Spring clean: Πώς θα ξεσκαρτάρεις και θα οργανώσεις το νεσεσέρ σε χρόνο dt

Μαρία Ροδίτη
Spring clean: Πώς θα ξεσκαρτάρεις και θα οργανώσεις το νεσεσέρ σε χρόνο dt

Βάλε ένα τέλος στο χάος που επικρατεί στο νεσεσέρ σου λόγω των άπειρων καλλυντικών που έχεις μαζέψει.

«Είμαι πτώμα», «δεν προλαβαίνω σήμερα», «άσ’ το, θα το κάνω αύριο»… Πόσες φορές έχεις πει όλα τα παραπάνω στον εαυτό σου όταν σκέφτηκες ότι ήρθε η ώρα να κάνεις ξεσκαρτάρισμα στο νεσεσέρ; Η απάντηση είναι απλή: πάρα πολλές. Και δεν είναι περίεργο… Βλέπεις, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι κοινωνικές υποχρεώσεις, οι μετακινήσεις μάς κάνουν συχνά να αμελούμε ορισμένα πράγματα. Και η οργάνωση του νεσεσέρ είναι ένα από αυτά.

Πραγματικά, όμως, το να βάλεις σε τάξη τα καλλυντικά σου είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη, ούτε πολύς χρόνος. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω μυστικά για να κάνεις ένα σωστό spring clean στα προϊόντα μακιγιάζ και skincare.

#Essentials: Οι νέες beauty αφίξεις που πρέπει να βρουν μια θέση στο νεσεσέρ σου

Τα μυστικά για να βάλεις σε τάξη το νεσεσέρ με τα καλλυντικά

https://www.instagram.com/p/CoMpIi9oy8l

Σκέψου πόσο καιρό έχεις το κάθε προϊόν

Αν έχεις μαζέψει μάσκαρα, κραγιόν ή κάθε είδους καλλυντικό στο νεσεσέρ σου και πραγματικά δεν θυμάσαι από πότε τα έχεις, ήρθε η ώρα να τα ξεφορτωθείς. Ειδικά αν έχουν περίεργη μυρωδιά. Όχι τίποτα άλλο… αλλά είναι πιθανό να δημιουργήσουν κοκκινίλα ή ερεθισμό στην επιδερμίδα σου.

Πότε χρησιμοποίησες τελευταία φορά το κάθε προϊόν;

Αν δεν θυμάσαι πότε χρησιμοποίησες τελευταία φορά εκείνο το bronzer που σου έκανε δώρο η μαμά σου ή εκείνο το lash serum που βρήκες στον πάτο του νεσεσέρ, ήρθε η ώρα να τα αποχωριστείς. Αφού δεν τα χρησιμοποιείς μέχρι τώρα, δεν πρόκειται ούτε στο μέλλον να τα χρησιμοποιήσεις.

neseser.jpg

Δώρισε items που ξέρεις ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις

Αν έχεις 5 ρουζ στη συλλογή σου, αν η κολλητή σου σου φέρνει μονίμως δώρο καλλυντικά, σίγουρα θα έχει μαζευτεί μια στοίβα στο νεσεσέρ σου. Απαλλάξου από αυτή και ό,τι πιστεύεις ότι δεν θα χρειαστείς κάνε το δώρο. Είτε στη μητέρα σου, είτε στην αδελφή σου, είτε σε μια γυναίκα που ξέρεις ότι πραγματικά θα το χρησιμοποιήσει.