Οι 3 πιο awkward λόγοι που εμφανίζεις ακμή στο πρόσωπο

Μαρία Ροδίτη
Οι 3 πιο awkward λόγοι που εμφανίζεις ακμή στο πρόσωπο

Καμία εφηβεία, κανένα φαγητό που δημιουργεί εξάρσεις. Άλλες είναι οι αιτίες για τα τόσα σπυράκια που εμφάνισες.

Ποιος είπε ότι η ακμή είναι δερματική πάθηση αποκλειστικά και μόνο της εφηβείας; Ναι, στα χρόνια της εφηβείας σίγουρα οι περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζουν ακμή, όμως κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι και ως ενήλικας δεν θα έρθει αντιμέτωπος με τα πολλά σπυράκια. Να, για παράδειγμα, εγώ! Δεν πέρασα ποτέ εφηβική ακμή. Πέρασα ενήλικη ακμή στα 25, ακολούθησα τη θεραπεία που μου έδωσε η δερματολόγος μου και σε 6 μήνες ξεμπέρδεψα.

Υπάρχουν, όμως, κι εκείνες οι περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να εμφανίσει ακμή, η οποία δεν είναι εφηβική, ούτε και ενήλικη, αλλά αφορά τη συσσώρευση σπυριών στο πρόσωπο, που προέρχονται από άλλες, «περίεργες» αιτίες. Ποιες είναι αυτές; Θα τις μάθεις παρακάτω.

DIY Time! Μάσκα με κουρκουμά που θα γίνει «σύμμαχος» ενάντια στην ακμή

Οι 3 πιο «περίεργοι» λόγοι για τους οποίους εμφανίζεις ακμή

Γονίδια

Ναι, ακούγεται περίεργο, αλλά είναι η αλήθεια. Η ακμή θα μπορούσε να είναι και κληρονομική, οπότε αν κάποιος από τους δύο γονείς σου έχει δέρμα με τάση για ακμή, ίσως να το κληρονομήσεις κι εσύ. Γιατί συμβαίνει, όμως, αυτό; Βασική αιτία της ακμής είναι το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι παράγουν περισσότερη πρωτεΐνη κερατίνης από άλλους. Αν, λοιπόν, σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει ότι θα πέσεις να πεθάνεις. Οκ, δεν είσαι η μόνη και θα το αντιμετωπίσεις. Απλώς πρέπει να είσαι προσεκτική με τα skincare προϊόντα που χρησιμοποιείς, να συμβουλεύεσαι τον/τη δερματολόγο σου και να καταναλώνεις τροφές που δεν δημιουργούν έξαρση στα σπυράκια.

https://www.instagram.com/p/Chu9Dg_L4D8

Συστατικά που φράζουν τους πόρους σε προϊόντα

Σε όλες έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας: να αγοράσουμε ένα προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας για το οποίο είμαστε πολύ ενθουσιασμένες, να το δοκιμάσουμε και μετά από μερικές εφαρμογές να δούμε σπυράκια και ερεθισμούς στο πρόσωπο. Κι όλο αυτό… γιατί κάποιο συστατικό του προϊόντος απλώς μας πείραξε.

akmi.jpg

Βιταμίνες και συμπληρώματα που αυξάνουν την τεστοστερόνη

Όλες μας έχουμε μπει στη διαδικασία να πάρουμε ανά περιόδους βιταμίνες ή συμπληρώματα για να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού. Καλά ως εδώ. Ήξερες, όμως, ότι ορισμένες βιταμίνες μπορεί να αυξήσουν την τεστοστερόνη στον οργανισμό σου; Κι όμως, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί με αποτέλεσμα να εμφανίσεις σπυράκια. Βλέπεις, η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που, όταν αυξάνεται, προκαλεί ορμονική ακμή, οπότε… αν παρατηρήσεις ξεσπάσματα στο πρόσωπό σου απλά σταμάτα τις συγκεκριμένες βιταμίνες που παίρνεις.