει οι μασχάλες σου

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Scrub με 3 υλικά για σένα που έχουν σκουρύνει οι μασχάλες σου

Και η απάντηση στη μεγάλη απορία: γιατί σκουραίνουν οι μασχάλες;

Η μασχάλη είναι ένα από τα πιο παραμελημένα σημεία του σώματός μας. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε αποτρίχωση με λέιζερ ή ξυραφάκι και that’s it. Δεν της δίνουμε περισσότερη σημασία.

Έρχεται, όμως, εκείνη η στιγμή που σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και που πηγαίνοντας να φορέσουμε ένα top με τιράντες συνειδητοποιούμε ότι οι μασχάλες μας έχουν σκουρύνει. Oops… Γίνεται αυτό; Κι όμως, συμβαίνει και υπάρχει αιτία από πίσω. Όπως υπάρχει και λύση στο πρόβλημα. Λύση που βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου.

Φυσικό αποσμητικό: Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το επιλέξεις

Γιατί σκουραίνουν οι μασχάλες;

Οι αιτίες είναι πολλές, αλλά οι βασικότερες είναι η τριβή και το αποσμητικό. Για να καταλάβεις, πολλά από τα χημικά που χρησιμοποιούνται στα αποσμητικά προκαλούν δυσχρωμίες στο δέρμα και, όταν συνδυάζονται με την τριβή του ξυρίσματος, τη φυσική τριβή του δέρματος ή την τριβή από στενά ρούχα, το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο. Κι έτσι έχεις σκούρες μασχάλες.

MASXALES.jpg

Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό; Αρχικά, με την πρόληψη, που σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείς ένα απαλό αποσμητικό και έπειτα, αφού έχεις σκούρες μασχάλες, με τη φροντίδα τους. Που πάει να πει ότι ένα σπιτικό scrub… θα σε σώσει.

Η συνταγή για το scrub που θα κάνει… λεύκανση στις μασχάλες

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

1 κουταλιά μέλι

Μισό φλιτζάνι ζάχαρη

MASXALES1.jpg

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άπλωσε το scrub στις μασχάλες σου. Κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις και άσε για λίγα λεπτά το scrub πάνω στο δέρμα. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και κοιτάξου στον καθρέφτη. Θα διαπιστώσεις αμέσως πως το δέρμα σου είναι πιο λευκό από πριν. Για να γίνει, όμως, ακόμα πιο λαμπερό, καλό είναι να κάνεις το συγκεκριμένο scrub 2-3 φορές την εβδομάδα.