DIY! Αυτή η μάσκα με καφέ και ζάχαρη θα σε απαλλάξει από την κυτταρίτιδα πριν βγεις στην παραλία

Ευαγγελία Αλπίδου
DIY! Αυτή η μάσκα με καφέ και ζάχαρη θα σε απαλλάξει από την κυτταρίτιδα πριν βγεις στην παραλία

Η όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι ο αιώνιος εφιάλτης. Ήρθε η ώρα να πεις goodbye στην κυτταρίτιδα αυτό το καλοκαίρι...

Κάθε φορά που πλησιάζει το καλοκαίρι και οι εξορμήσεις στη θάλασσα με μαγιό και καυτά shorts, γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς μας, μας ταλανίζει εμάς τις γυναίκες το ίδιο πρόβλημα... Η κυτταρίτιδα! Η όψη φλοιού πορτοκαλιού που δημιουργείτε κυρίως πίσω από τα γόνατα μέχρι ψηλά τους γλουτούς είναι ο καλοκαιρινός μας εφιάλτης.

Πως δημιουργείται η κυτταρίτιδα;

pexels-anna-shvets-4672715.jpg

Η κυτταρίτιδα προκαλείται από την υπερβολική συσσώρευση λίπους σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Παρόλα αυτά, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η αφυδάτωση και η καθιστική ζωή συμβάλουν επίσης, στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας στο σώμα. Η αλήθεια είναι, πώς η κυτταρίτιδα δεν αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα. Θέλει επιμονή και υπομονή.

Blue eyeshadows: Το απόλυτο come back στο μακιγιάζ από τα αγαπημένα '90s

Εκτός, από την άσκηση και τη διατροφή, το μασάζ τοπικά σε εκείνη την περιοχή μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα. Οπότε, μην απελπίζεσαι, προλαβαίνεις ακόμα να βγεις με λεία και λαμπερά πόδια στην παραλία.

pexels-anna-tarazevich-5308684.jpg

Μιας και κάθεσαι στον καναπέ του σπιτιού και βλέπεις τους καλοκαιρινούς προορισμούς που έχεις κλείσει να πας τις ημέρες των διακοπών σου, φτιάξε με υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σου το τέλειο scrub σώματος με καφέ και ζάχαρη. Η μάσκα αυτή, υπόσχεται να «ξυπνήσει» το σώμα σου.

Υλικά:

1/2 κούπα καφέ
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
1/4 της κούπας ελαιόλαδο

pexels-vlada-karpovich-6634660-(1).jpg

Ανακάτεψε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. Τοποθέτησε το μείγμα πάνω στην περιοχή που θέλεις και με κυκλικές κινήσεις κάνε μασάζ στο σώμα. Στη συνέχεια, ξέπλυνε με χλιαρό νερό και το δέρμα σου θα είναι απίστευτα λείο και απαλό από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

Extra tip: Χρησιμοποίησε τη μάσκα με καφέ και ζάχαρη 2-3 φορές την εβδομάδα και σε συνδυασμό με body lotion μετά το ντους θα δεις την επιδερμίδα σου έτσι όπως δεν την έχεις ξανά δει. Είσαι έτοιμη να φορέσεις το αγαπημένο σου sexy μαγιό;

10 skincare products που θα χαρίσουν βαθιά ενυδάτωση στις ξηρές επιδερμίδες τις ημέρες του καύσωνα